|

Legea salarizării unitare. Care sunt veniturile pe care ar urma să le primească bugetari din mai multe domenii şi criterii

salarii sanatate 2Proiectul legii salarizării unitare a fost finalizat şi va ajunge în Parlament, a anunţat președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe Facebook. Acesta a dat exemple de salarii brute pe care le vor primi bugetari din toate sectoarele de activitate.

Salariile subordonaților nu vor mai fi mai mari ca ale șefilor, cele ale demnitarilor vor fi deasupra angajaților cu funcții de conducere, iar cei cu studii medii nu îi vor mai depăși, la salarii, pe cei cu studii superioare.

Ierarhizarea funcțiilor bugetarilor s-a făcut după modele europene, suma totală alocată pentru aceste alinieri fiind de 32 de miliarde de lei până în anul 2020, potrivit sursei ctate.

Cel mai mare salariu, dintre funcţiile cu demnitate publică, îl va avea președintele României, urmat de premier, președinții celor două Camere, președintele CCR și președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În ceea ce priveşte funcţiile de conducere, managerul unui spital sau un rector vor avea câștigurile cele mai mari, alături de judecătorii curților de apel, urmați de decanii facultăților și directorii generali de instituții. Urmează în ierarhizarea funcțiilor de conducere secretarii generali din ministere și din Parlament, apoi directorii generali din aceleași instituții și directorii.

Pentru funcțiile de execuție, cele mai mari salarii vor fi pentru medic primar și judecător, apoi pentru profesorii universitari și actori, dirijori. Pe locul trei vor fi profesorii, bibliotecarii și maiorii din sistemul de Apărare, urmați de asistenții medicali de la UPU și agenții șefi principali de poliție. Pe ultimul loc aici vor fi laboranții, referenții și agenții de poliție.

Vechimea va intra în salariul de bază și va crește cu 25% până în 2020. Indemnizația de hrană va fi în valoarea a 2 salarii minim brute pentru toți bugetarii.

Sporurile nu vor depăși 30% din cheltuielile de personal, iar premiile de excelență vor fi acordate în limita a cel mult 2 salarii minime, lunar, pentru fiecare persoană, și nu mai mult de 5% din cheltuielile de personal.

Nu în ultimul rând, salariile bugetarilor nu vor mai modificate sau reglementate prin alte legi decât prin cea a salarizării unice. Excepție fac angajații BNR și ASF, care vor fi plătiți după criteriile impuse de UE.

În documentul postat de Liviu Dragnea sunt exemple de salarii pentru fiecare domeniu și pentru fiecare categorie socială:

Sănătate: asistent debutant/mediu/principal, medic;

Armată/Ordine publică: soldat, plutonier, sublocotenent/subinspector, colonel/comisar, general/chestor;

Cultură: actor, dirijor, bibliotecar, artist;

Justiție: grefier, procuror, judecător;

Educație: învățător, profesor, asistent universitar, profesor universitar;

Diplomație: atașat, consul, ambasador.

sursa: legestart.ro

sursa foto. Facebook

URL scurt: http://alba24.ro/?p=557442avatar Publicat de pe 5 aprilie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI