Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Etapa a IV-a a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” la Gârbova. Vezi care sunt câştigătorii

YouTube video

Publicat

Duminică, la Gârbova s-a desfăşurat cea de-a patra etapă a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” . Competiţia a reunit participanţi din cinci comune, respectiv Câlnic, Cut, Gârbova, Ceru Băcăinţi şi Pianu. Primul loc a fost ocupat de reprezentanţii comunei Câlnic, care vor merge şi în etapa finală, organizată la Avram Iancu, cu ocazia Târgului de Fete de pe Muntele Găina, alături de câștigătorii etapelor anterioare.

Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-concurs „Cultură pentru Cultură” a fost structurată în trei secţiuni: spectacol folcloric (în care sunt evaluate toate genurile artistice – grupuri și soliști vocali, grupuri și soliști dansatori și instumentiști, rapsozi, obiceiuri populare etc), meșteșuguri populare (într-un cort special amenajat, fiecare comună prezintă 6 meșteri care lucrează în diverse domenii – țesători, cusători, fierari, iconari, rotari, olari, etc) și gastronomie populară tradițională (sunt expuse 6 mâncăruri tradiționale, cu etichetă și cu rețeta, și o mâncare la ceaun).

Juriul din acest an a fost format din prof. dr. şi etnograf Maria Tănase Marin, interpreta de muzică populară, Roxana Reche, Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Sorica Farcaşiu, prof. Coriolan Honcaş, dirijor Fanfara Centrului de Cultură „Augustin Bena”, sculptorul Romi Adam, şef serviciu al Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” – Marinela Popan, bucătarul Cosmin Toma şi  directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Alba, Matei Drâmbărean.

Premiile din etapa a IV-a au ajuns la comuna Câlnic, care a ocupat locul I, comunei Cut i-a revenit locul II şi comuna Gârbova, debutantă în acest concurs, a intrat pe podium pe locul III. Câştigătorii au primit următoarele sume: 50.000 de lei – locul I, 30.000 de lei – locul II şi 20.000 – locul III. Cu aceşti bani, localnicii îşi vor putea reabilita căminele culturale.

Publicul prezent la Gârbova a savurat şi un recital oferit de Ansamblul „Stejarul” din Sebeşel, comuna Săsciori şi de Ansamblul folcloric al judeţului Alba din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, coordonat de Alexandru Pal.

Festivalul-concurs „Cultură pentru Cultură” este unic în Europa şi are ca obiectiv principal reabilitarea căminelor culturale din comunele participante, din fonduri ale Consiliului Judeţean Alba, dar şi revitalizarea activităţilor culturale. În etapa finală care va avea loc în Avram Iancu, în cadrul Târgului de Fete de pe Muntele Găina vor participa următoarele comune, câştigătoare în toate cele patru etape desfăşurate: Roşia de Secaş, Poiana Vadu Moţilor, Ciugud şi Câlnic.

Foto-video: Vali CIONTEA

YouTube video

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax