Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Cum au petrecut 1 Decembrie un grup de albaiulieni, departe de casă. Ziua Naţională a României, sărbătorită cu ciolan și fasole, la Dublin, în Irlanda

YouTube video

Publicat

Untitled Ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită atât în România, cât și în alte colțuri ale lumii, de românii care au vrut să marcheze aşa cum se cuvine Ziua Naţională. Dacă în Alba Iulia, orașul Marii Uniri, participanţii la manifestările de 1 Decembrie au avut parte de o mulţime de evenimente special pregătite pentru ei – program solemn cu depuneri de coroane, paradă militare, concerte și focuri de artificii -, un grup de albaiulieni din Dublin, Irlanda, au ţinut sărbătoarea cum au știut ei mai bine: cu mâncare românească, vin fiert și multă voie bună. 

Aflați la mii de kilometri distanță de casă, aceștia nu au uitat locurile în care s-au născut și au crescut. Au dorit să se simtă ca acasă și s-au reunit la o masă tradiţională, purtând tricolorul românesc.

Pe ritmurile muzicii românești,  albaiulienii ”s-au unit” și fiecare a contribuit cu câte ceva la pregătirea mesei. Au dorit să se simtă bine și să uite macar pentru o clipă că sunt departe de casele lor. Astfel că au pregătit mâncare tradițională românească, ciolan cu fasole, vin fiert cu scorțișoară și mere și gogoși.

Fiecare a avut câte ceva de lucru, au pregătit legumele, carnea, mirodenile, au pus lemne pe foc, iar bărbații s-au mai ocupat de fierberea vinului, după care au așteptat cu nerăbdare până când mâncarea a fost gata la ceaun.

După ce au mâncat din bunătățile cu specific românesc, grupul de albaiulieni au încheiat ziua de 1 Decembrie în jurul focului, au ciocnit un pahar de vin cald, s-au fotografiat cu drapelul României, au ascultat piese românești precum ”Nu-i pământ ca și Ardealul”.

Vedeţi în video de mai jos cum a sărbătorit grupul de albaiulieni 1 Decembrie departe de casă:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax