|

FOTO-VIDEO: Garda Romană de la Apulum a început un nou sezon de spectacole la Alba Iulia. Povestiri istorice, lupte şi demonstrații militare

IMG_0583Garda Romană de la Apulum a început sezonul de spectacole de reconstituire antică din acest an, luni, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina. Spectatorii prezenți au luat parte la o mică lecție de istorie, alături de soldații romani, daci, gladiatori și frumoasele nimfe. 

Peste 250 de persoane au urmărit luni, de la ora 18.00, prima reprezentație din acest sezon oferită de cele patru trupe de reenactori albaiulieni care activează sub titulatura generală de Garda Apulum, respectiv Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apoulensis și Magna Nemesis.

Reprezentația a început cu prezentarea celor patru trupe, daci, romani, gladiatori și nimfe și caracteristicile fiecăreia. Romanii, dacii și gladiatorii și-au prezentat tehnicile și echipamentul de luptă, iar frumoasele nimfe au avut un moment de dans.

În cadrul spectacolului nu au lipsit luptele între gladiatori sau între daci și romani, spre bucuria celor prezenți. În bătălia finală, dacii și romanii au renunțat la arme și au ciocnit ouă roșii. Următorul spectacol va avea loc vineri, 21 aprilie, de la ora 18.00, când anticul Apulum (n.r. denumirea latină a orașului Alba Iulia, provenit din numele dacic al așezării Apoulon) va fi readus la viață de trupele de reenachtment ale Muzeului Național al Unirii: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Namesis. Celelalte reprezentații, care se vor întinde până în prima jumătate a lunii octombrie, se vor desfășura în fiecare vineri, de la ora 19.00.

Reamintim faptul că la sfârșitul acestei luni, Festialul Roman Apulum va da startul evenimentelor de la Alba Iulia, iar anul acesta cei care vor să vadă live luptele taberelor o vor putea face în perioada  28 aprilie- 1 mai.

Citește și Festivalul Roman Apulum deschide sezonul evenimentelor la Alba Iulia. 12 trupe se luptă pentru supremație, în perioada 28 aprilie-1 mai

În cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Garda Apulum este o trupă de reconstituie istorică antică compusă din patru formații, Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Nemesis. Formațiile sunt alcătuite din voluntari albaiulieni care încercă să reconstituie aspecte militare și civile ale istoriei daco-romane, având accentul pus pe promovarea patrimoniului local. De precizat că trupele au luat naștere în urma unor proiecte derulate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, fiind coordonate de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.

Spectacolele sunt susținute de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia și Asociației pentru Istorie Vie Alba Iulia.

Vezi şi CALENDARUL EVENIMENTELOR din 2017 la Alba Iulia. Alba Fest, Sărbătoarea Muzicii, Festivalul de Film, Dilema și alte spectacole. LISTA

Citeşte şi URĂRI DE PAŞTE 2017: Mesaje și felicitări de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

URL scurt: http://alba24.ro/?p=560648avatar Publicat de pe 17 aprilie 2017 şi actualizat pe 18 aprilie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI