Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se extinde la Alba Iulia. Noi spații pentru studenți vor fi amenajate într-o fostă cantină

Publicat

sediu UTCN Universitate Tehnica Alba Iulia

Structura funcțională propusă

Subsol:

– spații tehnice: centrală termică, centrală de ventilație, spații de depozitare etc.

– accesul se face prin intermediul unei scări metalice pe care se accede la nivelul parterului, direct din exterior (pe fațada de nord-est).

– centrala termică se propune a se amplasa în extinderea în plan a clădirii (întrucât, conf. Normelor PSI nu poate fi amplasată sub săli de amfiteatre) și va avea parțial înălțimea a două nivele (subsol și parter); în acest fel se va asigura suprafața de explozie conf. Normativelor PSI și, totodată, echipamentele pot fi introduse pe fereastra generoasă direct de la cota incintei și coborâte în spațiul centralei termice.

Parter:

Organizarea spațiilor interioare va avea în vedere, în primul rând, amenajarea celor două amfiteatre solicitate prin tema de proiectare. Soluția propusă prevede mutarea accesului în cladire pe fațada de nord-est (din incintă). Intrarea principală va fi în legătură directă cu un foyer generos, din care se accede stânga-dreapta în amfiteatre. Din același foyer se accede la scară și ascensorul care va face legătura pe verticală cu nivele superioare. Toate celelalte spații au fost organizate în limita spatiului rămas, a temei de proiectare și a normelor de proiectare/funcționare.

Etaj intermediar:

Funcționalitatea în clădire a avut în vedere, în primul rând, amplasarea celor două amfiteatre solicitate prin tema de proiectare, cu extinderea minimă în plan a clădirii. Spațiul rămas neocupat în perimetrul parterului a fost rezervat foyer-ului, circulației pe veticală (casa scării și ascensor), bibliotecii și spațiilor anexe (grupuri sanitare, garderoba, depozitare etc.).

Având în vedere înălțimea mare a amfiteatrelor – 6,40 m diferența între cota pardoselii de la parter și cea a etajului 1 – în colțul nordic al clădirii se propune amenajarea unui etaj intermediar pe aproximativ 28 % din amprenta la sol a parterului. Spațiul respectiv beneficiază de acces direct din casa scării (inclusiv ascensor).

Etaj 1:

La etajul 1 va fi amplasat un foyer, o sală de curs cu 62 de locuri, două săli de laboratoare cu câte 24 de locuri fiecare și o sală de laborator cu 16 locuri. Tot la etajul 1 va exista o terasă circulabilă, o casa de scară + ascensor pentru persoane cu dizabilități, și un coridor din care se face accesul în sălile de laborator și iesirea pe terasa circulabilă.

De asemenea, la etaj se vor amplasa spații anexe: server, depozitare/spatiu tehnic, oficiu intretinere, grupuri sanitare pe sexe.

Suprafețe totale:

Subsol – suprafața desfășurată = 123,20 mp

Parter – suprafața desfășurată = 747,75 mp

Etaj intermediar – suprafata desfășurată = 208,15 mp

Etaj 1 – suprafata desfășurată = 570,65 mp la care se adaugă terasa circulabilă de 155,90 mp

Suprafața utilă totală = 1.382,28 mp la care se adauga suprafata terasă circulabilă = 146,73 mp

Suprafața construită = 747,75 mp

Suprafata desfășurată totală = 1.649,75 mp, la care se adaugă terasa circulabilă = 155,90 mp

Proiectul prevede repararea împrejmuirii existente pe laturile de nord-vest și sud-vest și completarea împrejmuirii pe latura de nord-est cu același tip de împrejmuire: stâlpi și elemente de gard prefabricate.

De asemenea, se propune închiderea la stradă – între clădirile C1 și C2 cu gard cu poartă auto și pietonală.

Accesul din stradă se va realiza printr-o alee auto de 3,5 m lățime.

Vor fi realizate 10 locuri de parcare pentru autoturisme, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități locomotorii. De menționat că locurile de parcare au fost propuse în limita spațiului existent. Cealalată clădire a UTCN dispune de o curte generoasă asfaltată, unde se vor parca restul de autoturisme/biciclete, până la necesarul obligatoriu (conform normative).

Se vor mai amenaja 30 de locuri de parcare biciclete, alei pietonale și o zonă de ședere în aer liber (în incintă) – cu suprafața dalată și mobilată cu bănci, coșuri de gunoi.

În ceea ce privește spațiile verzi, se propune defrișarea terenului (ocupat, la ora actuală de o vegetație spontană, fără copaci care să prezinte interes), păstrarea/tăiere peisageră a perdelei verzi existente pe laturile de sud-vest și parțial nord-vest, completarea perdelei verzi care să împrejmuiască incinta și copaci, arbuști, ronduri de flori și gazon în restul spațiilor necocupate de clădiri sau alei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax