Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Spitalul din Zlatna va fi modernizat și reabilitat termic, printr-un proiect de peste 1,7 milioane de euro.


Publicat

Situația propusă

Conform expertizei, se propun următoarele intervenții la clădire:

– Se va îndepărta integral placa pe sol;

– Se vor deface pereții executați ulterior fără rol structural, la care se constată deficiențe de fundare;

– Se vor consolida fundațiile pereților structurali prin realizarea de centuri din beton armat;

– Se vor realiza fundații noi pentru pereții propuși cu grosimea mai mare de 15 cm;

– Se va realiza o nouă placă pe sol, din beton armat;

– Injectarea fisurilor existente în pereți cu rășini epoxidice;

– Cămășuirea armată locală a colțurilor și intersecțiilor structurale ale clădirii;

– Se vor corecta închiderile golurilor executate necorespunzător prin prevederea de bare de armătură în asize;

– Se va repara zidăria în zonele unde aceasta prezintă degradări / deficiențe de execuție;

– Se vor trata suprafețele afectate de acțiunea sărurilor din teren cu soluții care să neutralizeze efectul acestora;

– Refacerea planșeului în colțul nord-vestic, prin îndesirea grinzilor metalic existente și realizarea unui planșeu mixt oțel-beton;

– Realizarea unui planșeu din betonn armat peste CT;

– Realizarea unor compartimentări din gips carton sau zidărie de BCA / blocuri ceramice;

– Se va desface șarpanta și planșeul peste etaj;

– Realizarea unui nou planșeu în soluție ușoară (lemn, grinzi metalice și lemn etc);

– Se va realiza o nouă șarpantă și o nouă învelitoare;

– Se vor realiza lucrări de izolare termică a fațadei – partea opacă, inclusiv termo-hidroizolarea planșeelor peste ultimul nivel;

– Se va realiza reabilitarea trotuarelor perimetrale de protecție conform normelor în vigoare, cu panta spre exterior;

– Amplasarea unui lift de serviciu în zona bucătăriei și amplasarea unui lift în vederea asigurării accesului persoanelor la etajul clădirii

După lucrările de reabilitare și modernizare, clădirea va avea tot regimul de înălțime parter + etaj, cu următoarea schemă funcțională:

La parter: 

– zonă de acces pacienți (windfang, holuri, săli de așteptare, recepție, filtru spitalizare)

– zonă de acces personal (windfang, sas, vestiar pentru personalul aferent blocului alimentar)

– spații destinate activităților medicale (un cabinet recoltare, o cameră ecograf, o cameră pregătire, o cameră raze, două cabinete medicale și o sală de tratament, toate mobilate și dotate corespunzător)

– spații auxiliare desfăurării activității (3 birouri mobilate și dotate corespunzător)

– spații destinate preparării mâncării (bucătărie mobilată și dotată corespunzător, spații preparare legume, carne, ouă, depozit rece, depozit uscat, spațiu spălare vase, zonă depozitare deșeuri)

– spații destinate asigurării igienei (încăpere primiere lenjerie, spălătorie, uscătorie, depozit rufe curate, depozit lenjerie curată)

– spații comune pentru personal (6 vestiare, grupuri sanitare)

– spații gospodărești / pentru întreținere (4 oficii curățenie, un depozit materiale, 3 depozite materiale sanitare, un depozit probe, 3 depozite deșeuri, un spațiu tehnic)

– spații anexe (cameră mortuară)

La etaj:

– spații destinate activităților medicale (4 saloane de tratament, 4 încăperi cu destinația de rezervă, o sală de tratament, un cabinet medical, un oficiu farmaceutic, toate mobilate și dotate corespunzător)

– spații pentru personalul medical (cameră de gardă, cameră medici, cameră asistenți

– zonă servire masă (sală de mese, oficiu alimentar, spălător veselă, depozit veselă)

– spații gospodărești / pentru întreținere (un spațiu depozitare temporară deșeuri, două spați tehnice, un depozit farmaceutic, un depozit rufe curate, un depozit rufe murdare)

Spitalul va avea o suprafață construită desfășurată de 1.643,02 mp și va beneficia de un număr de 10 locuri de parcare, în incinta terenului.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Teste COVID-19 la intrare în Grecia: Ce se întâmplă dacă ești diagnosticat cu coronavirus în timp ce ești în concediu

Publicat

Peste 6.500 de teste pentru COVID-19 s-au făcut în aeroporturile din Grecia, miercuri, în prima zi după ce țara și-a redeschis granițele pentru turiști, iar autoritățile au anunțat că primele 250 au rezultate negative. Ce se întâmplă, însă, dacă sunteți diagnosticați cu coronavirus în timp ce sunteți în concediu în Grecia?

Potrivit ghidului întocmit de Organizația Națională de Sănătate Publică și ministerul Sănătății, se aplică următoarele reguli:

Dacă un vizitator nu se simte bine, acesta va anunța managerul hotelului care la rândul său va notifica doctorul cu care colaborează hotelul sau un medic din localitate. Dacă niciunul nu este disponibil, va fi notificată o unitate medicală desemnată la care vizitatorul va fi transferat.

Dacă pacientul necesită îngrijire imediată, el va fi transferat către cea mai apropiată unitate medicală fiind clasificat ca ”suspect de COVID-19”. Dacă unitatea este indisponibilă sau nu are resursele să gestioneze un caz grav, pacientul va fi transferat în regim de urgență către cel mai apropiat centru medical

În cazul unor simptome ușoare, vizitatorul va fi testat și este obligat să rămână în camera sa până la primirea rezultatului. În acest timp nu va fi permisă nicio interacțiune cu personalul hotelului, iar în cazul în care aceasta este absolut necesară un angajat va fi desemnat exclusiv pentru camera respectivă

Dacă rezultatul este pozitiv managerul responsabil de sănătate va declara în mod oficial incidentul către Organizația Națională de Sănătate Publică pentru a fi înregistrat în registrul instituției. Pacientul va fi nevoit să se izoleze la un hotel special de carantină sau va fi transferat către un spital desemnat dacă prezintă simptome severe

Dacă rezultatul este negativ, doctorul hotelului sau un medic din localitate va fi chemat pentru a-l diagnostica și a-i oferi tratament și instrucțiuni.

Orice persoană care acompaniază persoana infectată (membru al familiei, partener, părinte), va fi nevoit să furnizeze informații, să poarte o mască tot timpul și să respecte regulile de igienă.

Normele Organizației de Sănătate Publică stipulează că dacă un vizitator sau angajat a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 acesta va fi nevoit să se autoizoleze, să nu folosească facilitățile pentru public, să ia masa în propria cameră și să urmeze ghidul de testare descris mai sus.

Vizitatorii sunt îndemnați să respecte măsurile de igienă, mențină distanțarea socială și să fie atenți.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE/ FOTO-VIDEO: Viituri în Șureanu și în Apuseni. Apele au lovit localitățile Dobra și Gârda Seacă

Publicat

Ploile torențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pentru decolmatare și extragerea apei din gospodăriile afectate de viitură în localitatea Dobra acționează pompierii de la Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu cei de la SVSU Șugag.

”Pana la momentul actual s-a procedat la extragerea apei din 4 gospodării din 6 existente și decolmatarea străzii principale. Nu sunt victime”, precizează reprezentanții ISU Alba.

Știrea inițială: Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO:”Izbucul” de la Gară – o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia. Apare la fiecare ploaie torențială

Publicat

Ploaia torențială care a căzut vineri după-amiaza, în Alba Iulia a transformat din nou partea dinspre gară a  Bulevardului Încoronării în ”piscină”. Deși a durat doar câteva minute, a fost suficient să se blocheze canalizarea și să refuleze, așa cum se întâmplă de obicei, când este vorba despre o cantitate mai mare de apă.

”A reaparut izbucul de la gară”, a scris cititorul care ne-a trrimis imaginile. Este o nouă ”atracție turistică” la Alba Iulia și apare la fiecare ploaie torențială.

Aproape la fiecare ploaie mai puternică zona intersecției Bulevardului Încoronării cu Bulevardul Ferdinand se umple de apă. Capacele canalelor sunt dislocate de presiunea apei colectate care refulează pe stradă ca dintr-o arteziană.

Nu a fost singurul loc în care furtuna a creat probleme. Din imaginea postată de de o albaiuliancă pe Facebook se poate vedea că și străzile din Cetatea Alba Carolina au fost inundate.

Reamintim că meteorologii au anunţat un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară, inclusiv judeţul Alba. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate