Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simptomele provocate de Omicron – noua tulpină COVID-19: Stări de oboseală intense și dureri musculare neobișnuite dar moderate

Publicat

foto:pixabay.com/fernandozhiminaicela

Medicul din Africa de Sud care semnalat autorităților apariția variantei Omicron a coronavirusului, a spus că simptomele OMICRON provocate de această tulpină  sunt „neobișnuite, dar moderate” la pacienții sănătoși.

Totodată, aceasta este îngrijorată că tulpina ar putea provoca complicații la vârstnici și nevaccinați potrivit  The Telegraph.

Dr. Angelique Coetzee, un medic în exercițiu de 30 de ani, care conduce Asociația Medicală din Africa de Sud (SAMA), a spus că crede că a găsit o nouă tulpină a virusului după ce pacienții cu COVID-19 din cabinetul ei privat din Pretoria au prezentat simptome ciudate.

Citește și Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate

„Simptomele lor erau atât de diferite și atât de ușoare față de cele pe care le tratasem înainte”, a spus Coetzee pentru The Telegraph. Mulți dintre ei erau tineri care acuzau oboseală intensă, dar și un copil de șase ani, cu puls foarte mare, a spus ea. Niciunul dintre aceștia nu a suferit de pierderea gustului sau a mirosului.

Ea a sunat la comitetul consultativ pentru vaccinuri din Africa de Sud pe 18 noiembrie, după ce o familie de patru persoane a fost testată pozitiv la virus, cu simptome care au inclus oboseală extremă, printre altele.

Până acum, ea a avut peste 20 de pacienți care au fost testați pozitiv și au prezentat simptome ale noii variante, majoritatea bărbați tineri.

Aproximativ jumătate dintre pacienți au fost nevaccinați, a mai spus medicul. Niciunul dintre cei infectați nu și-a pierdut simțul mirosului sau al gustului.

Medic: Infectații cu Omicron prezintă o boală ușoară. Nu există simptome proeminente

„Infectatii prezinta o boală ușoară, simptomele fiind dureri ale mușchilor și oboseală pentru o zi sau două în care nu se simt bine”, a spus Coetzee .

„Până acum, am detectat că cei infectați nu suferă de pierderea gustului sau a mirosului. S-ar putea să aibă o tuse ușoară. Nu există simptome proeminente. Dintre cei infectați, unii sunt în prezent tratați acasă.”

Medicul a vorbit si despre un „caz foarte interesant”, care o are in prim plan pe o fetita de 6 ani.

„Avea o temperatură și un puls foarte mare. M-am întrebat dacă ar trebui să o internez. Dar după două zile era mult mai bine”, a spus ea.

Angelique Coetzee a precizat că pacienții infectați nu aveau alte boli, însă este îngrijorată că populația mai în vârstă ar putea avea de suferit din cauza variantei omicron, în special cei cu comorbidități, precum diabet sau probleme cardiace.

„Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze acum este că, atunci când persoanele mai în vârstă, se infectează cu noua variantă și dacă nu sunt vaccinate, vom vedea mulți oameni cu o formă severă a bolii”, a spus ea.

Organizația Mondială a Sănătății a numit oficial noua tulpina de covid „Omicron”. Tot mai multe țări europene raportează primele cazuri suspecte sau chiar confirmate cu noua variantă sud-africană a coronavirusului, Omicron. Până acum tulpina sud africană a fost semnalată în Cehia, Germania, Marea Britanie, Italia și Danemarca.

Oamenii de știință din Africa de Sud spun că omicron se află în spatele unei explozii de cazuri în provincia Gauteng a țării, care găzduiește capitala comercială a țării, Johannesburg și Pretoria. Cazurile au crescut de la aproximativ 550 pe zi săptămâna trecută la aproape 4.000 pe zi în prezent.

Regatul Unit, SUA, Uniunea Europeană și Israelul au suspendat toate călătoriile către și dinspre Africa de Sud și cele cinci țări învecinate: Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia și Zimbabwe. Guvernul Regatului Unit a adăugat duminică Angola, Malawi, Mozambic și Zambia pe lista roșie a călătoriilor.

Israel – prima ţară care îşi închide graniţele pentru toţi străinii din cauza noii variante a virusului

Cabinetul din Israel a aprobat, sâmbătă seară, noi restricţii pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a virusului SARS CoV-2. Miniştrii au votat închiderea graniţelor pentru toţi turiştii străini. Restricțiile vor fi în vigoare cel puțin două săptămâni.

Noile reguli, care vor intra în vigoare duminică seară, vor interzice cetăţenilor străini să intre în Israel timp de 14 zile, cu excepţia cazului în care li se oferă o permisiune specială din partea unui grup guvernamental.

Miniştrii au extins, de asemenea, sâmbătă seară, carantina obligatorie pentru israelienii vaccinaţi care sosesc din străinătate şi au dat undă verde agenţiei de securitate Shin Bet pentru a relua urmărirea persoanelor infectate, potrivit TimesofIsrael.

Israelienii vaccinaţi care, conform normelor existente, trebuiau să facă un test de coronavirus la aterizare şi să rămână în izolare până la primirea unui rezultat negativ, sunt nevoiți să intre în carantină timp de 72 de ore şi să facă un alt test COVID în a treia zi de la sosire.

Israelienii nevaccinaţi trebuie să rămână în carantină timp de cel puţin o săptămână şi pot părăsi izolarea după ce primesc un rezultat negativ al testului efectuat în a şaptea zi. Cei care vin din ţări „roşii” cu risc ridicat vor sta în carantină în hoteluri speciale până când vor primi un rezultat negativ al testului de depistare a virusului.

Controversatul program de urmărire al Shin Bet, care a fost utilizat în primele etape ale pandemiei, a primit, de asemenea, undă verde după ce directorul agenţiei i-a asigurat pe miniştri că va fi utilizat în mod limitat, pentru o perioadă scurtă de timp, şi numai pentru cei infectaţi cu Omicron.

În timpul reuniunii, premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul trebuie să fie precaut şi să minimizeze riscurile pe fondul incertitudinii legate de noua variantă Omicron.

„În prezent, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine. Nu este un loc simplu sau confortabil în care să ne aflăm”, a declarat Bennett. „Cheia aici este prudenţa şi riscurile minime până când vom afla mai multe. Vrem să menţinem realizările extraordinare ale Israelului în timpul valului Delta – un Israel deschis şi funcţional, cu o economie funcţională şi un sistem educaţional activ, cu copii care merg la şcoală. Aceasta este prioritatea principală”, a continuat acesta.

„În acest scop, trebuie să menţinem un control strict asupra graniţelor ţării”, a mai spus Bennett. „În fiecare zi, vom învăţa mai mult şi vom şti mai multe”.

Cabinetul care gestionează pandemia de coronavirus în Israel a fost convocat după ce ştirile despre această variantă au tras semnale de alarmă la nivel mondial în weekend şi cel puţin un caz a fost confirmat în Israel.

Ministerul Sănătăţii a confirmat sâmbătă un caz al noii variante a virusului în Israel şi a raportat şapte cazuri de infecţii suspecte, inclusiv trei persoane care nu au călătorit recent în străinătate, ceea ce a ridicat temeri privind transmiterea comunitară în Israel.

Cazul confirmat s-a întors recent dintr-o călătorie în Malawi, iar patru cazuri suspecte s-au întors din călătorii internaţionale în ultimele zile.

Israelul s-a redeschis pentru turismul străin la începutul lunii noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Zeci de români blocați în Africa de Sud. Echipa de rugby  CSM Știința Baia Mare nu se mai poate întoarce în țară din cauza restricțiilor

Aproximativ 36 de sportivii și alți români sunt blocați în Africa de Sud din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului. Ministrul Sporturilor, Eduard Novak, a anunțat că ține legătură cu aceștia și că vor ajunge în România cu alte zboruri sau cu o cursă specială, scrie Mediafax.ro.

Ministrul Sporturilor a anunțat pe Facebook care este stadiul procedurilor făcute de statul român pentru evacuarea românilor blocați în Africa de Sud.

„Sunt de ieri în contact strâns cu echipa campioană la rugby a României, CSM Știința Baia Mare, blocată în Africa de Sud, ca urmare a interdicțiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului, dar și cu premierul și cu ministrul afacerilor externe.

Se fac eforturi pentru găsirea unor alternative de zbor care să-i aducă acasă atât pe „zimbri”, cât și pe ceilalți români aflați în aceeași situație la Pretoria. Deocamdată, se fac demersuri pentru prelungirea vizei de ședere, dacă va fi cazul, precum și a cazării”, a explicat ministrul Sporturilor.

Eduard Novak a mai spus că în cazul în care nu vor fi găsite zboruri de linie, în Africa de Sud va fi trimisă o aeronavă din România.

„Situația lor se va rezolva și vom avea curând detaliile, dar vă pot asigura că toți vor reveni în deplină siguranță. Dacă nu se va identifica o altă variantă de zbor, vom trimite o aeronavă special pentru a-i aduce acasă.

Niciunul dintre ei nu a fost testat pozitiv, ceea ce e o veste la fel de îmbucurătoare”, a precizat Eduard Novak.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.

O aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor.

Anunțul a fost făcut în deschiderea ședinței de Guvern de duminică.

„Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate și acelor state europene care nu au reușit să-și extragă cetățenii din Africa de Sud”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

surse: The Telegraph, Pro TV, Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax