Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii cer bani din bugetul local pentru Bazinul Olimpic: „Primăria are o politică iresponsabilă. Se cheltuie sume prea mari pe festivaluri”

Publicat

Consilierii locali liberali din Alba s-au revoltat din nou, marți, împotriva faptului că „se cheltuie prea mulți bani din bugetul local pe festivaluri”, în condițiile în care în oraș au rămas multe obiective nerezolvate, cum ar fi Bazinul Olimpic. Aceștia acuză Primăria de „lipsă de profesionalism, politică iresponsabilă și neechilibrată” în administrarea bugetului.

Gabriel Pleșa, Rareș Buglea și Daniel Zdrânc au spus în conferință de presă că intenționează să poarte discuții la Primărie pentru a se aloca bani din bugetul local finalizării lucrărilor la Bazinul Olimpic. Aceștia au adus în discuție festivalurile organizate în Alba Iulia în ultima perioadă, „prea dese și prea scumpe pentru un buget de austeritate ca al nostru” și au spus că în iulie vor cere o rectificare bugetară pentru continuarea lucrărilor la Bazinul Olimpic.

„Toată lumea e pe de o parte mulțiumită că Alba Iulia are evenimente și atrage turiști. Eforturile de la bugetul local sunt însă nejustificat de mari. S-au cheltuit 450.000 lei, adică aproximativ 100.000 de euro pentru Zilele Orașului, sumă fără precedent, în condiții de austeritate. Suntem de acord cu organizarea unor evenimente, dar nu este normal ca aceste festivaluri să aibă loc săptămână de săptămână. Calendarul ar trebui aerisit, nu concentrat în 6 săptămâni la rând”, a declarat  Pleșa.

Consilierul Daniel Zdrânc a prezentat câteva sume, cheltuite din bugetul local pentru organizarea Zilelor Orașului. Din totalul de 449.673 lei, 109.338 lei a costat prestația artistică a lui Connect-R, Elena Gheorghe și Ștefan Bănică Jr., Carros de Foc a costat 16.600 euro, artificiile au costat 4.920 lei, iar aproximativ 47.000 lei s-a cheltuit pentru cazare și transport aerian.

Nu doar sumele alocate evenimentelor i-au deranjat pe liberali, ci și unele „gafe organizatorice”. „Din punct de vedere organizatoric, lasă mult de dorit. La Sărbătoarea Muzicii, în primele trei seri a fost puțină lume, iar la spectacolele de dimineață, la ora 11.00 îți era aproape imposibil să stai în Cetate, din cauza soarelui torid”, a explicat Gabriel Pleșa.

„A fost o aglomerație de trupe invitate pentru un singur eveniment. Nouă ni se pare că este prea mult pentru bugetul nostru, mai ales că avem probleme nerezolvate” a spus Daniel Zdrânc.

Gabriel Pleșa a adus în discuție un alt aspect din organizarea evenimentelor din Alba Iulia, finanțarea exclusiv din bani de la bugetul local. „Nu s-a venit cu nicio sponsorizare. Sunt orașe care nu dau aproape niciun leu la evenimente de genul acesta. De exemplu la Aiud. Noi dăm toți banii de la bugetul local. Nu mi se pare normal să risipești toți banii în prima jumătate a anului, și apoi să nu poți să mai susții nimic, nicio revistă literară, nici măcar un concurs de Powerlifting, pentru care ți se cer 2.000 lei. În acest an, s-au alocat 39 de miliarde de lei vechi pentru activități culturale”.

Aceștia au sugerat că, din sumele pentru activitățile culturale, sportive, ar putea si „drenate” sume pentru finalizarea Bazinului Olimpic, pentru care ar mai fi nevoie de aproximativ 900.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. coleg

    marți, 02.07.2013 at 15:34

    bazinul sa-l faceti voi ca voi ati promis in campanie. Roman si Buglea faceau circ pt. bazin. Sunt l-a guvernare, sa faca rost de bani.

  2. ALBAIULIAN

    marți, 02.07.2013 at 16:20

    HAVA CHELTUIE BANII PE TOT FELUL DE PROSTII, IN LOC SA SE OCUPE DE PROBLEMELE REALE ALE ORASULUI. MAI MULTA RESPONSABILITATE IN CHELTUIREA BANILOR PUBLICI CHIAR NU STRICA

    • @ALBAIULIAN

      marți, 02.07.2013 at 18:39

      Si care ar fi „problemele reale ale orasului”?? Ca de gargara ne-am saturat.
      P.S. Cei din PNL sunt batuti in cap. Bazinul Olimpic a fost dat GUVERNULUI, el sa il termine!!!

  3. Lie Lie ciocarlie

    marți, 02.07.2013 at 18:02

    Iarasi s-a trezit Buglea cu fata la cersaf!!!un copil fara experienta ii da clasa lui Hava!!!Buglea Lasa-ne!!!apropo stii melodia,nu?

  4. haubau

    marți, 02.07.2013 at 19:47

    Dragilor, garantat au fost pe aici mai mult de 100.000 de turisti, atrasi de aceste spectacole. Pe cat punem pariu ca fiecare a cheltuit mai mult de un euro? Mai mult de atat, oare cati au ajuns inapoi de unde au venit cu cuvinte de lauda si incurajand pe altii sa vina pe aici? Haideti…mai bine strigati in fata guvernului ca nu VA indeplineste promisiunile 😉

  5. cetatean

    marți, 02.07.2013 at 22:54

    …nu uitati de strand fratilor ! Inca un an cu deplasari in alte judete ca la noi e varza…

  6. cocolino

    miercuri, 03.07.2013 at 15:40

    Mai Romane, pe unde mai umbli ca sa faci rost de bani ptr. bazin, ca doar tu ti-ai luat angajamentul ca rezolvi problema.S-au tu numai emiti pareri si altii sa le execute ? Gulgutier PNL-ist ce esti ! Nimic din ce zici nu-ti iese. De fapt ca la toti liberalii din tara asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax