Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se extinde la Alba Iulia. Noi spații pentru studenți vor fi amenajate într-o fostă cantină

Publicat

sediu UTCN Universitate Tehnica Alba Iulia

Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca își mărește spațiile, prin reconversia și modernizarea unei foste cantine, imobil aflat pe strada Alexandru Ioan Cuza. Proiectul propune realizarea unei clădiri cu o suprafață totală utilă de peste 1.500 mp, ce va include două amfiteatre de câte 150 și 120 de locuri, săli de clasă/laboratoare, bibliotecă și birouri.

Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) dispune, la ora actuală de un corp de clădire, cu o suprafață construită de 622 mp. Clădirea a fost modernizată anii trecuți și cuprinde săli de cursuri/laboratoare. Întrucât spațiile în care funcționează Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul UTCN sunt insuficiente, se dorește extinderea acestora, prin reconversia, extinderea și modernizarea clădirii C2 (cantina, atribuită spre administrare Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în baza Hotărârii nr. 244 din 28 iulie 2015).

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lansat luni, 17 august, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare privind „Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la Extensia din Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în vederea promovării învățământului terțiar universitar, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 23”, fazele DATC + Autorizație de construire, PT, DDE.

Valoarea totală estimată este de 180.600 de lei. 

Pentru transformarea clădirii C2 (cantina) în spații de învățământ se propun lucrări de extindere în plan, cât și pe verticală.

În plan, clădirea își va mări foarte puțin amprenta la sol, respectiv se va muta accesul în clădire de pe fațada la stradă (sud-est) pe fațada din incintă (nord-est), cu o extensie în plan în colțul nordic al clădirii.

Extinderea pe verticală va consta în mare, în amenajarea la parter a două amfiteatre de câte aproximativ 150 și 120 locuri, cu un foyer generos între ele și a unui etaj cu Săli de cursuri/laboratoare.

Întrucât amfiteatrele vor fi prevăzute cu gradene, iar grinzile de peste sălile de amfiteatru vor avea înălțimi mari, în colțul nordic al clădirii se propune realizarea unui etaj intermediar parțial. Etajul intermediar și parterul de sub etajul intermediar vor cuprinde biblioteca și două birouri pentru cadrele didactice. Totodată, depozitul de carte al bibliotecii va fi extins și în spațiile de sub gradenele de la amfiteatru mare (până la o înălțime liberă maximă de 1,80 m).

Structura funcțională propusă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax