Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Internetul, noul teritoriu al infractorilor. IGPR: Au fost descoperite tranzacții ilegale de milioane de dolari

Publicat

frauda internet

frauda internetTranzacţii de cinci milioane de euro cu cărţi de credit compromise au fost descoperite în cadrul operaţiunii internaţionale ECOMM, la care a participat şi Poliţia Română, alături de poliţiști din alte 25 de state, care a avut ca scop destructurarea grupărilor specializate în fraude pe internet. 

„În perioada 6-16 iunie, poliţii din 26 de state au acţionat împreună în cadrul operaţiunii internaţionale eCommerce (ECOMM 2017) pe parcursul căreia au fost depistate 73 de persoane bănuite de efectuarea a peste 20.000 de tranzacţii cu o valoare de peste 5.000.000 de euro, folosind cărţi de credit compromise”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Acţiunea a vizat persoanele sau grupările infracţionale implicate, precum şi locurile unde bunurile comandate au fost livrate, desfăşurându-se în cooperare cu parteneri din sectorul privat.

„În urma activităţilor desfăşurate, sute de colete provenite de la comercianţi online au fost interceptate şi peste 100 de adrese au fost percheziţionate, folosind date furnizate anterior de comercianţi, procesatorii de plăţi şi firmele de transport. Percheziţiile au condus la ridicarea de bunuri de mare valoare: aparatură electronică, smartphone-uri, tablete, ceasuri şi îmbrăcăminte”, se arată în comunicat.

Analiza informaţiilor obţinute a relevat care erau zonele unde acţionau grupările infracţionale ce încercau să fraudeze măsurile de securitate ale comercianţilor sau instituţiilor de plată.

Ancheta a mai relevat faptul că o parte dintre persoanele vizate ar fi fost implicate în alte activităţi infracţionale cum sunt furtul de identitate, phishing, atacuri informatice, înşelăciuni sentimentale, uzul ilegal de paşapoarte furate, imigraţie ilegală şi spălare de bani.

„Circa 200 de site-uri şi conturi pe reţelele sociale erau folosite pentru vânzarea produselor electronice, fiind emise cereri pentru dezactivarea lor către companiile de hosting”, precizează IGPR.

Potrivit sursei citate, unele dintre persoanele vizate foloseau conturi pe platforme sociale la care aveau peste 10.000 de urmăritori, aceştia constituind potenţiali cumpărători.

sursa: realitatea.net, politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax