|

Restricții de tonaj pe un sector de drum judeţean, între Galda de Jos şi Șard. Variante de ocolire pentru camioane. Proiect la CJ Alba

restrictii tonaj 7,5 toneConsilierii județeni din Alba vor avea de aprobat, în ședința de joi, 23 februarie, instituirea unor restricții temporare, parțiale, de circulație pe un sector al drumului județean DJ 107H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74).

Este vizat tronsonul e la km 2+375 la km 18+210 pe distanța de 15+835 km între intersecția (DN1) Galda de Jos și Gara Șard Ighiu (DN74).

Restricția temporară de circulație va fi valabilă pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone în perioada 24 februarie 2017 – 24 februarie 2018, cu excepția riveranilor.

Prin adresa nr. 1282/8 februarie 2017 (înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 2568/13 februarie 2017), Primăria comunei Ighiu a comunicat sesizările unui grup de locuitori ai satului Şard, care domiciliază de-a lungul drumului judeţean DJ 107H, cu privire la prejudicii grave aduse drumului județean şi locuinţelor amplasate de-a lungul acestui drum, de către vehicule de tonaj care tranzitează în ultima perioadă localitatea, solicitând măsuri urgente de restricţionare a tonajului.

De asemenea, Primăria comunei Cricău, prin adresa nr. 406/2017 (înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba cu nr. 2580/13 februarie 2017), a sesesizat cu privire la tranzitarea intensă a vehiculelor de tonaj pe drumul DJ 107H, fiind astfel adus un disconfort cetăţenilor şi prejudicii locuinţelor amplasate de-a lungul acestui drum, solicitând totodată măsuri de restricţionare a tonajului pe raza localităţilor Craiva şi Cricău.

În urma deplasării în teren, în perioada 11-15 februarie 2017 s-a constatat un trafic intens pe sectorul drumului județean DJ 107H și anume, de la intersecția DN1 – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Șard – Gara Șard Ighiu (DN74,) între km 2+375 până la km 18+210, trafic cauzat de transportul cu produse de balastieră și/sau carieră de către unii transportatori de tranzit, care circulă cu vehicule ce depășesc masele totale maxime admise în circulație și punând în pericol capacitatea portantă a drumului respectiv.

Pentru buna desfășurare a activităților economice și serviciilor în aceste zone și pentru a nu fi îngrădită circulația vehiculelor ce au încărcare și descărcare la persoanele fizice și juridice care își desfășoară activitatea pe raza administrativ teritorială cu acces la drumul județean DJ107H, supus protecției de la km 2+375 până la km 18+210, pe acest sector de drum județean accesul nu va fi restricționat riveranilor.

Astfel, se propune instituirea, pe DJ 107H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74) de la km 2+375 la km 18+210 pe distanța de 15+835 km între intersecția (DN1) Galda de Jos și Gara Șard Ighiu (DN74) a unei restricții temporare de circulație pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 to în perioada 24 februarie 2017 – 24 februarie 2018, cu excepția riveranilor.

La capetele sectorului de drum restricționat se vor instala: indicator rutier de formă rotundă indicativ C18 cu semnificația „Accesul interzis vehiculelor având masa mai mare de 7,5 to” însoțit de indicatorul rutier adițional de formă pătrată indicativ P18 de specificație „CU EXCEPȚIA RIVERANILOR”.

Alternativa de ocolire pentru vehiculele de tranzit care sunt obligate să respecte restricțiile propuse este traseul drumului național DN 74 – Alba Iulia – DN 1.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=549178avatar Publicat de pe 17 februarie 2017 şi actualizat pe 17 februarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Restricții de tonaj pe un sector de drum judeţean, între Galda de Jos şi Șard. Variante de ocolire pentru camioane. Proiect la CJ Alba”

  1. un cetatean
    avatar

    Oare se va respecta? Întreb, fiindcă la Vințu de Jos … Noapte bună!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!
  • privat: Salarii de multinationala pentru niste angajati de multe ori incompetenti, de cele mai multe ori sfidatori cu...
  • vitan sandu: Da, si ca sa sustina aceste salarii, sa vedeti ce impozite o sa platim incepand cu 2018!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI