|

Taxiurile din Alba Iulia, printre cele mai ieftine din ţară. Vezi în ce oraş te poţi plimba în euro

Persoanele care se deplasează cu taxiul pot să compare preţurile practicate pentru acest mijloc de transport în Alba Iulia cu cele din alte reşedinţe de judeţ din ţară. În Alba Iulia, preţul taxiurilor sunt de 1,8 lei/km pe timp de zi şi 2 lei pe timp de noapte, însă Consiliul Local a convenit  ca acesta să poată urca până la 3,2 lei/km. Cel mai ridicat tarif din ţară este practicat în Piteşti, 9 lei/km indiferent de oră, iar de cele mai scăzute tarife beneficiază locuitorii oraşului Drobeta Turnu Severin, care plătesc doar 1,6 lei/km, atât ziua, cât şi noaptea.

Revista de teste comparative, InfoCons, a realizat un studiu privind serviciile de transport în regim de taximetrie în municipiile – reşedinţe de judeţ din România. Conform Hotărârilor Consiliilor Locale, preţul maxim admis variază de la 1,6 lei/km în municipiile Drobeta Turnu Severin şi Slatina, la 9 lei/km în Municipiul Piteşti. Mai mult, 30% din tarifele maxime reglementate de primării au un preţ de cel puţin 3 lei/ km. În Alba Iulia, preţul unui kilometru parcurs cu taxiul costă 1,8 lei pe timp de zi şi 2 lei pe timp de noapte. Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, preţurile taxiurilor din Alba Iulia au crescut cu 0,2 lei. În oraşul Satu Mare, tariful taxiurilor se calculează în euro, preţul unui kilometru parcurs fiind de 1,5 euro.

Numărul persoanelor fizice autorizate să efectueze serviciul de transport în regim de taxi este de 9.2 ori mai mare în Bucureşti faţă de municipiul Arad, de 7.2 ori mai mare decât în Braşov şi de 2.15 ori faţă de Cluj-Napoca.

InfoCons prezintă şi o situaţie a numărului şi a cuantumului total al amenzilor primite de societăţile de taximetrie şi de persoanele fizice autorizate, în anii 2010 şi 2011 – până în luna septembrie. Astfel, cele mai multe amenzi sunt în municipiul Bucureşti, în cuantum de 617.000 lei, iar în Alba Iulia cuantumul sancţiunilor este de zero lei.

Pentru mai multe informaţii despre acest studiu privind serviciile de transport în regim de taximetrie, recomandăm business-forum.ro.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=68124avatar Publicat de pe 18 ianuarie 2012
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

2 comentarii pentru “Taxiurile din Alba Iulia, printre cele mai ieftine din ţară. Vezi în ce oraş te poţi plimba în euro”

  1. e prea mare pretul la distantele din orasul nostru!stadion-gara 13 ron iar in cluj iulius mall gara 12 ron,iar distantele difera,sa nu mai zic gara de nord – aeroport otopeni cand nu e trafic 23 ron…in alba sunt prea multe taximetre

  2. Cum Dumnezo ai platit 23 ron de la gara la Otopeni? Sunt vreo 20 de km, iar pe ruta asta numa noaptea nu e trafic. Aia merg in pierdere cu tine, sau cum???

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI