Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mâncăruri tradiţionale, murături, pâine pe vatră, siropuri la „Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet” de la Alba Mall

Publicat

Joi, 14 noiembrie, înainte de prinderea postului de Crăciun, albaiulienii pot participa la cea de-a doua ediţie a evenimentului „Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet”, care va începe la ora 17.00. Vor participa şi proprietari ai restaurantelor, pensiunilor, mănăstirilor și producătorilor tradiționali care le vor oferi vizitatorilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba. În cazul în care nu v-aţi pregătit cămara pentru sezonul de iarnă de la târg aveţi ocazia să cumpăraţi murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă, și veţi putea degusta alte mâncăruri gătite după rețete de post.

În data de 15 noiembrie credincioşii intră în unul dintre cele mai mari posturi de peste an, postul Crăciunului. Se spune că „ce ai în suflet, oamenii dragi din jurul mesei, dar și ce pui pe masă, toate-ți fac viața mai frumoasă”, iar înainte de post gustul adevărat al bunătăților de altă dată se regăsește în mâncărurile tradiţionale de la târgul de Lăsatu Secului

„Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet” este un eveniment interactiv, în care publicul va simți emoția intrării în post, fascinaţia și atracţia pe care le exercită asupra tuturor perioada pregătirilor dinaintea marii sărbători în bucatăria românească tradițională. Restaurante, pensiuni, mănăstiri și producători tradiționali vor oferi albaiulienilor posibilitatea să cunoască dărnicia tradiției românești desăvârșită de aroma rețetelor de post preparate cu pricepere în județul Alba. Pentru că momentul prinderii postului trebuie privit, înainte de toate, din punct de vedere spiritual, organizatorii au invitat Corul Theotokos să participe la eveniment cu un recital de cântece bisericești.

Gospodinele vor putea regăsi pe rafturile pline ale producătorilor, bucate alese, pe care le pot duce direct în cămară: murături, ulei presat la rece, pâine pe vatră, siropuri, turtă dulce, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă, și alte mâncăruri gătite după rețete de post. Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii prezenți la târg vă așteaptă și cu produse apicole, pentru întărirea sistemului imunitar: miere, propolis, faguri, polen.

„Lăsatu Secului pentru Trup și Suflet”, un eveniment care marchează intrarea în postul Crăciunului este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Vezi și Mesaje, urări și felicitări de Crăciun la prieteni, rude, cunoștințe

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax