Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de 5 milioane de euro: Cursuri de calificare, consiliere și orientare profesională pentru tineri, la Casa Regională a Tinerilor Activi din Alba Iulia

Publicat

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care sunt în căutarea unui loc de muncă, pot primi informații, consiliere profesională sau pot participa la cursuri de formare profesională gratuită în mai multe domenii cerute pe piața muncii, sau consiliere pentru deschiderea unei afaceri, la Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia. Acesta este obiectul unui proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, derulat până în luna septembrie 2015. Potrivit responsabililor de proiect, până atunci, se speră ca minim 300 de tineri să îşi găsească un loc de muncă stabil şi să fie deschise cel puţin 100 de afaceri.

Proiectul a fost prezentat vineri, la Casa Regională a Tinerilor Activi Alba, într-o conferință ce a avut ca scop lansarea oficială a sediului și descrierea obiectivelor proiectului.Au participat Liviu Florea – expert local, Viorel Ghețe – coordonator tehnic, Andrea Katona – director al AJOFM Alba și Flaviu Cozuc – director al AJPIS Alba.

Practic, începând din luna august, tinerii fără loc de muncă care vor să se specializeze într-un domeniu care să îi ajute să se integreze pe piața muncii pot participa la cursuri în domeniile: Lucrător în comerț, peisagist-floricultor, babysitter, agent intervenție pază și ordine (nivel 1) și frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist și electrician constructor (nivel 2). Dacă vor exista solicitări, se pot organiza cursuri de formare și în alte domenii. Potrivit responsabililor de proiect, tinerii care vor participa la cursuri de calificare vor beneficia de o subvenție de 350 lei pe lună pe durata cursului (3 luni pentru nivelul 1 și 6 luni pentru nivelul 2).

De asemenea, spun inițiatorii proiectului, vor fi organizate programe de formare și consultanță pentru deschiderea unei afaceri, iar cei care vor participa vor primi o subvenție de 400 lei.

Pe parcursul proiectului vor fi organizate și stagii de ucenicie, în timpul cărora participanții vor primi 350 lei pe lună timp de un an. Potrivit expertului Liviu Florea, încă nu au fost identificați agenți economici dispuși să ia în ucenicie tineri participanți la proiect, însă această etapă urmează să fie îndeplinită în viitorul apropiat.

Tinerii care vor să beneficieze de aceste servicii nu trebuie neapărat să fie înscriși la AJOFM. Condițiile sunt vârsta între 16 și 24 de ani, să fie în căutarea unui loc de muncă sau inactivi, pot fi persoane care au părăsit timpuriu școala și trebuie să aibă domiciliul în județul Alba, Mureș și Sibiu.

Aceștia pot să se prezinte la sediul Casei Regionale a Tinerilor Activi Alba, aflată în apropierea Pieței Agroalimentare din centru, lângă sediul AJOFM Alba, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00. Cursurile de formare vor fi organizate în mai multe orașe din județul Alba (Blaj, Aiud, Abrud, Ocna Mureș, Zlatna), în locații asigurate prin proiect.

Până acum au fost identificați 250 de tineri din județul Alba, iar până la începutul lunii august va fi planificat un calendar al cursurilor de calificare. Astfel de Case Regionale ale Tinerilor Activi mai există și în Brașov, Iași și alte orașe din toate regiunile din țară.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

AIUD

ACCIDENT rutier pe DN1 între Teiuș și Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. Trafic restricționat

Publicat

smurd

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe DN1, la ieșirea din Teiuș spre Aiud, în zona intersecției cu localitatea Beldiu. În accident au fost implicate 2 automobile. Traficul este restricționat. Potrivit ISU Alba, la locul accidentului intervine detașamentul Aiud cu o autospecială și 2 ambulanțe SMURD de tip B. Potrivit IPJ Alba, cauza […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Big Brother la Sebeș. Manevră periculoasă a unui șofer, filmată în trafic de camerele de supraveghere

Publicat

intersectie sebes

Un șofer a fost la un pas să producă un accident rutier, marți, în municipiul Sebeș, după ce a întors autoturismul într-o intersecție. Manevra riscantă a acestuia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă.  „Un cetățean a reclamat indisciplina unui conducător auto în trafic, la intersecția străzii Dorin Pavel cu strada Traian. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicaliştii de la Sanitas anunţă proteste pentru martie şi aprilie. De ce sunt medicii nemulțumiți

Publicat

Membrii Federaţiei Sanitas au stabilit un calendar al protestelor, care vor începe pe data de 6 martie şi vor culmina pe 3 aprilie, când se va organiza un miting de amploare în Bucureşti. Sindicaliştii din Sănătate spun că Legea Salarizării, adoptată în 2017, a dus la pierderi din venituri. „Actele normative cu caracter salarial din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Și-a amenințat soția că o taie și o dă la câini. Bărbat din Alba Iulia, condamnat de Judecătorie

Publicat

violenta femeie familie

Un bărbat din Alba Iulia şi-a ameninţat soţia, în miez de noapte, că o taie în bucăţi, cu un cuţit şi o dă la câini. Deși în timpul audierilor doi martori au declarat că soția acestuia a fost amenințată cu moartea, bărbatul nu şi-a recunoscut fapta. Mai mult în timpul anchetei, spunea că o va […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate