Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

13-14 august: Royal Crown Trophy 2016. Cei mai frumoşi câini, în competiţie internaţională la Alba Iulia. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

alba carolina cup dog show 2014 Cetatea Alba Carolina devine, în perioada 13 – 14 august, locul de întâlnire al campionilor, indiferent de rasă sau talie. Cele mai frumoase exemplare canine vor defila şi impresiona din nou publicul la Alba Iulia, în cadrul competiției internaționale „Royal Crown Trophy” (Trofeul Coroanei Regale).

La eveniment și-au anunțat prezența proprietari de animale din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Rusia, Slovacia, Ungaria și bineînțeles România.

În centrul acestui eveniment stă pasiunea responsabilă pentru cel mai bun prieten al omului, Astfel, câini cu certă valoare chinologică se întâlnesc sâmbătă 13 august și duminică 14 august, la Alba Iulia, pentru a disputa cel mai râvnit trofeu: „Supreme Best in Show”. Expoziția din Alba Iulia este menționată și în calendarul internațional al Federației Chinologice Internaționale.

Potrivit organizatorilor, în municipiul Alba Iulia sunt foarte puține unități hoteliere care acceptă cazarea cu animalele de companie în cameră. Pe site-ul oficial al evenimentului sunt menționate doar patru unități de cazare.

Evenimentul va include, și în acest an, un târg de adopții pentru căței.

Programul „Royal Crown Trophy”

Sâmbătă, 13 august:

CAC (325 câini înscriși)

Ora 9.00 – Deschiderea expoziției

Ora 9.00 – Arbitraje la ring

Ora 14.00 – Best in Show

CACIB (349 câini înscriși)

Ora 17.00 – Deschiderea expoziției

Ora 17.00 – Arbitraje la ring

Ora 20.00 – Best in Show

Duminică, 14 august:

CACIB EXPO Campionat (375 câini înscriși)

Ora 9.00 – Deschiderea expoziției

Ora 9.00 – Arbitraje la ring

Ora 14.00 – Best in Show CACIB & Supreme Best in Show

Arbitrii competiției internaționale chinologice din acest an sunt doar din străinătate. Aceștia sunt următorii:

– Gabriela Ridarcikova (Slovacia)

Toată viața a fost în preajma unor exemplare canine fantastice, iar câinii au fost întotdeauna cei mai buni prieteni ai săi. Cu ei a trecut prin momente de neuitat de bucurie, fericire și libertate. Iubirea pentru câini a influențat, de asemenea, decizia sa de a deveni medic veterinar. Este membru al prezidiului Slovak Kennel Club, Președinte al Consiliului de arbitrii SKJ, președintele Clubului slovac de Dobermann și arbitru internațional pentru toate rasele și grupele FCI. A arbitrat la World Dog Show și European Dog Show, la diferite expoziții internaționale, naționale și de club din numeroase țări. A arbitrat rasa Dobermann la World Show I.D.C. de patru ori. Canisa sa „z Tomky” a fost înființată în data de 17 august 1975. Începuturile vieții de crescător sunt legate de rasa sa preferată: Boxer. Abia în anii optzeci visul său a devenit realitate și a început să fie recunoscută pentru exemplarele deosebite din rasa Dobermann provenite din canisa sa. S-a îndrăgostit astfel de atitudinea fantastică, aspectul inteligent și mândru, cordialitatea, angajamentul și iubirea fără sfârșit pe care o manifestă doar Dobermann-ul. A fost uimită de noblețea și eleganța lor. A crescut numeroși campioni internaționali și campioni de diferite țări, dar cel mai important pentru Gabriela Ridarcikova este sentimentul minunat de a face oamenii fericiți prin cățeii din canisa sa, în timp ce acești căței le-au făcut viața mai frumoasă și mai fericită.

– Juan Naveda Carrero (Spania)

Juan Naveda Carrero a fost implicat activ în lumea chinologică din anul 1968, fiind la început crescător de Dobermann, apoi Boxer, Miniature Schnauzer, Dachshund și Whippet. De când a devenit un arbitru pentru Utility Group, în 1981, Juan Naveda Carrero a devenit recunoscut pe plan internațional ca arbitru pentru toate rasele. Arbitrează până la 30 de expoziții în fiecare an în Europa și în jurul ei. A fost secretar și președinte al „Mountain Canine Society”, precum și Președinte al Spanish Club of Greyhounds. A arbitrat la Sydney Royal în 2010. A arbitrat în Argentina, Austria, Belgia, Bolivia, Brazilia, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Olanda, Ungaria, Indonezia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Norvegia, Portugalia, Puerto Rico, Rusia, San Marino, Slovenia, Spania Estonia, Suedia și Ucraina.

– Erodotus Neofytou (Cipru)

S-a născut în 1974 în Pafos, cel mai mic oraș din Cipru. La vârsta de 10 ani părinții săi i-au dăruit primul său câine, un German Shorthaired Pointer. Acest câine i-a deschis interesul pentru chinologie. De-a lungul anilor, a deținut câini din rasele: German Shepherd, Dobermann, Miniature Schnauzer, Miniature Pinscher, Kerry Blue Terriers, Fox Terrier, Bull Terrier, Dachshund, Samoyed, Siberian Husky, Alaskan Malamute, German Shorthaired Pointer, Labrador Retriever, Chihuahua și Saluki. Prin intermediul acestor câini a ajuns să cunoască particularitățile și caracterele individuale ale raselor, dar nu a dezvoltat o carieră de crescător pentru aceste rase. Rasa care i-a câștigat interesul a fost Afgan Hound. A început să crească câini din această rasă și a ajuns să fie cunoscut peste tot în lume prin exemplarele de Afgan Hound provenite din canisa sa, câini ce au fost premiați cu titluri de cel mai înalt nivel. De-a lungul anilor pasiunea pentru câini l-a făcut să fie din ce în ce mai cunoscut, iar din 2001 devine tot mai prezent și în lumea expozițiilor chinologice. Contribuția sa în chinologie a fost vizibilă în multe ocazii și sub diferite forme. În 2003, împreună cu un grup de pasionați cu aceeași viziune, a participat la formarea Limassol Kennel Club unde a fost secretar general în perioada 2003-2008. În același timp a contribuit la stabilirea unor cluburi de rasă (Dobermann, toate rasele Terrier și Labrador) și a deținut rolul de secretar general al acestora timp de doi ani. Nu în ultimul rând a fost numit președinte al Cyprus Sight Hound Club. Din anul 2006 devine președinte al Comisiei pentru expoziții a Cyprus Kennel Club. În 2007, a asumat poziția Secretarului general și în 2008 a preluat președinția Cyprus Kennel Club.

– dr. Jakkel Tamas (Ungaria)

În 1985 a devenit arbitru FCI și all-rounder în 2001. A excelat ca crescător/expozant de Cocker Spaniels, Miniature Dachsunds și Miniature Poodles. A câștigat numeroase titluri mondiale și europene. A arbitrat la numeroase expoziții mondiale, europene și expoziții internaționale FCI în cele mai importante centre chinologice. A arbitrat în mai mult de 50 de țări pe 4 continete. Este membru al Asociației Chinologice Britanice din 1999, președinte al Colegiului de arbitrii al Asociației Chinologice Ungare din 2000, președintele Clubului Ungar de Spanieli, membru al Comitetului de arbitrii al FCI. A fost ales vicepreședinte al Secțiunii Europene a FCI în 2004. A arbitrat la Melbourne Royal în 2006.

– Luis Pinto Teixeira (Portugalia)

Luis Pinto Teixeira este inginer civil cu 30 de ani de experiență profesională. El a deținut și expus câini din rasele Ciobănesc German (crescător), Boxer, Dachshund, Pekingese, Irish Setter, Cocker Spaniel, Golden Retriever (crescător) și Beagle. A fost recunoscut arbitru all-rounder din anul 1985 de către Portuguese Kennel Club și FCI. El a arbitrat Specialitatea pentru următoarele rase: German Sheperd, Boxer, Doberman, Bulldog, French Bulldog, Rhodesian Ridgeback, Tibetan Terrier, Chow-Chow, St. Bernard, Basset Hound, Collie, Cocker Spaniel, Newfoundland, Pekingese, Beagle, English Springer Spaniel, Clumber Spaniel, Sussex Spaniel, Field Spaniel, Golden Retriever, Boston Terrier, Pug, Chihuahua, Bichon, Coton de Tulear, Pomeranian, Papillon, toate rasele de Terrieri, Saluki, Afghan Hound, Whippet, Tibetan Mastiff, American Cocker, Shar Pei, Mastiff, Bullmastiff, Dachshund și Dalmatian. Dl. Teixeira a arbitrat peste 600 de expoziții din întreaga lume, inclusiv numeroase show-uri mondiale. El a fost președinte al Comisiei de arbitrii ai Portuguese Kennel Club din 1991 până în 1996, președintele Portuguese Kennel Club din 1989 până în 1990. El a fost președinte al Clubului German Shepherd 1983-1997, președinte al Clubului Collie 1985-1989, preşedinte al clubului Boxer 1995-2000. Colaborează cu numeroase reviste de specialitate și a susținut seminarii și conferințe despre creșterea câinilor, rase și reglementări. Vorbește fluent limbile engleză, franceză, spaniolă și portugheză. A arbitrat la Royal Melbourne 2009.

– Kamen Litov (Bulgaria)

Kamen Litov realizează în 1963 că viața lui e chinologia. În 1991, el înființează primul club de Ciobănesc German din Bulgaria – „Uniunea Bulgară pentru câini Ciobănesc german”. El este proprietar și crescător de Ciobănești Germani cu numele canisei „Haus Kalia”. În anul 2002 el devine președinte al Federației Chinologice Republicane din Bulgaria. Kamen Litov este cunoscut în lumea chinologică în calitate de președinte și arbitru internațional și participă în mod regulat la numeroase evenimente chinologice naționale și internaționale peste tot în lume. A arbitrat în numeroase țări din Europa, Asia și America de Sud, dar și în expoziții Europene și Mondiale organizate sub egida FCI.

De anul trecut, evenimentul se bucură de patronajul Casei Regale a României, sub tutela căreia s-a înființat Asociația Chinologică din România.

Mai multe detalii aici

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Newby

    sâmbătă, 06.08.2016 at 09:30

    Dar cu doliul national cum ramane?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax