Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe ultimul loc în Europa la numărul de angajați din domeniul culturii. Mai puțin de jumătate au terminat o facultate

Publicat

angajatori România este țara europeană cu cei mai puțini angajații în domeniul culturii. Doar 1,1 la sută din numărul total al salariaţii de la noi muncesc în ariile conexe culturii, în vreme ce în Uniunea Europeană ponderea e de 2,9 la sută, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Cele mai mari rate se găsesc în ţările bogate unde şi interesul pentru arte şi cultură e mai mare. Conduce Luxemburgul cu peste 5% din angajaţi ocupaţi în cultură, iar în clasament urmează Suedia (4,1%), Finlanda (3,9%), Olanda (3,9%) şi Danemarca (3,8%).

România este însă depăşită şi de ţări fără condiţii de trai net superioare, precum Slovacia (2%) sau Bulgaria (2,1%).

Mai mult, în toate statele membre, ponderea persoanelor cu studii universitare era mult mai mare în domeniul culturii decât la nivel general.

La nivelul UE 60% din angajații din domeniul culturii aveau studii universitare, aproape dublu față de 33% la nivel general. În România, 47% din angajații din domeniul culturii aveau studii universitare, mai mult decât dublu față de 18% la nivel general.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax