Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PDL Alba, despre protestele cetăţenilor: „E timpul să reparăm un rău început demult. Hoţia nu se prescrie”

Publicat

În timp ce sute de cetăţeni din Alba cer în stradă demisia preşedintelui Traian Băsescu, nemulţumiţi de măsurile de austeritate şi de sărăcia adusă de actuala guvernare, conducerea PDL Alba tranşează problema protestelor doar în spatele uşilor închise. Prezenţi în conferinţă de presă, reprezentanţii locali ai partidului aflat la putere au comentat manifestaţiile din ultimele zile, recunoscând faptul că populaţia a ajuns la saturaţie în ceea ce priveşte întreg sistemul politic şi ceea ce se întâmplă acum nu este decât un recul al celor trei ani de grea guvernare.

„Este nevoie de schimbare”, aceasta este concluzia reprezentanţilor PDL Alba, care au observat de la distanţă protestele ce au loc în ţară. Chiar şi aşa, democrat-liberalii cred încă în faptul că această schimbare poate fi adusă şi de actuala guvernare şi că Opoziţia nu a prezentat până în acest moment nici o alternativă fericită la suferinţele oamenilor.

Deputatul Clement Negruţ: „Scânteia a pornit de la Băsescu, care a greşit când a intrat în conflict deschis cu Arafat”

Clement Negruţ este de părere că revolta oamenilor nu este altceva decât o reacţie aşteptată, cauzată de proasta relaţie şi comunicare pe care guvernarea a avut-o cu cetăţenii, în toţi aceşti ani. Acesta a vorbit şi despre necesitatea unei remanieri care ar trebui să vizeze nu atât persoanele, cât atitudinea acestora vizavi de societatea civilă. Negruţ a oferit ca exemplu de posibilă remaniere, atitudinea ministrului Elena Udrea.

„Nu trebuie să se lase impresia că nu se întâmplă nimic şi nici să rămânem indiferenţi la aceste proteste. Este un recul al populaţiei la cei trei ani grei de guvernare pe fondul crizei şi nu numai. Responsabilă de această situaţie este slaba relaţie pe care am avut-o cu cetăţenii, nu trebuie să culpabilizăm Opoziţia pentru ce se întâmplă, ci trebuie să dăm dovadă de maturitate. Scânteia a pornit de la Băsescu, care a greşit când a intrat în conflict direct cu Arafat. Eu, personal îl cunosc şi nu cred că acest om poate fi acuzat de altceva decât de profesionalism desăvârşit şi bune intenţii. E foarte bine că Arafat s-a întors, dar plecarea acestuia, coroborată proiectul Legii Sănătăţii au generat nemulţumirile cetăţenilor. Cred totuşi că încercarea USL de a specula pe aceste nemulţumiri este de cea mai joasă speţă. Cum poţi să spui <Jos!>, dacă nu ştii pe cine vrei să pui <Sus>. Întreaga clasă politică e în aceeaşi oală. Oamenii s-au săturat şi vor altceva, iar Opoziţia nu oferă nimic concret”.

„Mă gândesc serios dacă mai candidez ca parlamentar”

Deputatul de Alba a declarat şi faptul că se gândeşte foarte serios dacă va mai candida în Parlament. „În ceea ce priveşte PDL, am discutat, luni, în grupul parlamentar şi sper să ajungem la un comun acord, pentru a nu mai accepta politica uşilor înschise. Cetăţenii trebuie să ştie exact ce se întâmplă, să ştie direcţia în care se îndreaptă Guvernul. Mă gândesc serios dacă voi mai candida. Nu poţi să ceri votul oamenilor, dacă te rupi de ei. Aceasta a fost greşeala noastră. Politicienii trebuie să înţeleagă că sunt puşi acolo pentru că noi, cei din partid am adunat voturi”. Clement Negruţ vrea totuşi să îşi revină până la alegeri şi să recâştige electoratul.

Nicolae Dobra:”Populaţia s-a revoltat pentru că vrea un trai mai bun. Suportăm consecinţele anului 1990, când s-a furat cât s-a putut. Hoţia nu se prescrie”

Prezent în conferinţa de presă a PDL Alba, senatorul Nicolae Dobra şi-a exprimat şi el părerea vizavi de protestele din ultimele zile: „Unii oameni ies în stradă din motive personale, pentru că sunt nemulţumiţi de tăierile salariale, de pensii, de măsurile de austeritate. Opoziţia a profitat însă de acest moment. Chiar dacă poulaţia s-a revoltat pentru că vor un trai mai bun, am văzut în mijlocul protestatarilor şi reprezentanţi ai USL, care au scandat <Jos Guvernul! Alegeri anticipate.!> A venit iarna, au crescut utilităţile, iar Opoziţia a prins momentul. Este momentul ca în România să se repare un rău început de foarte mult timp, iar, dacă PDL va înţelege acest lucru, va câştiga alegerile. Suportăm consecinţele anului 1990, când s-a furat cât s-a putut. S-a creat un sistem pe care foarte greu îl mai putem schimba acum, iar PDL trebuie să înţeleagă asta şi mă refer aici la verificarea averilor. Hoţia nu se prescrie. Tot ce s-a vândut în România s-a vândut pe nimic şi s-a cumpărat la suprapreţ”.

Nicolae Dobra a dat şi un exemplu de ministru care ar trebui remaniat. Acesta este de părere că Traian Igaş nu a gestionat cum trebuie situaţia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. „Ministerul de Interne nu a acţionat foarte rău în perioada asta a protestelor. Jandarmii nu mai acţionează acum la ordinul cuiva, ci după proceduri foarte precise. Nemulţumirea mea este mai veche. Ministrul Traian Igaş nu a ştiut să stea de vorbă cu cei afectaţi de restructurarea din minister“.

Mihai Babiţchi: „Este o revoltă împotriva politicului în general, nu doar a PDL”

În opinia purtătorului de cuvânt al PDL Alba, Mihai Babiţchi, ce se întâmplă în ţară acum sunt rezultatele unui rău început de foarte mult timp şi reprezintă o revoltă împotriva politicului, nu doar a PDL. „Mă bucur să văd că societatea civilă are încă o voce şi aplaud aceste proteste. PSD nu va confisca însă aceste manifestaţii de stradă. Poporul respinge în totalitate sistemul politic”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. el conquistador

    vineri, 20.01.2012 at 14:24

    parca s-a mai indulcit limbajul…..acum citeva zile Dumitrel spunea ca protestatarii or sa o ia bot ca in 2009 cind au mai vruit sa scape de Basescu.
    Ei bine, d-le Dumitrel, nu NOI vom fi cei care o vom lua in boc….pardon..bot 🙂
    Este cazul ca pedelichelele profitoare si lipitorile de partid sa ajunga acolo unde le este locul. La puscarie si la groapa de gunoi a istoriei

  2. mocanu

    vineri, 20.01.2012 at 20:46

    arafat e asemenea cainelui care linge mana care-l bate!…mare hotie ,sa beneficiezi de pensie (fara sa cotizezi), cu bonus ,si apoi sa mai lucrezi si la stat!..asa sunt astia mici ,ambitiosi si fara moralitate,totul pt front ,totul pt ciolan cu nesimtire!

  3. necajit

    sâmbătă, 21.01.2012 at 16:37

    RUSINE LA TOATE ******* DIN PDL!!!!!!!
    INTRO ZI TOT SCAPAM DE VOI SI DUPA AIA SA VEDETI!!!!!!!

  4. gigi

    duminică, 22.01.2012 at 07:33

    la Babinschi locul era in mijlocul revolutionarilor,nu purtator de cuvant a celor ce nu au cuvant!!!!!!RUSINE!!!!!!!!!!!!!RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!pentru un autentic revolutionar ce nu poate fii contestat!!!!inca o data rusine!!!!!!

  5. cipikao

    duminică, 22.01.2012 at 14:52

    e bine ca se da iar vina pe greaua mostenire din 1990 dar uita Dumitrel sa ne spuna cum se fura acum de PDL la fel ca atunci.Exemplu e clar si nu e numai unul,si anume aurul de la Rosia Montana de unde avem doar 3% din multele tone de aur cate ar fi acolo,plus alte metale.Nu mai spunem de cianura care o vom inhala.In rest vorbe dulci pentru a pacali lumea foloseste Dumitrel,aceiasi tactica de a lui Basescu.

  6. V for Vendeta

    duminică, 22.01.2012 at 19:32

    Stimabililor, domni, doamne si d-soare (mai nou si mai vechi) care va sa zica va ocupati de culturalizarea maselor din judet prin organizarea evenimentelor elitiste pentru voi si protipendada voastra. Azi va invitam sa luati parte la Festivalul tuturor romanilor – Vocea romaniei! Daca aveti o ‘dilema’ privind costurile va anuntam ca am pus pensie de la pensie, ajutor de somaj si salarii taiate iar pentru promovare am pregatit pancarte si va lasam sa va alegeti fiecare sloganurile care credeti ca vi se potrivesc. Multumim ca ne-ati culturalizat, datorita acestui fapt ne-am trezit la realitate!!!

    Sint vechi, domnule!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax