Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Europarlamentarul Eduard HELLVIG, numit de președintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului Român de Informații

Publicat

eduard hellvig testul de sinceritate alba24 Europarlamentarul Eduard Hellvig a fost numit de președintele Klaus Iohannis  la conducerea Serviciului Român de Informații. Pentru a putea ocupa funcția de director al serviciului secret din România Helvig va trebui să fie votat și de Parlament pentru a ocupa această funcție.

”Serviciile secrete au rămas în ultima perioadă fără directori. Datorită unor evoluții în viața politică și în mediul public, SRI a fost în atenția publicului. Am considerat că este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă pentru a instaura calmul necesar.

Am decis să fac o nominalizare pentru poziția de director al SRI. Am semnat scrisoarea către președinții celor două Camere și l-am propus pe Eduard Hellvig.

În cursul zilei de astăzi am avut întâlniri cu liderii partidelor politice parlamentare și le-am adus la cunoștință această intenție. Am vorbit cu președintele Senatului și cel al Camerei Deputaților. Probabil, în cursul săptămânii viitoare Parlamentul va lua în dezbatere această chestiune.”- a declarat președintele Iohannis.

Eduard Hellvig este în prezent europarlamentar, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2007, anul aderării României în Uniunea Europeană.

În 2012 fost numit ministru al Dezvoltări , în primul guvern condus de Victor Ponta, funcție din care a demisionat însă în decembrie 2012, după ce Agenția Națională de Integritate l-a găsit incompatibil întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia europarlamentarului privind raportul ANI în decembrie 2014 , stabilind astfel că Eduard Hellvig nu a fost incompatibil.

După alegerile din noiembrie 2014, numele lui Eduard Hellvig figura pe listele cu posibili consilieri ai noului președinte Klaus Iohannis.

Citește și EUROPARLAMENTARE 2014: Klaus Iohannis şi Eduard Hellvig, la Alba Iulia. Vizite la firme și lansarea candidaților, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Studii şi specializări

2003 – 2009 – Doctor în Ştiinţe Politice, Școala Naţională de Studii Politice şi Administraţie Publică (SNSPA), Bucureşti

2006 – Absolvent al Centrului European de Studii de Securitate SES, Centrul European de Studii de Securitate „George C.Marshall”

2005 – 2006 – Absolvent al Colegiului Național de Apărare, Universitatea Carol I, Bucureşti

1999 – Absolvent al Şcolii de Vară organizată de Centrul de Studii Post-Comuniste, Universitatea Maryland College Park şi Centrul de Studii Post – Comuniste şi Fundaţia Soros

1997 – Licența broker BVB, Piaţa Bursieră Bucureşti

1993 – 1997 – Licenţiat în Ştiinţe Politice, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administraţie Publică

Activitate profesională

2004 – Director Executiv Sintezis Romania

2001 – 2003 – Director General Institutul de Studii Sociale

1997 – 1998 – Broker BVB – TVM S.A.

1996 – 1997 – Director de Programe al „Institutului de Analiză Politică” Cluj-Napoca

Activitate politică

2011 – prezent – Secretar General al Partidului Naţional Liberal

2008 – Membru PNL

2004 – 2005 – Preşedinte interimar PUR Bihor

2003 – Membru PUR

Funcţii în administraţia publică centrală sau locală

2012 – Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Guvernul României

1999 – 2000 – Consilier al Ministrului de Interne, Ministerul de Interne

Funcţii, activităţi parlamentare anterioare

2004 – 2008 – Deputat în Parlamentul României

2007 – Deputat în Parlamentul European

Articole despre Helvig pe Alba 24:

VIDEO: TESTUL de CAMPANIE cu Eduard Hellvig şi Teodor Atanasiu. Iniţiativele liberalilor pentru Parlamentul European

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax