Connect with us
Advertisement

Educație

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: notele și mediile la examen vor fi publicate miercuri, 3 iulie. Ce trebuie să știe elevii

Publicat

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Notele și mediile elevilor la examen vor fi publicate miercuri, 3 iulie, de Ministerul Educației. Eventuale contestații vor putea fi depuse miercuri după-amiaza și joi dimineața.

În 9 iulie vor fi disponibile rezultatele finale, după contestații.

Notele și mediile elevilor vor fi comunicate anonimizat. Nu vor fi afișate numele acestora, doar codurile de identificare primite la examen și rezultatele pe discipline.

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2024 – în țară

AICI rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2024 – în județul ALBA, după COD.

AICI, rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ VIII 2024 – județul Alba, după MEDIE.

Vezi Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024 în Alba: 74,6% dintre elevi au luat medii peste 5, mai puțini față de anul trecut. 24 note de 10

Vezi Rezultate Evaluare Națională 2024 în Alba: FĂRĂ medii de 10. Unde au fost cele mai bune rezultate din județ

După publicarea primelor rezultate, respectiv a celor finale, elevii se pot înscrie la liceu. Trebuie să urmărească ierarhia mediilor la Evaluare Națională pe județ, să se orienteze după mediile de intrare la liceu din anii anteriori și să completeze cât mai multe opțiuni pe fișele de înscriere la liceu.

Vezi Admitere liceu 2024: repartizarea computerizată – cum se completează fișele de înscriere. Criterii de departajare

Rezultate Evaluare Națională 2024. Calendar afișare rezultate și depunere contestații

  • 3 iulie 2024 (până la ora 14.00): afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 3 iulie 2024 (ora 16.00-ora 19.00) și 4 iulie 2024 (ora 8.00-ora 12.00): depunerea contestațiilor
  • 4 -9 iulie 2024: soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Rezultate Evaluare Națională 2024. Procedura de corectare a lucrărilor

Lucrările elevilor la Evaluare Națională au fost corectate în platforma digitalizată.

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct:

  • este calculată nota finală, ca medie aritmetică având două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct:

  • lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori.

După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note.

După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.

Rezultate Evaluare Națională 2024. Contestații

Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestuia.

În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială.

În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații:

  • lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori.

Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat.

Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultate Evaluare Națională 2024: prezența la examen

Probele de examen au fost susținute de elevii de clasa a VIII-a în perioada 25-28 iunie.

În Alba, peste 2.400 de elevi au susținut probele de Evaluare Națională, alături de colegi din țară.

  • Română: dintre cei 2579 elevi înscriși la examen, au absentat 95 (prezență de 96,31%).
  • Matematică: din 2579 candidați înscriși, au absentat 101. Prezența a fost de 96%.

Nu au fost candidați eliminați.

În țară:

  • Română: 153.398 elevi prezenți (95,6%) din 160.467 înscriși. Nu s-au prezentat 7.069 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un elev.
  • Matematică: 153.013 elevi prezenți (95,1%) din 160.467 înscriși; au absentat 7.454 de absolvenți (4,9%). Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Evaluare Națională 2024: Subiectele și baremele la Română

Subiect Română EN 2024

Barem Română EN 2024

Evaluare Națională 2024: Subiecte și bareme Matematică

Subiect Evaluare Națională 2024 Matematică

Barem Evaluare Națională 2024 Matematică

Rezultate Evaluare Națională 2024. Vizualizarea rezultatelor

Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor poate/pot solicita comisiei vizualizarea lucrării/lucrărilor propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale, după etapa de soluționare a contestațiilor. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Solicitarea de vizualizare nu poate conduce la reevaluarea și/sau modificarea notelor acordate lucrării/lucrărilor.

Membrii comisiei pot solicita vizualizarea lucrării/lucrărilor și a borderourilor de evaluare în scopul verificării/reevaluării acesteia/acestora.

Admitere liceu 2024

La admiterea în liceu, nu se mai ia în calcul, pentru al doilea an consecutiv, media celor patru ani de gimnaziu. Repartizarea computerizată va fi în 24 iulie.

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a se va desfășura în perioada 11-12, respectiv 15-22 iulie 2024.

Vezi integral: ADMITERE LICEU 2024: GHID cu locuri și specializări la licee în ALBA, ultimele MEDII de intrare. Fișele de înscriere la liceu

Rezultate Evaluare Națională din anii trecuți

La Evaluare Națională 2023, înainte de contestații, în județul Alba, 77,9% dintre elevi aveau medii peste 5. Procentul era mai mic față de anul trecut, tot înainte de contestații, când 83,8% dintre candidați aveau medii peste 5. După contestații, în 2023, procentul mediilor peste 5 a ajuns la 78%.

Au fost 9 medii de 10, înregistrate de candidați de la șase unități de învățământ din județ. În 2022 erau trei medii de 10.

În 2023, a fost și număr record de contestații: 399 (număr record din ultimii doi ani), din care 275 la Română, 122 la Matematică și 2 la limba maternă.

Comparativ, în 2022 au fost 234 de contestații (140 la Română, 93 la Matematică și una la proba de limba maternă), iar în 2021 – 246 de contestații (136 la Română, 108 la Matematică și 2 la proba de limba maternă).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement