Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba, angajat al SRI, condamnat pentru violență în familie, la Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

Publicat

pixabay free

Un bărbat născut în Alba Iulia, cadru militar, subofițer operativ al Unității Militare 0198 (unitate ce aparține de SRI), a fost condamnat la închisoare cu amânare de magistrații Tribunalului Militar Cluj Napoca, pentru violență în familie. Mai exact bărbatul și-a agresat de două ori soția. 

Faptele pentru care bărbatul a fost condamnat s-au petrecut la sfârșitul anului 2019 și în primele luni ale anului 2020. O primă decizie în instanță a fost dată de magistrații militari în data de 14 iunie 2021, dar în urma deciziei, atât bărbatul cât și partea civilă din dosar (soția acestuia) au făcut apel.

În urma deciziei din 14 iunie, motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca a fost făcută publică, iar în ea sunt detaliate faptele petrecute.

Ce s-a întâmplat

Potrivit martorilor care au fost audiați în timpul procesului, situația între cei doi era tensionată, existând certuri în care cei doi ăși adresau cuvinte jignitoare. Certurile ar fi fost legate de un apartament cumpărat de bărbat înainte de căsătorie, dar și de modul în care banii primiți la nuntă sunt cheltuiți, se precizează în motivarea instanței.

”Pe fondul acestor stări conflictuale, în seara zilei de 20.09.2019, în jurul orelor 20, în timp ce părțile se află la domiciliul comun situat în Cluj-Napoca, au avut loc din nou discuții contradictorii între inculpatul plt.maj și persoana vătămată  care au degenerat într-un scandal. În acest context, minora (n.r. copilul familiei) a început să plângă, fiind luată în brațe de mama ei, după care cei doi soți au continuat să se certe.

Deoarece persoana vătămată a intenționat să plece din imobil, împreună cu minora, aceasta din urmă fiind îmbrăcată cu hainele de casă, inculpatul plt.maj. a încercat să o oprească și a bruscat-o pe persoana vătămată, strângând-o puternic de brațe, după care a împins-o, aceasta căzând iar în cădere s-a lovit la piciorul stâng, de colțul patului”, se arată în motivarea instanței.

Femeia și-a scos un certificat medico legal ”prin care s-a constatat că leziunile traumatice s-au putut produce prin comprimare cu mâna și lovire cu și de corpuri dure, necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale și pot data din 20.09.2019. Leziunile suferite de persoana vătămată au fost localizate, atât pe ambele brațe cât și pe coapsa stângă”, s-a mai arătat în documentul citat.

Mai mult de atât, ”relația tensionată dintre inculpatul plt. maj. și persoana vătămată a continuat și în perioada următoare, astfel că, în seara zilei de 08.02.2020, în jurul orelor 23.30, inculpatul și persoana vătămată s-au certat din nou, în timp ce se aflau la domiciliul conjugal, în prezența fiicei lor minore  în vârstă de un an și 9 luni la acel moment.

Cearta a degenerat, inculpatul și persoana vătămată țipând unul la altul, iar minora a început să plângă, împrejurare în care persoana vătămată, având fetița în brațe, și-a manifestat intenția de apleca la sora ei care locuiește în cartierul G. din mun. Cluj-Napoca.

Pentru a o împiedica pe persoana vătămată să plece din apartament, inculpatul plt. maj. a prins-o de mâini, strângând-o puternic, context în care aceasta a reușit să lovească ușa apartamentului cu piciorul, (aceasta fiind închisă) pentru a fi auzită de vecini, și sperând ca aceștia să intervină, ceea ce s-a și întâmplat”, se mai arată în motivarea Tribunalului Militar Cluj Napoca.

Un vecin care a fost martor al scandalului a sunat la 112 și a intervenit un echipaj de poliție pentru aplanarea conflictului.

În cele din urma femeia a depus o plangere la poliție și a obținut un ordin de protecție provizoriu pe cinci zile.

Decizia magistraților

Pentru faptele sale bărbatul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare pentru săvârșirii infracțiunii de violență în familie în formă continuată. De asemenea a mai fost obligat la plata a 1000 de euro cu titlul de daune morale către soția sa.

Decizia Tribunalului Militar Cluj Napoca, din 14 iunie a fost atacată prin apel iar în data de 2 iulie 2021 a fost înregistrat pe rolul Curții Militare de Apel București.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax