|

Primăria Alba Iulia prelungeşte protocolul pentru centrul de închiriere biciclete din Cetate. Câţi albaiulieni şi turişti le-au folosit pentru plimbări prin oraş

biciclete ivelo alba iuliaConsilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 24 martie, prelungirea până în 2020 a protocolului de colaborare încheiat între municipiu și Asociația Green Revolution, pentru derularea proiectului „I`Velo”. Locuitorii din oraș sunt încurajați astfel să aleagă bicicleta ca mijloc alternativ de transport, dar și ca modalitate distractivă de a face mișcare.

Green Revolution susține reducerea poluării în marile orașe, a impactului pe care activitățile umane îl au asupra mediului, cât și creșterea calității vieții locuitorilor în marile aglomerări urbane. Green Revolution își propune să realizeze împreună cu autoritățile, strategii și politici de mediu coerente. Totodată militează pentru introducerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, pentru reducerea consumului de energie, pentru folosirea surselor regenerabile și a tehnologiilor verzi, pentru implementarea sistemelor de colectare selectivă a deșeurilor și pentru educația ecologică în școli. Astfel în orașele României fiecare cetățean trebuie să se bucure de un mediu curat iar comunitățile și autoritățile trebuie să fie angajate, permanent, în sprijinul dezvoltării durabile a mediului urban.

Asociația Green Revolution dezvoltă printre alte inițiative și programul I`Velo la nivel național. În cei 7 ani de funcționare, programul I`Velo a reușit să scoată peste 1.400.000 de români la pedalat și a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.180 de tone. Programul I`Velo se desfășoară cu sprijinul primăriilor din București, Brașov, Sibiu, Iași, Constanța, Alba Iulia și Oradea. Anul acesta vor fi prezenți în 7 orașe, 9 centre de închirieri și 850 de biciclete, se arată în documentaţia de proiect.

La Alba Iulia, în urma aprobării HCL 70/21 martie 2014, Consiliul Local aproba încheierea unui Protocol de Cooperare între Municipiul Alba Iulia și Asociația Green Revolution România, în vederea derulării proiectului „I`Velo – în municipiul Alba Iulia” pe o perioadă de trei ani, din martie 2014 până în martie 2017.

În anul 2015, în protocolul de cooperare a fost introdus un nou alineat, prin care Asociația Green Revolution se obligă „să participe activ în cadrul evenimentelor culturale organizate în municipiul Alba Iulia prin oferirea gratuită a unui număr de biciclete în cadrul acestor evenimente. Bicicletele vor fi puse la dispoziția participanților cu titlu de gratuitate pe durata evenimentului, iar garanția returnării bicicletelor fiind posibilă prin păstrarea actelor de identitate a persoanelor respective pentoată perioada încheierii. Numărul bicicletelor puse la dispoziția evenimentelor va fi de aproximativ 10-15 biciclete”.

Astfel, pe parcursul anului 2015 și 2016 au fost numeroase evenimente în cadrul cărora Primăria municipiului Alba Iulia a dispus în mod gratuit de un număr considerabil de biciclete pe toată perioada solicitată. De asemenea, Centru Europe Direct Alba Iulia a beneficiat în câteva ocazii de gratuitatea unui număr de biciclete în cadrul unor evenimente desfășurate în plan local. Scopul principal a reprezentat promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ.

În cele aproape 200 de zile de funcționare a centrului de închiriere I`Velo, situat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, peste 3.300 de albaiulieni au ales bicicletele pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct în altul al orașului. Centrul a pus la dispoziția locuitorilor 60 de biciclete, șapte zile din șapte. Bicicletele au fost disponibile atât contra cost cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii au avut posibilitatea de a închiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev respectiv al talonului de pensie.

Majoritatea celor care au ales bicicletele I`Velo pentru agrement a fost reprezentată de tinerii între 25-35 de ani (40%), urmată de 16-25 ani (20%), 35-45 ani (12%), <16 ani (10%) și peste 45 ani (8%).

Prin proiectul aflat pe ordinea de zi a ședinței CL se propune prelugirea duratei protocolului de cooperare încheiat între municipiu și Asociația Green Revolution, din data de 24 martie 2017 până în data de 24 martie 2020.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553917avatar Publicat de pe 20 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Primăria Alba Iulia prelungeşte protocolul pentru centrul de închiriere biciclete din Cetate. Câţi albaiulieni şi turişti le-au folosit pentru plimbări prin oraş”

  1. Daca tot le inchiriaza sa le si mentina in stare optima de functionare. Majoritatea sunt epave.

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...
  • corect: Corect !!!
  • votul: Platiti ce ati votat, fiecare dintre voi. Asta se intimpla cind analizezi cu ce partid votezi si nu pe cine...
  • florin: Doar un tampit care are salariul minim pe economie, poate accepta fara sa iasa in strada, sa plateasca taxele...
  • viki: Mai da-va-n p…. mea pe toti !!!!!

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI