Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Firma Polaris M Holding deţine exclusivitatea serviciului de salubritate în Alba Iulia. Vezi precizările Primăriei

Publicat

Primăria Alba Iulia, a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă, o serie de precizări, de natură să clarifice caracterul de exclusivitate al serviciului de salubritate, atribuit firmei Polaris M Holding.

Vă prezentăm comunicatul Primăriei:

„În conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 101/2006, Legea serviciului de salubrizare a localităţilor, cu modificările şi completările ulterioare, serviciul public de salubrizare a localităţilor face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice, şi se desfăşoară sub controlul, conducerea sau coordonarea autorităţilor administraţiei publice locale. Serviciul de salubrizare cuprinde şi activitatea de precolectare, colectare şi transportul deşeurilor municipale, a deşeurilor voluminoase, a deşeurilor animaliere provenite din gospodării, precum şi deşeurile provenite din gospodăriile populaţiei, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitarea interioară a locuinţelor.

Conform prevederilor art. 39 din Legea nr. 51/2006, privind Serviciile comunitare de utilităţi publice, republicată, furnizarea, respectiv prestarea serviciilor de utilităţi publice, este permisă numai pe baza licenţei emise de autorităţile de reglementare şi a contractului de delegare a gestiunii.

Prin contractul nr. 69525/2013, a fost delegată gestiunea Serviciului public de salubrizare, deszăpezire şi combatere polei în municipiul Alba Iulia, către SC Polaris M Holding SRL, operator care deţine exclusivitatea prestării Serviciului de salubrizare pentru toţi utilizatorii din raza municipiului Alba Iulia, conform art. 107 lit. „e”, din Ordinul nr. 110/2007 a ANRSC, şi a art. 19, alin.2 lit.”e”, din Legeanr. 101/2006.

Conform prevederilor art.111, lit. „h”, din Ordinul nr. 110/2007, şi al art. 107, lit. ”g”, din Regulamentul de salubrizare al municipiului Alba-Iulia, aprobat prin HCL nr. 137/2012, utilizatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, au obligaţia să încheie contracte de prestare servicii salubrizare numai cu SC Polaris M Holding SRL.

Începând cu data de 22. 11. 2012, contractul de concesiune nr. 9434/2001, şi începând cu data de 07. 10. 2013, contractul de delegare de gestiune nr. 89228/2012, încheiate cu SC Salprest Alba SA, au încetat de drept, fapt care atrage şi încetarea actelor subsecvente care au fost încheiate în baza acestora, respectiv a contractelor de prestări servicii.

Faţă de cele mai sus menţionate, aveţi obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul SC Polaris M Holding SRL, în caz contrar veţi fi sancţionat contravenţional, conform prevederilor legale în vigoare”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai

    joi, 07.11.2013 at 22:44

    Cand se vor pune mai multe containere macar cate au fost inainte sa nu mai fie tot pline?Dar containere pentru colectare selectiva?Altfel alta Marie cu aceiasi palarie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax