Connect with us
Publicitate

Uncategorized

1,4 tone de alimente expirate, oprite de la comercializare. Produsele erau transportate de un cetăţean din Săsciori

Publicat

Un bărbat din Săsciori s-a ales cu amenzi usturătoare după ce oamenii legii l-au prins transportând alimente expirate şi mărfuri pentru care nu a putut prezenta actele legale de provenienţă. Prodsele constau în ouă, carne de pui, dulciuri, legume, fructe, ţigări, alcool şi răcoritoare, iar toate acestea ar fi putut ajunge pe mesele cetăţenilor.

Vineri, 6 aprilie, la ora 17.20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş l-au identificat pe DN 67C, în apropierea coloniei Petreşti, pe F.G., de 31 de ani, din Comuna Săsciori, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe ruta Petreşti – Săsciori, produse alimentare perisabile şi produse industriale, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru întreaga cantitate de marfă transportată (peşte, ouă, carne de pui, dulciuri, băuturi răcoritoare, bere, cafea, ţigări, legume şi fructe).

În urma inventarierii şi cântăririi mărfurilor alimentare, s-a constatat că o mare parte din produsele alimentare transportate aveau termenul de valabilitate expirat sau erau alterate, motiv pentru care s-a solicitat sprijin şi din partea DSVSA Alba.

Cu ocazia constatării efectuate de către lucrătorii din cadrul DSVSA Alba, s-a dispus ridicarea produselor alimentare din această categorie, în vederea distrugerii prin incinerare, sâmbătă dimineaţa fiind incinerată cantitatea de 1.453 kg mărfuri.

Restul produselor alimentare, nealterate, în valoare de 2.000 de lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport, au fost ridicate şi predate unei unităţi comerciale în vederea valorificării, iar celelalte produse industriale, în valoare de 500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 1.500 lei, iar, pentru încălcarea unor norme legale privitoare la transportul şi calitatea mărfurilor, acesta a fost sancţionat conform prevederilor HG 984/2005 (privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor). DSVSA i-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 720 lei.

În cauză cercetările sunt continuate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax