|

Indicatoare rutiere speciale pentru „punctele negre” cu risc ridicat de accidente de pe DN 1

Zonele de pe drumurile naţionale cunoscute ca „puncte negre”, din cauza numărului mare de accidente petrecute, vor fi semnalizate, de luna viitoare, cu un nou indicator rutier. Din 4 aprilie, vor fi montate pe DN1, în judeţul Sibiu, patru astfel de indicatoare, iar pe DN7, care face legătura cu vestul ţării, şoferii vor putea vedea 16 astfel de semne rutiere.

Proiectul presupune atenţionarea şoferilor că se află într-o zona cu risc ridicat de accidente şi este iniţiativa Poliţiei Rutiere şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, în scopul de a preveni producerea evenimentelor rutiere grave.
„Punctele negre” din trafic sunt cunoscute ca porţiuni din şosea de maxim 1 km, unde au fost semnalate minimum 10 accidente de circulaţie grave, cu minimum 10 persoane decedate ori rănite grav, timp de 5 ani consecutiv.
Indicatorul rutier este pe fond galben, cu dimensiunile 2,5 m x 1,2 m şi text de avertizare privind riscul ridicat de accidente.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=84003avatar Publicat de pe 29 martie 2012 şi actualizat pe 29 martie 2012. Publicat în EVENIMENT, SOCIAL. Poţi urmări orice răspuns la acest articol prin RSS 2.0. Poţi lăsa un răspuns sau un trackback pentru acest articol
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Indicatoare rutiere speciale pentru „punctele negre” cu risc ridicat de accidente de pe DN 1”

  1. numai in bulgaria am vazut idicatorul acesta pt ca restul europei are autostrazi

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • unsfat: Dorele…nici macar pt 1 decembrie nu ai reusit sa iti scurtezi manecile de la haina…craciii de la...
  • lunetistul: De ce este individul asta atat de prea fericit in tara asta napastuita si saraca? Pentru ca probabil se...
  • copy-paste: Draga redactie,pacalim brokerii clientii ca eu nu am inteles?!ala i pretul stabilit de asiguratori cu...
  • cris: Se pare ca domnul prefect a fost invitat la aceasta ceremonie, odata ce domnul general sta in dreapta sa S-au...
  • bula: Dar e adevarat ca celor ce fac controale le spun cei 3 sefi isu cum sa procedeze? adica unora doar...

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI