Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reversul medaliei după câştigurile la Loteria bonurilor fiscale. ANAF verifică restanţele contribuabililor

Publicat

loterie

loterie Dacă aveţi noroc şi câştigaţi la Loteria bonurilor fiscale, ulterior puteţi fi luat “în vizor” de Fisc, care urmăreşte recuperarea obligaţiilor fiscale restante. Măsura a fost publicată în ordinul privind plata premiilor.

„În vederea recuperării obligațiilor fiscale restante ale câștigătorilor la Loteria bonurilor fiscale, DGTI (Direcția generală de tehnologia informației din cadrul ANAF- n.red) transmite organelor fiscale teritoriale lista câștigătorilor identificați pe CNP precum și conturile lor bancare”, se spune în Ordinul pentru plata premiilor de la Loteria fiscală publicat joi pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Practic, ANAF a găsit că este momentul ideal să îi ia la puricat pe contribuabilii care au avut noroc la Loterie.

O metodă similară a aplicat Fiscul când i-a invitat pe români să își verifice online pe site-ul instituției situația datoriilor și impunerilor: cine intra pe pagina ANAF se trezea acasă cu o somație de plată.

Sunt șanse să fie cel puțin 100 de câștigători pentru extragerea de duminică, 28 iunie, de la Loteria bonurilor fiscale în condițiile în care, potrivit firmelor de carduri, s-au făcut peste 1.300 de cumpărături de 135 lei în ziua de 23 mai.

În primele 24 de ore după anunțarea bonurilor câștigătoare, s-au prezentat 38 de persoane să anunțe că sunt posibili câștigători.

Premiul de 1 milion de lei se va împărți probabil la 100 de persoane, după o nouă loterie de limitare a numărului de câștigători. Din cei 10.000 lei rămași, se va reține la sursa cota de 16% aplicata asupra venitului net realizat din fiecare premiu. Venitul net este diferenta dintre venitul din premii si suma reprezentand venit neimozabil.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax