Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat. Activităţi de informare în judeţul Alba

Publicat

diabet Autoriăţile din sănătate şi cele din educaţie de la nivelul judeţului Alba se implică într-o campanie de informare a locuitorilor, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, celebrată în 14 noiembrie. Acţiunile se desfăşoară cu mesajele “Controlul diabetului stă pe masa ta” şi “Acţionează de azi, pentru sănătatea ta de mâine”.

Campania demarează în judeţul Alba vineri, 13 noiembrie, prin organizarea unei mese rotunde, în colaborare, de către DSP Alba, OAMGMAMR, Spitalul Judeţean, autorităţi publice locale şi IŞJ.

Scopul campaniei este conştientizarea populaţiei cu privire la însuşirea unui comportament alimentar sănătos în profilaxia şi controlul diabetului. Se urmăreşte angajarea comunităţilor locale în promovarea unei aliementaţii sănătoase.

În judeţul Alba, se vor derulat activităţi în comunităţile cu asistenţă medicală comunitară, discuţii individuale şi de grup, în şcoli, cu distribuirea de pliante şi postere.

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile şi cea mai frecventă boală endocrină. Se caracterizează prin tulburări ale întregului metabolism, în special ale metabolismului glucidelor şi prin complicaţii care afectează ochii, rinichii, nervii şi vasele de sânge. În esenţă, diabetul zaharat este o boală în care organismul nu produce destulă insulină sau nu o foloseşte eficient.

În anul 2012, în România existau aproximativ 800.000 de persoane cu diabet zaharat. În anul 2006 erau înregistrați 400.000.

Conform unor studii recente, 1,7 milioane de români au diabet, iar alte trei milioane de persoane suferă de prediabet, urmând să dezvolte această boală în următorii zece ani dacă nu iau măsuri pentru a-și proteja sănătatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax