Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de 5 milioane de euro: Cursuri de calificare, consiliere și orientare profesională pentru tineri, la Casa Regională a Tinerilor Activi din Alba Iulia

Publicat

tineri

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care sunt în căutarea unui loc de muncă, pot primi informații, consiliere profesională sau pot participa la cursuri de formare profesională gratuită în mai multe domenii cerute pe piața muncii, sau consiliere pentru deschiderea unei afaceri, la Casa Regională a Tinerilor Activi Alba Iulia. Acesta este obiectul unui proiect pe fonduri europene, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, derulat până în luna septembrie 2015. Potrivit responsabililor de proiect, până atunci, se speră ca minim 300 de tineri să îşi găsească un loc de muncă stabil şi să fie deschise cel puţin 100 de afaceri.

Proiectul a fost prezentat vineri, la Casa Regională a Tinerilor Activi Alba, într-o conferință ce a avut ca scop lansarea oficială a sediului și descrierea obiectivelor proiectului.Au participat Liviu Florea – expert local, Viorel Ghețe – coordonator tehnic, Andrea Katona – director al AJOFM Alba și Flaviu Cozuc – director al AJPIS Alba.

Practic, începând din luna august, tinerii fără loc de muncă care vor să se specializeze într-un domeniu care să îi ajute să se integreze pe piața muncii pot participa la cursuri în domeniile: Lucrător în comerț, peisagist-floricultor, babysitter, agent intervenție pază și ordine (nivel 1) și frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist și electrician constructor (nivel 2). Dacă vor exista solicitări, se pot organiza cursuri de formare și în alte domenii. Potrivit responsabililor de proiect, tinerii care vor participa la cursuri de calificare vor beneficia de o subvenție de 350 lei pe lună pe durata cursului (3 luni pentru nivelul 1 și 6 luni pentru nivelul 2).

De asemenea, spun inițiatorii proiectului, vor fi organizate programe de formare și consultanță pentru deschiderea unei afaceri, iar cei care vor participa vor primi o subvenție de 400 lei.

Pe parcursul proiectului vor fi organizate și stagii de ucenicie, în timpul cărora participanții vor primi 350 lei pe lună timp de un an. Potrivit expertului Liviu Florea, încă nu au fost identificați agenți economici dispuși să ia în ucenicie tineri participanți la proiect, însă această etapă urmează să fie îndeplinită în viitorul apropiat.

Tinerii care vor să beneficieze de aceste servicii nu trebuie neapărat să fie înscriși la AJOFM. Condițiile sunt vârsta între 16 și 24 de ani, să fie în căutarea unui loc de muncă sau inactivi, pot fi persoane care au părăsit timpuriu școala și trebuie să aibă domiciliul în județul Alba, Mureș și Sibiu.

Aceștia pot să se prezinte la sediul Casei Regionale a Tinerilor Activi Alba, aflată în apropierea Pieței Agroalimentare din centru, lângă sediul AJOFM Alba, de luni până vineri, între orele 9.00 și 17.00. Cursurile de formare vor fi organizate în mai multe orașe din județul Alba (Blaj, Aiud, Abrud, Ocna Mureș, Zlatna), în locații asigurate prin proiect.

Până acum au fost identificați 250 de tineri din județul Alba, iar până la începutul lunii august va fi planificat un calendar al cursurilor de calificare. Astfel de Case Regionale ale Tinerilor Activi mai există și în Brașov, Iași și alte orașe din toate regiunile din țară.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Cutremur în Vrancea, produs la adâncimea de 150 de kilometri. S-a resimțit în mai multe orașe

Publicat

c

Un seism cu magnitudinea 4 a avut loc miercuri seară, la ora 22:41, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit INFP. Datele cutremurului: a avut o magnitudine de 4 și s-a produs la adâncimea de 150 de kilometri. Inițial fusese evaluat la o magnitudine de 4,1 și a fost localizat la o adâncime de 114 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Femeile au mai puţine şanse de supravieţuire în cazul unui stop cardiac

Publicat

stop-cardiac-femei

Femeile care suferă un stop cardiac în afara unităţilor de îngrijiri medicale au mai puţine şanse de a fi resuscitate de martori şi de supravieţuire în comparaţie cu bărbaţii, sugerează un nou studiu citat marţi de Press Association. Cercetarea, publicată în European Heart Journal, a identificat inechităţi în ceea ce priveşte modul în care sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Şase cai frumoşi, „la păscut” în parcarea unui supermarket din Alba Iulia

Publicat

cai parcare supermarket

O vizită la cumpărături în zona de supermarketuri de la ieşirea din oraşul Alba Iulia spre Miceşti poate aduce şi surprize celor grăbiţi să ajungă cu produsele achiziţionate acasă. Şi şoferii aflaţi în trafic pot întâlni „obstacole mobile” neaşteptate. Vorbim despre patrupedele care circulă libere pe trotuare, şosea sau în apropierea carosabilului la Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO ŞTIREA TA: Curcubeu superb pe cerul oraşului Alba Iulia. Imagini inedite, după ploaia de miercuri

Publicat

curcubeu

Un curcubeu superb a putut fi observat după ploaia de miercuri după-amiaza pe cer, la câțiva kilometri de Alba Iulia, spre Drâmbar. O coloană de culori puternice a putut fi admirată minute în șir de la mare distanță. Mai mulți cititori Alba24 au fost martorii acestui eveniment și ne-au trimis fotografii. UPDATE: Cititori Alba24 au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate