Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Alba Iulia organizează licitaţie pentru serviciul de deratizare şi dezinsecţie. Valoarea estimată a lucrărilor, 950.000 de lei, pe an

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Primăria Alba Iulia a pregătit documentaţia pentru delegarea gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie în municipiul Alba Iulia, pe 5 ani. Valoarea estimativă a serviciilor este 950.000 lei/an, iar operatorul care va câştiga licitaţia va plăti primăriei redevenţă de 1% din venitul obţinut, fără TVA.

Serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție este parte componentă a serviciilor publice de administrare a domeniului public și privat de interes local și are ca obiectiv principal protecția sănătății oamenilor și a mediului, respectiv pentru cetățenii care circulă în locuri publice.

În prezent, serviciul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiul Alba Iulia se realizează pe baza contractului de delegare a gestiunii prin concesionare nr. 20.082/2012, încheiat între Municipiul Alba Iulia și Coral Impex SRL. Actualul contract expiră în luna mai.

Acum, în şedinţa Consiliului Local din 28 februarie, se propune aprobarea delegării acestui serviciu, pe 5 ani, prin licitaţie deschisă, pentru continuitatea serviciilor din punct de vedere cantitativ şi calitatev, securitatea acestora, adaptabilitatea lor şi tarifarea echilibrată, dar şi accesul liber la aceste servicii şi informaţii referitoare la acestea. Mai este amintită utilizarea eficientă a fondurilor publice.

Serviciile vor fi asigurate pentru 677.795 mp spaţii verzi, 329.810 unităţi de învăţământ şi instituţii publice, pieţe, târguri, oboare şi 23.182 mp zone neconstruite.

Valoarea estimativă a serviciilor este de 950.000 lei/an, iar operatorul concesionar va achita primăriei redevenţă de minimum 1% din venitul anual, fără TVA.

Criteriul atribuirii prin licitaţie deschisă este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Contractul se va încheia după constituirea garanţiei de bună execuţie pentru primul an de concesionare, în cuantum de 5% din contravaloarea anuală a serviciilor prestate pe domeniul public.

Deratizarea (pentru distrugera rozătoarelor dăunătoare) se efectuează la clădiri ale instituţiilor publice locale, părţi comune ale clădirilor tip condominii, case, cămine aferente reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, termoficare, parcuri, spaţii verzi, cimitire, maluri de lac, pieţe, târguri, oboare, bâlciuri, zone demolate şi neconstruite, subsoluri uscate, umede sau inundate, depozite de deşeuri municipale şi cele assimilate, staţiile de transfer al deşeurilor, staţiile de sortare a deşeurilor, spaţiile special amenajate pentru colectarea deşeurilor menajere, unităţit de învăţământ şi sanitare aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice.

Dezinfecţia (pentru combaterea bolilor infecţioase) se efectuează la depozite de deşeuri municipale şi cele assimilate, staţiile de transfer al deşeurilor, staţiile de sortare a deşeurilor, încăperile din cadrul condominiilor prevăzute cu topogan, destinate colectării deşeurilor municipale, spaţiile special amenajate pentru colectarea deşeurilor menajere, unităţi de învăţământ şi sanitare aflate în subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, locurile în care există focare declarate ce pun în pericol sănătatea oamenilor şi animalelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax