Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Cardurile de sănătate ar putea fi distribuite de primării, serviciul de evidenţă a populaţiei şi oficiile poştale. În Alba vor fi eliberate aproximativ 200.000

Publicat

Cardurile de sănătate ar trebui să fie distribuite prin intermediul primăriilor din localităţi, serviciile de evidenţei a populaţiei, respectiv oficiile Poştei Române. În judeţul Alba, vor fi eliberate aproximativ 200.000 de carduri de sănătate, potrivit reprezentanţilor CJAS Alba. La sfârşitul lunii septembrie, va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii proiectul de lege privind stabilirea modului de distribuire a cardurilor, iar în luna noiembrie ar putea fi aprobat.

UPDATE: Premierul a declarat marţi că Imprimeria Naţională va continua producţia cardurilor de sănătate pentru toţi cei 16 milioane de beneficiari, iar varianta luată în calcul este ca documentele să fie distribuite prin poştă, cu confirmare de primire, şi nu prin intermediul primăriilor.


„Nu se ştie încă modul de distribuire a cardurilor, au fost idei enunţate de Ministerul Sănătăţii. Casa de Asigurări de Sănătate pare că va fi o măsură de avarie”, a declarat pentru Alba24 directorul executiv al Direcţiei planificare dezvoltare şi relaţii cu furnizorul din cadrul CJAS Alba, Gheorghe Muntean.

Acesta a precizat că în Alba vor fi eliberate aproximativ 200.000 de carduri de sănătate.

Ministerul Sănătăţii va posta pe site proiectul de lege privind stabilirea modului de distribuire a cardurilor, iar după ce va fi supus dezbaterii publice timp de 30 zile, în luna noiembrie ar putea fi aprobat.

În mediul rural, unde populaţia va fi sub 15.000 de locuitori, cardurile de sănătate vor fi distribuite de primăriile din localităţi şi de serviciile de evidenţă a populaţiei din zonă. La peste 15.000 de locuitori, cardurile de sănătate vor putea fi distribuite şi de oficiile poştale.

„În cazul în care oamenii nu se prezintă la sediul primăriilor şi al evidenţei populaţiei, oamenii le pot ridica de la CAS”, a adăugat Muntean.

Medicii de familie nu sunt implicaţi în distribuirea cardurilor. Aceştia au datoria de a le activa, în momentul în care pacienţii se prezintă la cabinet şi vor scrie datele medicale, pentru care beneficiarii de carduri de sănătate, îşi dau acordul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax