Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Militari de la Batalionul 136 Geniu ”Apulum”, calificaţi la competiția „Subofițerul şi Soldatul Anului”, organizată de Statul Major al Forțelor Terestre

Publicat

received_1095522967203704 Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a obţinut locul I la competiţia „Subofiţerul / Soldatul Anului”, ediţia 2016, etapa pe Brigada 10 Geniu Dunărea de Jos, organizată în 4-8 iulie, de Batalionul 53 Geniu ”Tisa” din garnizoana Satu Mare. Militarii din Alba Iulia s-au calificat la etapa următoare a concursului organizat de Statul Major al Forțelor Terestre, ce se va desfăşura în această toamnă.

Militarii înscriși la această competiţie au parcurs probe teoretice şi practice, constând în cunoaşterea noţiunilor de pregătire militară generală, evaluarea competenţelor la limba engleză, trageri cu armamentul de infanterie, demonstrarea abilităţilor şi deprinderilor în disciplinele Geniu, Apărare C.B.R.N., Comunicații, Topografie Militară, Instrucţie Sanitară, Instrucţie de Front şi pregătire fizică.

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” a obţinut locul I la ambele categorii, astfel:

La categoria „Subofiţerul anului”:
– sg. maj. Valentin Toma

La categoria „Soldatul/gradatul anului”:

– caporal III Laslo Adrian Alin.

Militarii din Alba s-au calificat în etapa următoare, care va fi organizată de Statul Major al Forțelor Terestre în toamna acestui an.

În cadrul festivității de premiere, comandantul Batalionului 53 Geniu, locotenent colonel Ludovic Brok, i-a felicitat pe competitori pentru rezultatele obţinute, modul de comportare şi efortul depus, urându-le mult succes în desfăşurarea competiţiei din etapele următoare.

În perioada 4-7 iulie, s-a desfăşurat competiția aplicativ militară ”Roza Cercetaşilor”, în zona Cabana Colibița din Munții Bârgăului, etapa pe Brigada 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, în care echipa de cercetași a Batalionului 136 Geniu a avut ocazia să-și demonstreze calitățile specifice în cele două probe de patrulă pe distanța de 25 km și ștafetă 4 km.

Alături de militarii din Alba au concurat loturi aparținând Companiei 102 Cercetare din Brigada 10 Geniu din Brăila, Batalionului 3 Geniu din Buzău, Batalionului 72 Geniu din Brăila, Batalionului 52 Geniu din Satu Mare și Batalionului Nave Treceri Fruviale din Brăila.

La finalul competiției, lotul Batalionului 136 Geniu s-a clasat pe locul III, locurile I și II fiind ocupate de către Compania 102 Cercetare și Batalionul 3 Geniu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax