Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

CALENDAR ADMITERE licee în ALBA 2020 – învățământ profesional și dual. Locuri disponibile pentru candidați

Publicat

sala clasa scoala profesionala germana alba iulia

CALENDAR 2020: Înscrierea și admiterea elevilor la învățământul profesional de stat – continuare

6 iulie 2020 Afișarea, la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial absolvite și a unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional pentru care au optat, a listei candidaților înscriși în învățământul professional. La unitățile de învățământ și calificările la care numărul candidaților înscriși la unitatea de învățământ este mai mare decât numărul de locuri disponibile, se afișează și precizări detaliate privind probele suplimentare de admitere. Se va preciza dacă proba suplimentară de admitere este luată în considerare pentru toate calificările sau doar la calificarea/calificările la care numărul de candidați depășește numărul de locuri de la calificarea/calificările respective, cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situației cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul profesional, pentru fiecare calificare profesională.

9 iulie 2020 Calcularea de către comisiile de admitere din unitățile de învățământ a mediilor finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul profesional. Mediile finale se vor calcula cu proba suplimentară de admitere numai la unitățile de învățământ pentru care numărul celor înscriși este mai mare decât numărul locurilor disponibile. Transmiterea, la comisia de admitere județeană/a municipiului București, a listei candidaților declarați admiși și a celor respinși la admiterea în învățământul profesional de stat, de către toate unitățile de învățământ.

10 iulie 2020: Validarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București pentru învățământul profesional de stat, a listei candidaților declarați admiși în învățământul profesional de stat. Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional a listei candidaților admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat. Afișarea precizărilor privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși. Afișarea precizării prin care candidații admiși la clase/grupe cu efective care în urma primei etape de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formațiunilor de studii sunt înștiințați că după depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii, iar în situația în care nici în etapa a II-a nu se vor ocupa suficiente locuri pentru constituirea efectivelor minime se poate decide redistribuirea, prin comisia județeană/a municipiului București de admitere, a candidaților în limita locurilor disponibile la alte clase sau unități școlare în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe.

13 – 17 iulie 2020 Transmiterea în format electronic de către unitățile de învățământ cu ofertă pentru învățământul profesional, către unitățile de învățământ gimnazial a situației privind rezultatele elevilor la admiterea în învățământul profesional, în scopul asigurării posibilității de înscriere pentru etapa a II-a de admitere a absolvenților respinși în etapa I, precum și a celor care au renunțat sau nu și-au depus/transmis prin poștă dosarele de înscriere la unitățile la care au fost declarați admiși. Notă: Unitățile de învățământ gimnazial vor realiza transmiterea documentelor de înscriere pentru etapa a II-a la unitățile de învățământ profesional, numai pentru absolvenții menționați anterior. Candidații respinși la etapa I de admitere în învățământul profesional și în învățământul dual se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional, în învățământul dual, sau în etapa a II-a de admitere în liceu.

13 – 17 iulie 2020 Transmiterea/depunerea de către candidații declarați admiși a dosarelor de înscriere, la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși. Transmiterea documentelor se poate realiza prin poștă, cu confirmare de primire. Dosarul de înscriere conține: a) fișa de înscriere în învățământul profesional, în original; b) certificatul de naștere, în copie legalizată sau certificată conform cu originalul de către unitatea de învățământ gimnazial sau de unitatea de învățământ la care a fost declarat admis (este necesară prezentarea originalului pentru certificare); c) adeverință cu notele la tezele cu subiect unic din clasa a VIIl-a/testele naționale/examenul de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare care nu au susținut evaluarea națională; d) fișa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere se realizează după un program detaliat pe zile și ore, afișat de către unitatea de învățământ. În cazul retragerii fișelor de înscriere sau nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidații admiși, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați, în ordinea rezultatelor obținute la admiterea organizată în această etapă, cu condiția încadrării în termenul de depunere a dosarelor de înscriere. Notă: Unitățile de învățământ la care candidatii au fost declarați admiși vor afișa la sfârșitul fiecărei zile tabelul nominal cu candidații care au depus dosarele de înscriere. Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă li se va comunica telefonic sau prin e-mail situația înscrierii.

17 iulie 2020 Transmiterea de către unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional de stat a situației locurilor rămase libero în urma finalizării depunerii dosarelor de înscriere a candidaților admiși în această etapă de admitere.

20 – 21 iulie 2020 Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere județeană/a municipiului București.

21 iulie 2020 Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București la unitățile de învățământ profesional a situației rezolvării cazurilor speciale

21 iulie 2020 Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere și rezolvarea cazurilor speciale. Transmiterea de către comisia de admitere în învățământul profesional de stat din unitatea de învățământ, în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană/a municipiului București a listelor actualizate cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat Listele actualizate cu candidații înmatriculați la clase/grupe cu efective care se află sub efectivul minim la finalul primei etape se afișează și se comunică sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii.

21 iulie 2020 Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, la toate unitățile de învățământ gimnazial, a situației locurilor libere pentru etapa a II-a de admitere la învățământul profesional de stat și în învățământul dual din județ/municipiul București.

21 iulie 2020 Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial a listei cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat din județ/municipiul București. ISJ/ISMB afișează și publică pe pagina sa de internet lista locurilor libere pentru etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat din județ/municipiul București Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ cu ofertă educațională pentru învățământul profesional de stat și/sau învățământul dual a locurilor libere pentru etapa a II-a, pe domenii de pregătire și calificări profesionale, și a informațiilor privind etapa a II-a de admitere.

Etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat

22-24 iulie 2020: înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional, pe baza fișei de înscriere în învățământul profesional de stat și a foii matricole: secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, prin tipărirea acestora din aplicația informatică centralizată, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII, pentru candidații cărora nu li s-au eliberat fișe de înscriere în etapa I de admitere în învățământul profesional de stat sau în învățământul dual. Opțiunile elevilor pentru o unitate de învățământ care are ofertă pentru învățământul profesional și calificările din oferta acesteia se completează de către candidați asistați de diriginți/cadrele didactice din unitatea de învățământ gimnazial pe baza unei programări pe zile și ore a tuturor elevilor. Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ pentru care au optat se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial prin transmiterea electronică la unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional a fișelor de înscriere a candidaților, însoțite de foile matricole. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a foii matricole și a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, în original, pentru absolvenții care solicită aceasta. Eliberarea acestor documente se realizează pe baza unei programări pe zile și ore a absolvenților, afișată de către unitatea de învățământ gimnazial Documentele mai sus menționate se vor transmite și în format electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru – opțiune promovată, ca recomandare importantă, prin anunțuri postate pe paginile de internet ale unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare. La solicitarea candidaților care au susținut și au promovat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, unitățile de învățământ gimnazial eliberează, împreună cu fișa de înscriere, și anexa fișei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Notă: Se va elibera o singură fișă de înscriere.

23-24 iulie 2020 Desfășurarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă maternă cu respectarea acelorași prevederi stabilite pentru învățământul liceal.

24 iulie 2020 Afișarea, la sediile și pe site-urile unităților de învățământ gimnazial absolvite și a unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional, a listei candidaților înscriși în învățământul profesional. Se va preciza dacă proba suplimentară de admitere este luată în considerare doar la calificarea/calificările la care numărul de candidați depășește numărul de locuri de la calificarea/calificările respective, cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situației cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul profesional, pentru fiecare calificare profesională.

27 iulie 2020 Calcularea de către comisiile de admitere din unitățile de învățământ a mediilor de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul profesional. Transmiterea la comisia de admitere județeană/ a municipiului București.

28 iulie 2020 Validarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București pentru învățământul profesional de stat, a listei candidaților declarați admiși în învățământul profesional de stat. Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional a listei candidaților admiși și a celor respinși la învățământul profesional de stat. Afișarea precizărilor privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea de către candidații respinși a fișelor de înscriere, de la sediile unităților respective de învățământ, sau prin formular transmis electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru.

29 iulie – 3 august 2020 Transmiterea/Depunerea dosarelor de înscriere, la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși. Transmiterea documentelor se poate realiza prin poștă, cu confirmare de primire. Dosarul de înscriere conține: a) fișa de înscriere în învățământul profesional, în original; b) certificatul de naștere, în copie legalizată sau certificată conform cu originalul de către unitatea de învățământ gimnazial sau de unitatea de învățământ la care a fost declarat admis (este necesară prezentarea originalului pentru certificare); c) adeverință cu notele la tezele cu subiect unic din clasa a VIIl-a/testele naționale/examenul de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare care nu au susținut evaluarea națională;  d) fișa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere se realizează după un program detaliat pe zile și ore, afișat de către unitatea de învățământ. În cazul retragerii fișelor de înscriere sau nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidații admiși, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați, în ordinea rezultatelor obținute la admiterea organizată în această etapă, cu condiția încadrării în termenul de depunere a dosarelor de înscriere. Afișarea de precizări prin care candidații admiși la clase/grupe cu efective care în urma etapei a II-a de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formațiunilor de studii sunt înștiințați că după depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii prin comisia de admitere județeană/a municipiului București – prin repartizarea de alți candidați și, după caz, prin redistribuiri în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe.

4 august 2020 Transmiterea de către comisia de admitere în învățământul profesional de stat din unitatea de învățământ, în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană/a municipiului București a listelor finale cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat, inclusiv în învățământul dual. Cu acest prilej, unitățile de învățământ care au în ofertă calificări în învățământul dual la care au prevăzut probe eliminatorii și/sau probe de admitere în învățământul dual independent de numărul candidaților înscriși pe numărul de locuri disponibile, dar care – în urma consultării cu operatorii economici și cu acordul acestora – sunt interesate să își completeze locurile libere în cadrul acțiunilor de repartizare și redistribuire organizate de către comisia de admitere județeană/a municipiului București informează în scris comisia de admitere județeană/a municipiului București cu privire la acest acord. Repartizări și redistribuirinpe locurile libere și rezolvarea cazurilor speciale, de către Comisia de admitere județeană/a municipiului București

5 august 2020 Afișarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, la sediul inspectoratului școlar și pe site-ul propriu, a listei cu locurile libere și a graficului activităților de repartizare și redistribuire pe locurile libere și de rezolvare a cazurilor speciale. Afișarea graficului, pe zile și intervale orare, a activităților de repartizare și redistribuire pe locurile libere și de rezolvare a cazurilor speciale.

6 – 7 august 2020 (conform graficului afișat de Comisia de admitere județeană/ a municipiului București) Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a candidaților care nu au participat sau nu au fost admiși la etapele anterioare sau au fost admiși, dar nu au confirmat locurile ocupate prin depunerea dosarelor de înscriere. Rezolvarea de către comisia județeană a situațiilor de la nivelul unităților de învățământ la care în urma celor două etape de admitere nu s-au constituit în limitele legale formațiuni de studiu, prin redistribuirea candidaților admiși la clase/grupe și calificări la care nu s-au constituit efectivele minime legale. Rezolvarea situațiilor se face în ședință publică la care sunt invitați candidații care au fost admiși la calificări pentru care nu s-au întrunit condițiile minime de constituire a formațiunilor de studiu. Comisia județeană/a municipiului București va afișa la sediul inspectoratului școlar și pe site graficul de desfășurarea a ședinței publice, pe zile, ore și candidați. Notă: Repartizarea și redistribuirea elevilor la unitățile de învățământ și calificările la care, conform propriilor proceduri de admitere, este prevăzută proba suplimentară de admitere în învățământul profesional, iar în cazul învățământului dual, probe de admitere independent de numărul candidaților înscriși pe numărul de locuri disponibile, vor fi posibile doar cu acordul scris al unității de învățământ, transmis în urma consultării cu operatorii economici. Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București către unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional de stat a situației finale privind candidații admiși, pe formațiuni de studiu legal constituie.

7 august 2020 Afișarea la sediile și pe site-urile unităților de învățământ profesional a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere, rezolvarea cazurilor speciale, repartizările și redistribuirile realizate prin comisia de admitere județeană/a municipiului București.

7 august 2020 Transmiterea către Centrul Național de Admitere a rezultatelor repartizărilor și redistribuirilor, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

CALENDARUL ADMITERII ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL 2020-2021 pentru calificări profesionale de nivel 3

Înscrierea și admiterea elevilor la învățământul dual – Etapa I de admitere în învățământul dual

29 iunie-3 iulie 2020 și 6 iulie 2020: Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul dual, pe baza fișei de opțiuni pentru învățământ dual, însoțită de foaia matricolă: secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de opțiuni pentru învățământul dual și fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, prin tipărirea din aplicația informatică centralizată, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII. Opțiunile elevilor pentru o unitate de învățământ care are ofertă pentru învățământul dual și pentru calificări din oferta unității se completează de către candidați asistați de către diriginți/cadrele didactice din unitatea de învățământ gimnazial, pe baza unei programări pe zile și intervale orare realizate pentru toți absolvenții unității. Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ pentru care au optat se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial de la care provin absolvenții, prin transmiterea electronică la unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul dual și profesional a fișei de opțiuni pentru învățământul dual, a fișei de înscriere a candidaților în învățământul profesional, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII.  Candidații nu se prezintă și nu depun personal documentele de înscriere la unitățile de învățământ pentru care optează. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a foii matricole, a fișei de opțiuni pentru învățământul dual și a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, pentru candidații care solicită aceasta și a foii matricole. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a foii matricole, a fișei de opțiuni pentru învățământul dual și a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, în original, pentru absolvenții care solicită aceasta. Eliberarea acestor documente se realizează pe baza unei programări pe zile și intervale orare, afișată de către unitatea de învățământ gimnazial. Documentele anterior menționate se vor transmite și în format electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru – opțiune promovată, ca recomandare importantă, prin anunțuri postate pe paginile de internet ale unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare.  Unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul dual pun la dispoziție unităților de învățământ gimnazial informații și îndrumări necesare pentru completarea de către candidați a opțiunilor pentru calificările profesionale din oferta de învățământ dual, inclusiv informațiile complete privind organizarea de probe eliminatorii sau de admitere și privind modul de desfășurare a acestora. La solicitarea candidaților care au susținut și promovat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, unitățile de învățământ gimnazial eliberează, împreună cu fișa de înscriere, și anexa fișei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Notă: Se va elibera o singură fișă de opțiuni pentru învățământul dual și o singură fișă de înscriere pentru învățământul profesional de stat. Nu se eliberează respectivele fișe elevilor din clasa a VIII-a cu situația școlară neîncheiată, aflați în stare de corigență sau repetenție.

6 iulie 2020 Afișarea, la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământ dual, precum și informarea unităților de învățământ gimnazial de la care provin candidații, privind lista candidaților înscriși în învățământul dual. În situația în care s-a decis susținerea de probe de admitere se afișează și precizări detaliate privind probele de admitere, inclusiv a eventualelor probe eliminatorii. Se va preciza dacă se organizează probe de admitere și posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări pentru care nu s-au organizat probe de admitere, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea către comisia județeană de admitere/a municipiului București a situației cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul dual, pentru fiecare calificare profesională.

7-8 iulie 2020 Pentru candidații care optează pentru unitățile de învățământ și calificările la care se organizează probe eliminatorii – desfășurarea probelor eliminatorii în unitățile de învățământ în care s-a decis organizarea acestora. Desfășurarea probelor se va realiza în baza graficului și unei programări prealabile a candidaților, stabilite, afișate și comunicate de fiecare unitate de învățământ care organizează probele eliminatorii către candidați și către unitățile de învățământ gimnazial de la care aceștia provin, în vederea asigurării informării candidaților privind susținerea probelor în format on-line. Candidatul care nu are acces la tehnologie pentru susținerea probei în format on-line va susține proba on-line la și cu sprijinul unității de învățământ gimnazial de la care provine, fiind informat în prealabil despre graficul și programarea corespunzătoare de către unitatea de învățământ la care și-a depus dosarul de înscriere.

8-9 iulie 2020 Pentru candidații care au optat inițial pentru unitățile de învățământ și calificările la care se organizează probe eliminatorii. Comunicarea rezultatelor probelor eliminatorii, prin afișare la sediul unității de învățământ care a organizat probele, precum și către candidați și către unitățile de învățământ gimnaziale de la care provin aceștia, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare. Rezultatele probelor eliminatorii susținute în cadrul admiterii în învățământul dual se afișează și se comunică, după caz, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare, la sfârșitul fiecărei zile, către candidați împreună cu precizarea privind posibilitatea înscrierii candidaților respinși, în aceeași etapă de admitere, la o altă unitate de învățământ care organizează învățământ dual la care nu s-au organizat probe eliminatorii sau în învățământul profesional la unitățile de învățământ și calificările la care nu s-au organizat probe de preselecție, până la termenul stabilit prin calendarul admiterii în învățământul dual, respectiv în învățământul profesional. Secretariatele unităților de învățământ gimnazial asigură comunicarea cu propriii absolvenți care au participat la această etapă și, la cererea candidaților respinși la probele eliminatorii, consiliază și sprijină elevii și reprezentanții legali ai acestora pentru înscrierea, pe baza fișei inițiale, prin completarea casetelor pentru următoarea unitate de învățământ și a calificărilor profesionale pentru care optează. Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ pentru care au optat se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial de la care provin absolvenții, prin transmiterea electronică la unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul dual și profesional a fișei de opțiuni pentru învățământul dual, a fișei de înscriere a candidaților în învățământul profesional, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII.  Candidații nu se prezintă și nu depun personal documentele de înscriere la unitățile de învățământ pentru care optează. Notă: Se pot înscrie și alți candidați interesați, care nu s-au înscris în perioadele de înscriere prevăzute mai sus, cu respectarea acelorași prevederi de înscriere. Notă:  Rezultatele obținute la probele eliminatorii nu pot fi contestate. Notă: În situația în care, în fișa inițială de opțiuni pentru învățământul dual, candidații au completat mai multe opțiuni, inclusiv pentru calificări profesionale la care unitatea de învățământ nu a organizat probe eliminatorii, aceștia vor fi considerați înscriși pentru celelalte calificări profesionale pe care le-au marcat în fișa de înscriere. Candidații vor fi informați că, în cazul în care numărul candidaților care se vor înscrie la calificarea/calificările profesională/profesionale pentru care au optat va fi mai mare decât numărul de locuri, se va organiza o probă de admitere. În cazul comunicării de către candidații admiși la probele eliminatorii către unitatea de învățământ la care au susținut etapa de admitere a renunțării/retragerii fișelor de înscriere, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați care au susținut și promovat probele respective, în ordinea rezultatelor obținute la aceste probe.

9 iulie 2020 Actualizarea și afișarea, la sediile și pe pagina web a site-urile unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul dual, a listei candidaților înscriși la învățământul dual. Afișarea tuturor informațiilor privind organizarea probelor de admitere, cu precizarea calificării/calificărilor la care se organizează probe, cu posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări pentru care nu s-au organizat probe de admitere, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea către comisia de admitere județeană/a municipiului București a situației cu numărul de candidați înscriși la învățământul profesional, inclusiv dual, pentru fiecare calificare profesională. Notă: Pentru anul școlar 2020-2021, proba de admitere – proba suplimentară, în cazul în care aceasta a fost decisă la nivelul unității de învățământ cu ofertă pentru învățământul dual, va consta în valorificarea unei/unor medii obținute de candidat la disciplinele cuprinse în planul cadru pentru învățământul gimnazial, cu respectarea prevederilor art. 10 alin, b), respectiv art. 12 alin. (1) lit. b) din OMEN nr. 3.356/2017, privind calculul mediei de admitere prin procedura de admitere elaborată la nivelul unității.

9 iulie 2020 Desfășurarea probelor de admitere. Notă: Pentru anul școlar 2020-2021, desfășurarea acestor probe reprezintă calculul mediei finale de admitere, în condițiile în care, prin procedura de admitere elaborată la nivelul unității de învățământ care are ofertă de locuri în învățământul dual, s-a decis organizarea de probe de admitere.

10 iulie 2020: Comunicarea prin afișare la sediu și prin mijloace electronice comunicare, către candidați și către unitățile de învățământ gimnazial de la care provin candidații, a rezultatelor la probele de admitere în învățământul dual, de către unitățile de învățământ care au organizat aceste probe. Calcularea, de către comisiile de admitere din unitățile de învățământ, a mediilor finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul dual. Transmiterea, la comisia de admitere județeană/a municipiului București, a listei candidaților declarați admiși și a celor respinși la admiterea în învățământul dual, de către toate unitățile de învățământ. Validarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a listei candidaților declarați admiși în învățământul dual și în învățământul profesional de stat. Afișarea la sediile unităților de învățământ care organizează învățământ dual a listei candidaților admiși și a celor respinși. Afișarea precizărilor privind transmiterea/depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși. Afișarea precizării prin care candidații admiși la clase/grupe cu efective care în urma primei etape de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formațiunilor de studii sunt înștiințați că după transmiterea/depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii, iar în situația în care nici în etapa a II-a nu se vor ocupa suficiente locuri pentru constituirea efectivelor minime se poate decide redistribuirea, prin comisia județeană/a municipiului București de admitere, a candidaților în limita locurilor disponibile la alte clase sau unități școlare în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe. Informarea candidaților asupra rezultatelor finale ale admiterii în etapa I de către unitățile de învățământ cu ofertă în învățământul dual la care au susținut admiterea, prin mijloace alternative de comunicare.

13-17 iulie 2020  Transmiterea în format electronic, de către unitățile de învățământ cu ofertă pentru învățământul dual către unitățile de învățământ gimnazial, a situației privind rezultatele candidaților la admiterea în învățământul dual, în scopul asigurării posibilității de înscriere pentru etapa a II-a de admitere a absolvenților respinși în etapa I, precum și a celor care au renunțat sau nu și-au transmis/depus dosarele de înscriere la unitățile la care au fost declarați admiși. Notă: Unitățile de învățământ gimnazial vor realiza transmiterea documentelor de înscriere pentru etapa a II-a la unitățile de învățământ profesional, inclusiv dual, numai pentru absolvenții menționați anterior, în urma solicitărilor acestora. Candidații respinși la etapa I de admitere în învățământul profesional și în învățământul dual se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional, în învățământul dual, sau în etapa a II-a de admitere în liceu.

13-17 iulie 2020 Transmiterea/depunerea de către candidații declarați admiși a dosarelor de înscriere la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși Transmiterea documentelor se poate realiza prin poștă, cu confirmare de primire. Dosarul conține: a) fișa de opțiuni pentru învățământul dual, în copie; b) certificatul de naștere, în copie legalizată sau certificată conform cu originalul de către unitatea de învățământ gimnazial sau de către unitatea de învățământ la care a fost declarat admis (este necesară prezentarea originalului pentru certificare); c) adeverință cu notele la tezele cu subiect unic din clasa a VIll-a/testele naționale/examenul de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare care nu au susținut evaluarea națională; d) fișa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere se realizează după un program detaliat pe zile și intervale orare, afișat de către unitatea de învățământ. În cazul retragerii fișelor de înscriere sau netransmiterii/nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidații admiși, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați, în ordinea rezultatelor obținute la admiterea organizată în această etapă, cu condiția încadrării în termenul de transmitere/depunere a dosarelor de înscriere. Notă: Unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși vor afișa la sfârșitul fiecărei zile tabelul nominal cu candidații care au depus dosarele de înscriere. Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă li se va comunica telefonic sau prin e-mail situația înscrierilor.

17 iulie 2020 Transmiterea la comisia județeană/a municipiului București de admitere de către unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul dual a situației locurilor rămase libere în urma finalizării depunerii dosarelor de înscriere candidaților admiși în această etapă de admitere.

20-21 iulie 2020 Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Pentru rezolvarea cazurilor speciale, comisia de admitere județeană/a municipiului București nu va repartiza candidați la calificări profesionale pentru care s-au organizat probe eliminatorii și/sau de admitere decât cu acordul unităților de învățământ respective, după consultarea cu operatorii economici parteneri.

21 iulie 2020 Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București la unitățile de învățământ profesional a situației rezolvării cazurilor speciale. Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ profesional a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul dual și în învățământul profesional, după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere și rezolvarea cazurilor speciale. Transmiterea de către comisia de admitere în învățământul profesional de stat din unitatea de învățământ, în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană/a municipiului București a listelor actualizate cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat, și, în mod distinct, în învățământul dual. Listele actualizate cu candidații înmatriculați la clase/grupe cu efective care se află sub efectivul minim la finalul primei etape se afișează și se comunică sub rezerva completării în urma etapei a II-a de admitere a numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii.

Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București la toate unitățile de învățământ gimnazial a situației locurilor libere pentru etapa a II-a de admitere la învățământul profesional de stat, cu evidențierea distinctă a celor din învățământul dual din județ/municipiul București.

Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ gimnazial a listei cu locurile libere pentru etapa a II-a de admitere în învățământul profesional de stat din județ/municipiul București, cu evidențierea distinctă a celor din învățământul dual ISJ/ISMB afișează și publică pe pagina sa de internet lista locurilor libere pentru etapa a IIa de admitere în învățământul profesional de stat din județ/municipiul București, cu evidențierea distinctă a celor din învățământul dual. Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ cu ofertă educațională pentru învățământul profesional de stat și/sau învățământul dual a locurilor libere pentru etapa a II-a, pe domenii de pregătire și calificări profesionale, și a informațiilor privind etapa a II-a de admitere.

Etapa a II-a de admitere în învățământul dual

22-24 iulie 2020 Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul dual, pe baza fișei de opțiuni pentru învățământ dual, însoțită de foaia matricolă:  Secretariatele unităților de învățământ gimnazial completează, la cererea elevilor și a părinților/reprezentanților legali pentru minori, fișa de opțiuni pentru învățământul dual și fișa de înscriere în învățământul profesional de stat cu informațiile privind datele personale ale absolvenților claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, prin tipărirea din aplicația informatică centralizată, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII, pentru candidații cărora nu li s-au eliberat fișe de opțiuni pentru învățământul dual sau fișe de înscriere pentru învățământul profesional de stat în etapa I de admitere. Opțiunile elevilor pentru o unitate de învățământ care are ofertă pentru învățământul dual și pentru calificări din oferta unității se completează de către candidați asistați de către diriginți/cadrele didactice din unitatea de învățământ gimnazial, pe baza unei programări pe zile și intervale orare realizată pentru toți absolvenții unității. Înscrierea candidaților la unitățile de învățământ pentru care au optat se realizează numai de către unitățile de învățământ gimnazial de la care provin absolvenții, prin transmiterea electronică la unitățile de învățământ care au ofertă pentru învățământul dual și profesional a fișei de opțiuni pentru învățământul dual, a fișei de înscriere a candidaților în învățământul profesional, precum și a foii matricole cu mediile obținute în clasele V-VIII.  Candidații nu se prezintă și nu depun personal documentele de înscriere la unitățile de învățământ pentru care optează. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a foii matricole, a fișei de opțiuni pentru învățământul dual și a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, pentru candidații care solicită aceasta. Eliberarea, de către unitățile de învățământ gimnazial, a foii matricole, a fișei de opțiuni pentru învățământul dual și a fișei de înscriere în învățământul profesional de stat, în original, pentru absolvenții care solicită aceasta. Eliberarea acestor documente se realizează pe baza unei programări pe zile și intervale orare, afișată de către unitatea de învățământ gimnazial. Documentele anterior menționate se vor transmite și în format electronic tuturor candidaților care solicită acest lucru – opțiune promovată, ca recomandare importantă, prin anunțuri postate pe paginile de internet ale unităților de învățământ și ale inspectoratelor școlare. Unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul dual pun la dispoziție unităților de învățământ gimnazial informații și îndrumări necesare pentru completarea de către candidați a opțiunilor pentru calificările profesionale din oferta de învățământ dual, inclusiv informațiile complete privind organizarea de probe eliminatorii sau de admitere și privind modul de desfășurare a acestora. La solicitarea candidaților care au susținut și promovat probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, unitățile de învățământ gimnazial eliberează, împreună cu fișa de înscriere, și anexa fișei de înscriere completată cu rezultatul la proba/probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă. Notă: Absolvenților li se va elibera o singură fișă de opțiuni pentru învățământul dual, respectiv o singură fișă de înscriere pentru învățământul profesional de stat.

23-24 iulie 2020 Desfășurarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă maternă cu respectarea acelorași prevederi stabilite pentru învățământul liceal.

24 iulie 2020 Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământ dual, precum și informarea unităților de învățământ gimnazial de la care provin candidații privind lista candidaților înscriși în învățământul dual. În situația în care s-a decis susținerea de probe de admitere se afișează și precizări detaliate privind probele de admitere, inclusiv a eventualelor probe eliminatorii. Se va preciza dacă se organizează probe de admitere și posibilitatea redistribuirii la celelalte calificări pentru care nu s-au organizat probe de admitere, în situația în care candidații au optat în fișa de înscriere pentru aceste calificări. Transmiterea către comisia județeană de admitere/a municipiului București a situației cu numărul de candidați înscriși pentru admiterea în învățământul dual, pentru fiecare calificare profesională.

25-27 iulie 2020 Desfășurarea probelor eliminatorii/probelor de admitere, în aceleași condiții cu cele prevăzute la etapa I de admitere în învățământul dual, conform celor prevăzute de procedura de admitere elaborată de unitatea de învățământ care organizează admiterea. Informarea candidaților asupra rezultatelor probelor de admitere prin afișare la sediu și prin mijloace electronice de comunicare.

27 iulie 2020: Calcularea de către comisiile de admitere din unitățile de învățământ a mediilor de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul dual, cu modificările și completările ulterioare. Transmiterea la comisia de admitere județeană/a municipiului București.

28 iulie 2020: Validarea, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, a listei candidaților declarați admiși în învățământul dual și în învățământul profesional de stat.  Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ care organizează învățământ dual a listei candidaților admiși și a celor respinși în învățământul dual. Afișarea precizărilor privind transmiterea/depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea de către candidații respinși a fișelor de opțiuni pentru învățământ dual de la sediile unităților de învățământ sau prin formular transmis electronic tuturor celor care solicită acest lucru.

28 iulie – 3 august 2020: Transmiterea/depunerea de către candidații declarați admiși a dosarelor de înscriere, la unitățile de învățământ la care candidații au fost declarați admiși. Transmiterea documentelor se poate realiza prin poștă, cu confirmare de primire. Dosarul conține: a) fișa de opțiuni pentru învățământul dual, în copie; b) certificatul de naștere, în copie legalizată sau certificată conform cu originalul de către unitatea de învățământ gimnazial sau de către unitatea de învățământ la care a fost declarat admis (este necesară prezentarea originalului pentru certificare); c) adeverință cu notele la tezele cu subiect unic din clasa a VIll-a/testele naționale /examenul de capacitate, pentru candidații din seriile anterioare care nu au susținut evaluarea națională; d) fișa medicală. Depunerea dosarelor de înscriere se realizează după un program detaliat pe zile și intervale orare, afișat de către unitatea de învățământ. În cazul retragerii fișelor de înscriere sau netransmiterii/nedepunerii dosarelor de înscriere de către candidații admiși, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați, în ordinea rezultatelor obținute la admiterea organizată în această etapă, cu condiția încadrării în termenul de transmitere/depunere a dosarelor de înscriere. Afișarea de precizări prin care candidații admiși la clase/grupe cu efective care în urma primei etape de admitere se află sub efectivul minim necesar constituirii formațiunilor de studii sunt înștiințați că după depunerea dosarelor de înscriere vor fi înmatriculați sub rezerva completării numărului de locuri minim necesar pentru constituirea formațiunilor de studii prin comisia de admitere județeană/a municipiului București – prin repartizarea de alți candidați și, după caz, prin redistribuiri în cadrul unei ședințe publice la care vor fi invitați să participe.

4 august 2020 Transmiterea de către comisia de admitere în învățământul profesional de stat din unitatea de învățământ, în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană/a municipiului București a listelor finale cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat, inclusiv în învățământul dual. Unitățile de învățământ care au în ofertă calificări la care, conform propriilor proceduri de admitere, se organizează sesiune de preselecție în învățământul profesional, sau calificări în învățământul dual la care, prin procedura de admitere, au prevăzut probe eliminatorii și/sau probe de admitere în învățământul dual independent de numărul candidaților înscriși pe numărul de locuri disponibile, care – în urma consultării cu operatori economici și cu acordul acestora – sunt interesate să-și completeze locurile libere în cadrul acțiunilor de repartizare și redistribuire organizate prin comisia de admitere județeană/a municipiului București, informează în scris comisia de admitere județeană/a municipiului București cu privire la acest acord.

Repartizări și redistribuiri pe locurile libere și rezolvarea cazurilor speciale, de către comisia de admitere județeană/a municipiului București

5 august 2020 Afișarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, la sediul și pe pagina web a inspectoratului școlar, a listei cu locurile libere și a graficului activităților de repartizare și redistribuire pe locurile libere și de rezolvare a cazurilor speciale. Afișarea graficului, pe zile și intervale orare, a activităților de repartizare și redistribuire pe locurile libere și de rezolvare a cazurilor speciale.

6-7 august 2020 (conform graficului afișat de comisia de admitere județeană/ a municipiului București) Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere județeană/a municipiului București. Repartizarea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București a candidaților care nu au participat sau nu au fost admiși la etapele anterioare, sau au fost admiși dar nu au confirmat locurile ocupate prin depunerea dosarelor de înscriere. Rezolvarea de către comisia județeană a situațiilor de la nivelul unităților de învățământ la care, în urma celor două etape de admitere, nu s-au constituit în limitele legale formațiuni de studiu, prin redistribuirea candidaților admiși la clase/grupe și calificări la care nu s-au constituit efectivele minime legale. Rezolvarea situațiilor se face în ședință publică la care sunt invitați candidații care au fost admiși la calificări pentru care nu s-au întrunit condițiile minime de constituire a formațiunilor de studiu. Comisia județeană/a municipiului București va afișa la sediul și pe pagina web a inspectoratului școlar graficul de desfășurare a ședinței publice, pe zile, pe intervale orare și pe candidați. Notă: Repartizarea și redistribuirea elevilor la unitățile de învățământ și calificările la care, conform propriilor proceduri de admitere, este prevăzută sesiune de preselecție la admiterea în învățământul profesional, iar în cazul învățământului dual probe eliminatorii sau probe de admitere independent de numărul candidaților înscriși pe numărul de locuri disponibile, vor fi posibile doar cu acordul scris al unității de învățământ, transmis în urma consultării cu operatori economici. Transmiterea de către comisia de admitere județeană/a municipiului București către unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional de stat a situației finale privind candidații admiși, pe formațiuni de studiu legal constituite.

7 august 2020 Afișarea la sediile și pe paginile web ale unităților de învățământ profesional, inclusiv dual, a candidaților înmatriculați și a situației cu locurile rămase libere în învățământul profesional și învățământul dual, după depunerea dosarelor de înscriere, rezolvarea cazurilor speciale, repartizările și redistribuirile realizate prin comisia de admitere județeană/a municipiului București. Transmiterea către Centrul Național de Admitere a rezultatelor repartizărilor și redistribuirilor, prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax