|

Guvernul Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului. 295 de voturi „pentru”, 133 „împotrivă”

palatul victoria guvernGuvernul Grindeanu a primit miercuri votul de încredere al Parlamentului pentru lista miniştrilor şi programul de guvernare. Toți cei 26 de miniștrii au primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare. Pentru învestire era necesar votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Guvernul a fost învestit de Parlament. Au fost 295 de voturi „pentru” şi 133 „împotrivă”. Jurământul va fi depus la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.

„Votul românilor din 11 decembrie înseamnă responsabilitate pe umerii Guvernului. Odată cu acest vot, a devenit Guvernul întregii țări. Am mai îndemnat colegii mei la modestie. Ceea ce promitem trebui să realizăm, să respectăm. Responsabiliate și respect”, a declarat Sorin Grindeanu după vot.

Înainte de vot, președintele PSD Liviu Dragnea a ţinut un scurt discurs în plenul Parlamentului în care a anunţat că dacă programul de guvernare nu va fi respectat, PSD va fi primul partid care „va interveni”.

Grindeanu a declarat că își dorește o relație normală atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu partidele aflate în opoziție.

„Am parcurs doar câteva din măsurile importante prezentate în programul de guvernare. Prin această prezentare am dorit să vă conving că acest program nu țintește la ceva ce nu poate fi atins, nu e nicio gogoașă electoarlă, nu e nicio exagerare. Tot ceea ce vă propune prin acest program este să facem România o țară normală. E de datoria noastră, a oamenilor politici, să puem ordine și rânduială în această țară în toate domeniile de activitate. Iar primul semn de normalitate trebuie să înceapă chiar de aici, din Parlament. Pentu să într-o țară normală, politicienii muncesc pentru cei care i-au ales. De aceea, mesajul meu pentru întreaga clasă politică este unul de deshidere și dialog. Timp de un deceniu, politica în România a fost dominată de vrajbă, de nenumărate conflicte între diverse tabere politice. Vă propun, așadar, ca începând chiar de astăzi să ieșim din această logică a conflictului și să cultivăm dialogul între putere și opoziție, stânga și dreapta. Îmi doresc să am o relație normală și civilizată cu președintele României, dar și cu partidele din opoziție. Așadar, stimați colegi din PNL, PMP și USR, sunt deschis dialogului. Acest guvern nu va fi guvernul meu, nici guvernul PSD, nici ALDE, nici al alctuiva. Va fi guvernul românilor, iar dumneavoastră, cei din opoziție, veți avea mereu un loc rezervat la masa discuției și colaborării cu aceast guvern. Iar primul proiect la vare vă invit să colaborăm este România normală”, a conchis Sorin Grindeanu.

sursa: realitatea.net

URL scurt: http://alba24.ro/?p=541612avatar Publicat de pe 4 ianuarie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI