Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei care nu denunţă faptele penale în termen de 30 de zile pot risca închisoare între doi şi şase ani. Proiect de lege depus la Senat

inchisoare

Publicat

inchisoareUn proiect de lege depus la Senat prevede pedeapsa cu închisoare de până la 6 ani,  pentru cei care nu denunţă în termen de 30 de zile fapte penale. Iniţiatorii au vrut astfel să scurteze perioada în care să fie sesizate infracţiunile.

Proiectul a fost depus de senatorul independent Ioan Ghişe, care propune modificarea art. 262 din vechiul Cod Penal, astfel: „Omisiunea de a denunţa în maximum 30 de zile săvârşirea unei fapte prevăzute de Codul penal se pedepseşte cu închisoare de la doi la şase ani”.

Art. 262 se referă doar la nedenunţarea anumitor infracţiuni, precum cele de omor, omor calificat, omor deosebit de grav, tâlhărie, piraterie, delapidare, distrugere, însă acesta face parte din vechiul cod penal. Din februarie 2014, este în vigoare un nou Cod Penal.

„Societatea românească este bulversată de mulţimea de denunţuri ale unor presupuse fapte penale vechi de mai mulţi ani, chiar opt sau zece ani. Implicaţiile scandalurilor publice generate de aceste denunţuri sunt sociale, politice, administrative, instituţionale şi economice. Autoritatea publică este grav ştirbită de arestările celor aleşi în funcţii de demnitate publică pentru fapte penale presupuse a fi comise cu mulţi ani înainte de a fi aleşi, dar denunţate după mulţi ani”, se arată în expunerea de motive.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax