Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Care sunt nevoile spitalelor din Alba și cum putem ajuta. Platformă de legătură între sistemul medical și potențialii donatori


Publicat

O platformă ințiată cu mai mult de două luni în urmă face legătura între nevoile spitalelor românești, ale medicilor și ale altor categorii de persoane implicate în lupta împotriva noului coronavirus și mediul de afaceri și antreprenorii care au resurse materiale sau umane valoroase, prin care pot susține sistemul medical în această perioadă.

Este vorba despre platforma ajutorspitale.ro, unde cei care doresc să doneze pot vedea care sunt nevoile unităților medicale din fiecare județ și pot decide cum vor să se implice.

Spre exemplu, putem afla care sunt nevoile spitalelor din județul Alba.

Județul Alba:

Spitalul Municipal Aiud are nevoie de:

500 Măști FFP2 | N99 (buc)
1000 Mănuși latex lungi (buc)
1000 Mănuși nitril lungi (buc)
500 botoșei lungi | înalți | tip cizmă | acoperitori pantofi înalți (perechi)
500 bonetă | calotă simplă (buc)
500 combinezoane cu glugă
100 viziere (simple, plexiglas, improvizate, neprofesionale, care se mătuiesc după un număr de sterilizări) (buc)

Spitalul Municipal Aiud are nevoie de:

500 Măști FFP2 | N99 (buc)
500 Măști FFP3 | N100 (buc)
150 Halate de unică folosință (buc)
1000 Mănuși nitril scurte (buc)
100 Dezinfectant suprafețe biocid (l)
50 ochelari etanși de protecție (buc)
50 alcool sanitar | spirt (l)
50 clor (l)
100 săpun antiseptic (l)
5 termometru pentru frunte| pistol| non-contact | termoscaner (buc)
1 aparat vizualizare vene de tip pediatric
500 Măști FFP1 | N95 (buc)
300 hârtie igienicã
15 combinezon cu protectie categ III (buc)

Spitalul Municipal Blaj are nevoie de:

600 Măști P1 | chirurgicale | simple cu 3 pliuri (buc)
400 Măști FFP3 | N100 (buc)
700 Mănuși nitril scurte (buc)
400 Mănuși sterile lungi (buc)
200 Dezinfectant mâini biocid (l)
250 Dezinfectant suprafețe biocid (l)
400 combinezoane
400 botoșei unică folosință | acoperitori pantofi | cipici chirurgicali (perechi)
400 viziere (simple, plexiglas, improvizate, neprofesionale, care se mătuiesc după un număr de sterilizări) (buc)
20 monitor mobil funcții vitale | aparat de monitorizare

Spitalul Municipal Blaj are nevoie de:

5 ventilatoare mecanice | aparat suport ventilație

Spitalul Orășenesc Abrud are nevoie de: 

200 Săpun lichid (l)
400 Măști FFP2 | N99 (buc)
200 Măști de bumbac (buc)
500 Halate de unică folosință (buc)
10000 Mănuși latex scurte (buc)
200 Dezinfectant mâini biocid (l)
3500 cloramina T | tablete clorigene | clorom (pastile)
A primit de la „Unilever” cu livrare donată de „Fan Courier”64 l săpun lichid

Medic de familie:

2 Măști FFP3 | N100 (buc)
20 Halate de unică folosință (buc)
2 ochelari etanși de protecție (buc)
2 combinezoane sterilizabile (buc)

Medic de familie:

200 Măști P1 | chirurgicale | simple cu 3 pliuri (buc)
100 Halate de unică folosință (buc)
100 Mănuși sterile scurte (buc)
5 Dezinfectant suprafețe biocid (l)

Medic de familie:

30 Măști FFP2 | N99 (buc)
5 Dezinfectant suprafețe biocid (l)
5 dezinfectant mâini biocid (flacoane)

Privat are nevoie de:

200 Măști P1 | chirurgicale | simple cu 3 pliuri (buc)
50 Măști FFP2 | N99 (buc)
200 Halate de unică folosință (buc)
500 Mănuși latex scurte (buc)
500 Mănuși nitril scurte (buc)
5 Dezinfectant mâini biocid (l)
5 Dezinfectant suprafețe biocid (l)

ISU Alba are nevoie de:

500 Măști FFP3 | N100 (buc)
120 Mănuși nitril scurte (buc)
500 combinezoane
500 cearșaf de unică folosință (buc)
500 viziere (simple, plexiglas, improvizate, neprofesionale, care se mătuiesc după un număr de sterilizări) (buc)
500 lenjerie pat unică folosință (buc)

Potrivit inițiatorilor, ideea acestei acțiuni s-a născut pe 11 martie, în discuțiile dintre câțiva oameni de business care și-au dat seama că sistemul medical va face față acestui moment critic doar ajutat de o mobilizare rapidă și de amploare a resurselor accesibile prin mediul de afaceri.

”Am creat apoi această platformă de conectare și project management:

  • spitale, medici de familie, centre medical de stat – toți cei care au nevoie de susținere vin către noi și ne spun ce le trebuie
  • voluntarii noștri sună și validează fiecare cerere, apoi centralizează structurat informația, așa încât ea să poată fi folosită imediat de companiile care vor să acționeze
  • orice companie care vrea să contribuie poate alege dintre cererile deja centralizate sau poate pune în platformă resursele cu care poate ajuta.

Până acum am primit peste 900 de cereri de ajutor de la medici și manageri de spital din toată țara. Pe baza lor, zeci de companii și mai multe ONG-uri au livrat deja zeci de mii de mănuși, mii de litri de dezinfectant, săpun lichid, apă plată și multe alte produse de care spitalele au foarte multă nevoie în această perioadă” este precizarea pe care o fac inițiatorii acțiunii Ajutor Spitale, pe site.

Implementarea este realizată de o echipă de peste 80 de voluntari (proiect manageri, antreprenori, programatori, profesori, psihologi, bancheri, statisticieni, specialiști în PR și comunicare, și nu numai).

Cei care au dezvoltat întregul proiect sunt Dorin Boerescu (CEO 2Performant) și Raluca Negrea (fondator Makesense), cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy) și a lui Alexandru Ghiță (fondator Educativa).

Detalii: ajutorspitale.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ecologie cu forța: UE vrea să elimine pesticidele de pe un sfert din culturi. Impactul asupra agriculturii din România

Publicat

Până în 2030, peste trei milioane de hectare de teren agricol din România ar trebui să devină suprafețe destinate agriculturii ecologice, conform unui proiect lansat de Comisia Europeană cu scopul de a în curaja un sistem alimentar sănătos, bazat pe lanțuri scurte.

Executivul de la Bruxelles vrea ca 25% din terenurile agricole din Europa să devină terenuri agricole ecologice, contribuind astfel la accelerarea dezvoltării unui lanț alimentar bio, arată o analiză a publicației G4Media.ro.

Pe scurt, Comisia Europeană vrea eliminarea pesticidelor și a celorlalte substanțe folosite de fermieri pentru a crește producția, unele dintre ele având impact asupra sănății consumatorilor și mediului – de exemplu asupra populațiilor de albine.

„Reducerea acestor cantități de pesticide și stimularea vânzării unor produse care nu conțin aceste substanțe potențial nocive va duce la cantități mai mici de produse obținute și, evident, o cantitate mai mică are un preț mai mare. Acesta va fi reculul. Însă din punct de vedere al sănătății, foarte multe persoane vor accepta un preț mai mare. Cât anume din prețul unui produs va crește, este foarte greu de spus, întrucât nu vom ști prețul de achiziție al noilor substanțe”, spune consultantul Adrian Bența.

Nevoia de acțiune inițiată de UE are la bază crearea unui lanț alimentar care funcționează pentru trei actori: pentru consumatori, producători, dar și pentru mediu. În acest sens, Comisia Europeană a elaborat, în a doua jumătate a lunii mai, două mari strategii, pentru care alocă un buget de 20 de miliarde de euro, una care vizează biodiversitatea și una care ar trebui să apropie producătorii de consumatori.

Strategia „De la fermă la consumator” are în vedere menținerea unui lanț alimentar durabil și ecologic, prin consolidarea relațiilor dintre producători și consumatori. Ca parte a Pactului Verde European, inițiativa își propune să contribuie la redresarea economică și la implementarea unor practici durabile pentru sectorul agricol. La nivel de implementare, acest lucru presupune reducerea cu cel puțin 20% a îngrășămintelor utilizate, precum și o reducere cu 50% a pesticidelor, până în 2023, arată documentul elaborat de UE. Astfel, în perioada de producție la ferme, se va limita la jumătate utilizarea organismelor modificate genetic, a fertilizanților și a pesticidelor de sinteză.

Cele mai recente date disponibile la Eurostat arată că România avea 12,5 milioane de hectare de teren agricol în 2016, ceea ce înseamnă că Bruxelles-ul vrea ca peste 3 milioane de hectare din suprafața agricolă a României să fie utilizat pentru cultivarea produselor ecologice.

România, penultima din UE la agricultura bio

Mai multe state din blocul european au făcut deja primii pași spre construirea unui lanț alimentar sănătos. În Vest, francezii, au implementat un proiect care prevede ca cel puțin jumătate din produsele care ajung la copiii din școlile publice franceze să fie bio. Inițiativa din Franța are la bază un program amplu de educație prin care populația este informată cu privire la beneficiile tranziției către un astfel de sistem alimentar.

„Este o strategie bună și foarte utlilă, chiar binevenită care nu prea s-a promovat în România, deși la nivel european există de mai mulți ani, în state precum Italia, Franța, Spania sau Elveția”, explică Lucian Cuibus, unul din liderii organizației Slow Food Cluj Transilvania.

În plan local, aplicabilitatea acestei politici agricole comune rămâne, deocamdată, dificil de estimat. În 2018, doar 2,4% din suprafața agricolă a României era reprezentată de culturi ecologice, acesta fiind unul dintre cele mai reduse procente de teren dedicat cultivării produselor bio din UE, potrivit celor mai recente date furnizate de Eurostat.

La acest capitol excelează state precum Austria (24,1%), Estonia (20,6%), Suedia (20,3%) și Italia (un procent estimat la 15,2%), în timp ce România și Malta se regăsesc la coada clasamentului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Controale de weekend la terasele din județul Alba și în zonele aglomerate. Sancțiuni și măsuri

Publicat

Alte 97 de terase și societăți comerciale au fost verificate sâmbătă, 4 iulie, în cadrul unei acțiuni care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele au fost organizate sub autoritatea prefectului, au transmis reprezentanții.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști din cadrul poliției transporturi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au continuat controalele în zonele aglomerate din județul Alba si pe mijloacele de transport in comun și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 97 de societăți comerciale, context in care au fost constatate 10 abateri de natură contravențională privind fapte de tulburarea a ordinii și liniștii publice, care au fost sancționate în baza Legii 61/1991, 6 la Legea 12/1991 privind comerțul, doua la HG 984/2005 privind normele sanitar veterinare si 12 la alte acte normative care ii protejează pe consumatori.

Alte 35 de abateri contravenționale au fost sancționate în baza OUG 195/2002, in urma controalelor efectuate in trafic.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 33.855 lei.

Acțiunile in sistem integrat vor continua.

Sursă: IPJ Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prefectul de Cluj, soţia şi baieţelul de nouă luni, infectați cu COVID: Gândiți-vă de două ori înainte să negați virusul

Publicat

Prefectul Mircea Abrudean a transmis printr-un comunicat de presă faptul că a fost diagnosticat de COVID-19, împreună cu soția și băiețelul de 9 luni. Acesta a mai precizat că el, împreună cu soția lui, sunt asimptomatici. Toată familia va fi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Prefectul transmite un semnal de alarmă celor care pun la îndoială existența acestui virus. „Să se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații”, declară Mircea Abrudean.

Mesajul prefectului Mircea Abrudean

„În cursul serii de 4 iulie, am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febra, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.

Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă! Va doresc tuturor multa sănătate și succes in tot ceea ce faceți. Va voi tine la curent cu evoluția situației”, a transmis prefectul.

Sursă: Cluj24.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

391 de infectări cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, în România. 28.973 de cazuri înregistrate de la începutul epidemiei

Publicat

coronavirus

Până astăzi, 5 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienți vindecați și 1.106 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 391 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Citește și: ALBA: Un deces și 4 cazuri noi de COVID, înregistrate în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active în județ a ajuns la 42

Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 04.07.2020 (10:00) – 05.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 19 decese (11 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța Dolj, Galați, Ilfov, București și Prahova.

Dintre acestea, 6 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 215 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 766.868 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 414 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 730 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 127.400 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.996 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 107 în Franța, 2.275 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 6 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, Grecia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați: 50 în Germania, 10 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Notă: aceste date sunt obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, fie de la autoritățile competente din statele de reședință, în măsura în care aceste date fac obiectul comunicării publice, fie în mod direct de la cetățenii români din străinătate.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate