Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Vinul de colecţie al Cetăţii Alba Iulia, prezentat de compania Jidvei. Produs co-brand pentru turişti

Publicat

Compania Jidvei şi Primăria Alba Iulia au prezentat, joi, la Centrul de Informare și Promovare Turistică, lansarea celui mai recent produs de promovare al municipiului Alba Iulia: „Vinul Cetății”.

Jidvei – Regele Vinului din România

Primii invitați care i-au cunoscut aroma au fost cei îndreptățiți să-l recomande turiștilor, reprezentanți ai industriei ospitalității din județul Alba. Ulterior, cei interesați își vor putea adăuga produsul în porofoliul de produse vinicole.

Turiștii care vor veni din acest an la Alba Iulia vor regăsi expresia istorică a Cetății Alba Carolina în aroma unui vin aparte, falnic, întocmai ca zidurile cetății și curat ca duhul oamenilor de pe Târnave: Vinul Cetății, spun organizatorii.

vinul cetatii Vinul Cetății este destinat în exclusivitate industriei ospitalității și turismului.

Vinul este din soiul Rhine Riesling şi „concentrează arome elegante, cu note citrice, între care excelează cele de grapefruit și devine o amintire remarcabilă a unor locuri cu adevărat unice, în care mulți revin”, potrivit aceloraşi surse.

IMG_2208 „Încă de la începutul acestui demers văzut ca imposibil de mulți, cu transformarea Cetății din mărăciniș în bijuterie, am fost primii în tot ce am făcut. Dacă noi am fost la târguri de turism de se uita lumea <cruciș>, au venit și ei după câțiva ani. Dacă noi am făcut evenimentul x, ei au făcut evenimentul y și așa mai departe. Mulți ne-au urmat și copiat, asta însa nu ne deranjează ci ne stimulează la mai mult, la mai nou, la ceva și mai interesant și original. Iar Vinul Cetății pe care îl lansăm acum este încă un exemplu din această serie de success și creativitate. Dincolo de faptul ca e un vin nu doar bun, ci excepțional – și zic asta „pe gustate”- e un produs de marketing, dacă vreți, care completează tot ce s-a făcut în ultimii ani pentru promovarea Cetății. La drept vorbind, nu poți să rămâi la infinit în era magneților de frigider, iar turistul care vine în Cetate a evoluat și el, vrea altceva, mai elevat, mai profund și mai reprezentativ. Altfel se întoarce acasă sau la prieteni cu un vin de colecție, care spune o poveste despre locul în care a fost, decât cu “tradiționalul” magnet. Plus că, dacă tot am facut comparația cu magneții, vinul poate magnetiza și el, dar într-un fel mult mai interesant”, a spus Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

YouTube video

Pentru noi este o asociere onorantă și rodnică, în care Jidvei suprapune peste trăinicia și istoria acestei Cetăți, o licoare care spune totul despre posibilitățile zonei din care provine și caracterul deosebit al celor care îl produc. Chiar și numai privind harta, Alba Iulia a fost mereu foarte aproape de Jidvei, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani, Alba Iulia și Cetatea s-au identificat în foarte multe ocazii cu compania Jidvei. Nu e doar o simplă etichetă pe care o punem pe o sticlă, e felul nostru de a contribui la recunoașterea și promovarea celei mai mari și mai frumoase cetăți din această parte a Europei”, declară Claudiu Necșulescu, general manager Jidvei.

IMG_2198 Claudiu Necșulescu a transmis că întotdeauna albaiulienii vor fi mândri de acest produs, pentru că este un produs al zonei. Acesta și-ar dori ca exemplul să fie preluat de toți producătorii din județ, pentru că este un concept „foarte sănătos” având în vedere deschiderea municipiului Alba Iulia către turism. „Este necesar să construim branduri care nu fac altceva decât să aducă un plus valoare pentru ceea ce înseamnă zona Alba Iulia și județul Alba”, a mai spus Claudiu Necșulescu.

IMG_2184 Cei prezenți au putut degusta cinci vinuri produse de compania Jidvei România.

„După cum știți, vinul este un produs deosebit, este dacă vreți ca o poveste. Este ca a citi o carte, respectiv ca a naviga pe internet. Degustarea este o artă, ea se învață într-o perioadă de timp. A degusta un vin însemnează a explora un nou univers, a cunoaște o nouă lume, o lume care trebuie încontinuu cercetată”, a transmis dr. Ioan Buia, enolog Jidvei România.

Vinul Cetății este un vin cu o mare bogăție de compuși de aromă.

„În el se află frumoase arome exotice. Este un vin măreț, un vin curat, un vin sănătos, un vin care reprezintă cu cinste aceste frumoase ziduri a mari Cetății Alba Carolina. Este vinul care are un ușor conținut de zahăr, un alcool moderat. A fost în acest an prezent la două mari competiții mondiale. La ambele concursuri, Vinul Cetății a fost apreciat cu o medalie de argint, ceea ce ne face să credem că este ceea ce ne-am dorit. Un vin onctuos, un vin catifelat, un vin care te îndeamnă să spui <La mulți ani Alba!>”, a explicat dr. Ioan Buia.

Jidvei este cel mai mare producător românesc de vinuri şi şampanie de origine controlată din zona Transilvaniei. Prima unitate agricolă de mari proporţii cu profil viticol a fost înfiinţată în anul 1949 şi s-a dezvoltat continuu, ajungând în prezent să dispună de o suprafaţă cultivată de aproape 2400 de ha, cu viţă de vie plantată pe dealuri cu expunere est-vest, la altitudine de 400-500 de metri. În Podgoria Târnave sunt nu mai puţin de 560 hectare de Sauvignon Blanc, aceasta fiind la ora actuală cea mai întinsă plantaţie cu acest soi din Europa ce aparţine unui singur producător, fapt ce a consacrat zona drept „sanctuar al vinurilor albe”. La Jidvei, vârsta media a plantaţiilor este de 10 ani, iar din întreaga suprafaţă cultivată se reînnoiesc anual aproximativ 50 de ha în beneficiul soiurilor calitative.

Cetatea Alba Carolina este fortăreața cu bastioane de tip Vauban construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Cetatea Alba Carolina, care a fost proiectată de inginerul militar Giovani Morando Visconti, este nu doar una dintre cele mai impresionante cetăți din România, ci chiar cea mai mare fortificație de tip Vauban din întreaga Europă de Sud-Est (110 ha). Cetatea Alba Carolina a împlinit în anul 2015 300 de ani de la punerea pietrei de temelie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax