Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Anchetă epidemiologică la Spitalul Județean Alba: Mai multe asistente au participat la un curs unde nu s-au respectat măsurile

Publicat

Un număr cuprins între 15 și 20 de asistente de la Spitalul Județean de Urgență Alba au participat la un curs de perfecționare organizt de SANITAS. Potrivit unor surse medicale, acolo nu s-ar fi respectat măsurile sanitare.

Cel puțin 3 asistente care au participat la cursul respectiv au fost depistate pozitiv. Acestea lucrează pe secții diferite.

Autoritățile iau în calcul ca acest curs să fie una dintre posibilele surse ale focarului de la spitalul din Alba.

Autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică.

Contactat de Alba24, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că după atâta muncă și luptă cu noul coronavirus ”este inadmisibil să se întâmple așa ceva”.

Pe lângă ancheta epidemiologică în curs de desfășurare, inspectorii DSP au demarat și o anchetă în paralel, pentru a vedea eventualele greșeli și dacă au fost respectate sau nu regulile sanitare la cursul respectiv.

Reamintim că mai mulți medici și asistente din cadrul instituției au fost confirmați cu noul coronavirus.

Este vorba despre personal medical de pe secțiile ATI, Interne, Chirurgie și Urologie. Potrivit unor surse medicale, peste 20 de persoane ar fi infectate, în condițiile în care ”zona” COVID este deja supra-aglomerată.

Cele 56 de locuri pentru pacienți COVID sunt ocupate complet cu cazurii medii, severe și critice. Dintre cei 56 de pacienți, 8 sunt la ATI cu forme critice, iar restul de 48 de pacienți sunt internați în Secția de Boli Infecțioase Alba, cu forme medii și severe.

Citește și: Probleme MARI la Spitalul Județean Alba. Medici și asistente din mai multe secții, infectați cu coronavirus

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bandi Vasile

    miercuri, 30.09.2020 at 08:42

    Oamenii sanț ori neîncrezători ori foarte ignoranți, cunosc oameni care nu cred în acest virus, vad zilnic oameni care nu respecta purtatul măști în spatii închise, singurele magazine care respecta aceasta regula șanț profi, ldl și peny. ÎnAlba Iulia într-un birou mare de executori jud. eu am întrat cu masca dar erau vreo 7sau 9 femei tinere care nu aveau nimic în comun cu purtatul măștii de siguranță. În foarte multe cazuri sau locuri nu se respecta obligativitatea de a purta masca în spatii închise. După mine, virusul nu va fi distrus atâta timp cât oamenii nu accepta existenta acestui virus extrem de molipsitor, sper pentru binele tuturor sa le vina mintea la cap.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax