Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită şi de copiii din centrele sociale

Publicat

Toţi copiii ocrotiţi în casele de tip familial şi centrele de îngrijire de zi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba vor sărbători ziua de 1 Iunie prin organizarea de activităţi culturale, artistice, distractive, sportive şi mese festive – cu prăjituri, suc şi îngheţată.

Copiii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj se vor bucura, de ziua lor, împreună cu colegii de şcoală din unităţile de învăţământ pe care le frecventează; în curtea Centrului de plasament Blaj se va asculta muzica preferată a copiilor, vor avea loc mai multe activităţi artistice, distractive şi sportive şi, bineînţeles, copiii se vor bucura de masa festivă.

Beneficiarii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Aiud vor sărbători Ziua Internaţională  a Copilului prin participarea la activităţile organizate de Primăria municipiului Aiud şi  Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud în colaborare cu Asociaţia Naţională a Handicapaţilor Fizici Aiud şi vor primi cadouri de la organizatori.

Tot de 1 Iunie, copiii ocrotiţi în Casa de tip familial „ Speranţa Copiilor” Cugir se vor  bucura, împreună cu toţi copiii din localitate, de acţiunile pregătite special pentru ziua lor, de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură a oraşului Cugir, iar în cadrul centrului se vor organiza concursuri de pictură şi desene pe asfalt.

 

Tinerii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare Abrud participă la manifestările dedicate acestei zile organizate de instituţiile de învăţământ frecventate, iar, după-amiaza, vor participa la un picnic în împrejurimile oraşului Abrud. De asemenea, picnicul organizat în curtea Casei de tip familial Stremţ va fi un prilej de întâlnire şi distracţie pentru tinerii ocrotiţi aici, cu prietenii şi colegii din comunitate.

Pentru copiii ocrotiţi în casele de tip familial nr. 9, 10 şi 11 din Bărăbanţ – Alba Iulia, ziua de 1 Iunie va fi un prilej de întâlnire şi distracţie, la concursul de dans şi masa festivă.

De ziua lor, copiii de la Casa de tip familial „Maria Mirabela” Draşov vor avea organizat un  concurs de desene pe asfalt şi vor participa la un bal mascat iniţiat de şcoala din comunitate, în colaborare cu  Asociaţia „Maria Mirabela” Draşov.

Copiii aflaţi în procesul de recuperare la Centrul de Servicii Comunitare „Arnsberg” Alba Iulia şi cei ocrotiţi împreună cu mamele lor  în Centrul maternal „Speranţa” Alba Iulia vor primi suc, prăjituri şi dulciuri.

La Casa de tip familial „Riţa Gărgătiţa” Alba Iulia, sărbătoarea de 1 Iunie este marcată de „Ziua Porţilor Deschise”, prilej de prezentare a centrului şi a activităţilor desfăşurate pentru şi împreună cu copiii ocrotiţi în casă. La invitaţia Clubului „Leo” din Alba Iulia, copiii vor avea o după-amiază distractivă în Mall–ul din oraş.

Copiii de la  Casa de tip familial „Pro Familia” Teiuş vor participa la ”Zilele Copilăriei la Teiuş”- eveniment pregătit de Organizaţia „Caritas” Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria Teiuş, Asociaţia „Emanuel Betania” Teiuş şi în colaborare cu unităţile de învăţământ din comunitate. De asemenea, în ziua de 2 iunie, copiii de la Casa de tip familial „Pro Familia” Teiuş vor merge într-o excursie în judeţul Hunedoara, unde vor vizita o serie de obiective turistice.

”Zilele Copilăriei la Teiuş” se vor încheia vineri, 3 iunie, prin organizarea unei mese rotunde, la Căminul Cultural din Teiuş, privind problematica copilului exploatat şi abuzat –  în contextul datei de 4 Iunie – Ziua Internaţională a Copiilor Victime ale Agresiunii. Acţiunea, la care vor fi invitaţi să participe actorii sociali implicaţi la nivel local în această problematică, va fi organizată de Asociaţia „Caritas” Alba Iulia, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi cu sprijinul Primăriei Teiuş.

„Conducerea DGASPC Alba doreşte tuturor copiilor să aibă parte de bucurii, sănătate şi le urează de ziua lor La Mulţi Ani!”, precizează directorul general al instituţiei, Sorin Valerian Chirilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax