Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Fermierii din Alba și-au expus problemele în fața ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, la Casa de Cultură a Studenților

YouTube video

Publicat

Peste 200 de fermieri și reprezentanții acestora s-au întâlnit vineri, 23 august, cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Aflat în vizită de lucru la Alba Iulia, acesta a fost pus la curent cu câteva dintre problemele cu care se confruntă agricultorii din județul Alba, în domeniul creșterii de animale, a culturii de cereale, sfeclă de zahăr sau altele.

Subvențiile primite pe hectarul de cultură și neconcordanța acestora în realitate, comparativ cu teoria, irigații, contracte ale agricultorilor cu agenții economici sunt doar câteva dintre subiectele aduse în discuție de președinții de asociații agricole din Alba.

Alături de ministrul Agriculturii, la întâlnire au participat prefectul Gheorghe Feneșer, deputatul PSD Ioan Dîrzu, subprefectul Cornel Murg.

„S-au discutat probleme care au fost ridicate și la nivel național, dar cele care sunt cu adevărat locale sunt legate de lipsa documentelor pentru anumite suprafețe de terenuri, ceea ce îngreunează accesul la anumite proiecte, probleme legate de zonele defavorizate acolo unde noile criterii ce vor intra în vigoare în 2014 sper să lămurească care sunt localitățile care vor fi catalogate ca zone defavorizate. În anumite zone, se primesc subvenții suplimentare, pentru ferme ecologice, vacile de carne, ovine”, a declarat ministrul după întâlnirea cu fermierii.

Vedeți mai jos în video câteva probleme ridicate de președintele Asociației Cultivatorilor de Sfeclă Alba:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax