Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Investiții de aproape 500.000 de lei pentru înlocuirea rețelei de apă și canalizare pe două străzi din Alba Iulia

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat, joi, în ședința ordinară, documentaţia tehnico-economică, faza DALI pentru obiectivul ”Înlocuire reţele de apă şi canalizare pe strada 9 Mai şi Timotei Cipariu”. Valoarea investiției se ridică la 470.290 lei cu TVA.

Odată cu avizarea proiectului de lucrări pentru reparații capitale la străzile 9 Mai, Timotei Cipariu, Aurel Vlaicu, Toporașilor, Fântânele, Iederei, Ghioceilor, Salcâmului, Crișan, Cetății și Aron Pumnul,  ce însumează 744.067,78 lei din bugetul local, APA CTTA SA a identificat necesitatea înlocuirii rețelei de apă și canalizare, înaintea opreațiunilor de infrastructură rutieră, pe două dintre aceste artere: Timotei Cipariu și 9 Mai (adiacente zonei Calea Moților, Bd. Horea), din cartierul Cetate.

Potrivit documentației de proiect de HCL, în prezent, pe cele două străzi, preluarea apelor uzate de la consumatori se face prin tuburi de beton cu diametru de 300 mm și cămine de vizitare din zidărie de cărămidă, gradul de uzură al acestora fiind de circa 70 la sută

(colmatări, tuburi deplasate, cămine deteriorate).

Se propune înlocuirea reţelei cu tuburi KGM de diametru 400 mm, respective 300 mm şi a racordurilor de canalizare cu cămine amplasate pe domeniul public de pe aceste străzi.

Pe strada 9 Mai, conducta de distribuţie a apei este din otel cu diametru 125 mm, iar branşamentele, tot din oţel, ambele componente prezentând avarii şi generând nefuncţionarea hidranţilor stradali şi lipsa presiunii ca urmare a colmatării. Se propune înlocuirea cu reţea de polietilenă pe 380 ml şi 4 hidranţi subterani – reţea de apă, plus conductă KGM de diametru 400 mm pe 400 ml.

Pentru strada Timotei Cipariu, se va instala conductă KGM de diametru 300 mm pe 350 ml.

Valoarea estimată a investiţiei 470.290 lei cu TVA, din care construcţii şi montaj 433.680 lei. Durata lucrărilor este 4 luni.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax