Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Alba Iulia se inaugurează primul centru educaţional pentru copii cu probleme sociale. Aceştia vor fi sprijiniţi să se integreze în societate

Publicat

Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia organizează vineri, în Alba Iulia, două evenimente, ale căror acţiuni au ca scop prevenirea abandonului şi a eşecului şcolar.

Începând cu ora 10.00, în prezenţa ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, care va fi înconjurat de un sobor de preoţi co-slujitori, a oficialităţilor judeţene şi locale, a reprezentanţilor partenerilor, precum şi a credincioşilor comunităţii, se va inaugura Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia, strada Moldovei, nr.11. Acest centru educaţional este parte a proiectului “Reţea interregională de centre educaţionale” , proiect demarat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Arhiepiscopia Timişoarei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin, la nivelul regiunilor Centru şi Vest, începând cu data de 1 august 2010.  Proiectul este cofinanţat din Fonduri Sociale Europene.

Înfiinţarea unui asemenea centru educaţional în Alba Iulia vine din nevoia şi datoria Bisericii de a veghea asupra celor mici, atâta timp cât societatea se confruntă, la nivel local, cu fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, grija redusă sau chiar ignorarea educaţiei copiilor din familiile cu nevoi sociale, fiind principalul motiv pentru care se vorbeşte de abandon şcolar ca fenomen educaţional.

După evenimentul inaugurării Centrului Educaţional „Sfântul Nicolae”, Asociaţia Filantropia Ortodoxă, împreună cu partenerii săi, organizează o masă rotundă, la Hotel „Parc”, având ca tematică „Înfiinţarea, dezvoltarea şi consolidarea de reţele destinate îmbunătăţirii activităţilor de prevenire a fenomenului de abandon şi eşec şcolar”, prin care se va pune bazele creării unei platforme de lucru comune între cei implicaţi în identificarea şi intervenţia asupra cauzelor şi motivelor care duc la abandon şi eşec şcolar, precum şi prevenirea acestui fenomen la nivelul regiunilor Centru şi Vest.

Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de 16 centre educaţionale în judeţele: Timiş, Alba şi Mureş. Primele 9 centre educaţionale şi-au deschis porţile pentru 225 de copii în luna noiembrie 2010, iar celelalte 7 în luna mai 2011, pentru 175 de copii.

În centrele educaţionale, copiii primesc zilnic hrană, lunar – burse sociale, sprijin în realizarea temelor pentru acasă, susţinere în dezvoltarea personală, în formarea, ca oameni, după principii moral-creştine sănătoase şi în comunicarea eficientă între ei, totul în vederea unei bune integrări în societate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax