Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației, despre concursul pentru directori: „Nu vom ezita să apelăm la autoritățile statului pentru a aduce din nou legea în școlile din România”

profesor

Publicat

profesor Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a precizat marți că a primit mai multe semnale din partea profesorilor, potrivit cărora aceștia sunt împiedicați să se înscrie la concursurile pentru posturile de directori. Demnitarul a avertizat că, dacă acest lucru va continua, nu va ezita să apeleze „la autoritățile statului pentru a aduce din nou legea în școlile din România”.

Ministrul Educației a subliniat, într-o conferință de presă, că în această toamnă se va organiza, pentru prima oară dupa 8 ani, un concurs pentru ocuparea posturilor de directori.

„Vom susține toate demersurile astfel încât în această toamnă, dupa 8 ani, vom avea un concurs corect organizat, potrivit legii”, a spus Mircea Dumitru.

Ministrul Educației a explicat că a primit „mesaje” de la mai mulți profesori în care aceștia reclamau că sunt împiedicați „sub diferite forme, neavând acces la anumite documente obligatorii” sau prin „forme psihologice mai subtile” să nu se înscrie la concursurile pentru funcția de director.

„Solicit ferm tuturor directorilor să pună la dispoziția colegilor toate documentele școlare de care este nevoie. Dacă se semnalează în continuare mesaje, nu vom ezita să apelăm la autoritățile statului pentru a aduce din nou legea în școlile din România”, a avertizat Mircea Dumitru.

Până în prezent, a arătat el, s-au înscris deja peste 1.300 de profesori pentru concursurile de directori.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care Comisia de învățământ din Senat, prezidată de fostul ministru al Educației Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esențial pentru mii de școli.

Astfel, Comisia a introdus un amendament prin care amâna organizarea concursului de director și director adjunct de școală, ce urmează să se desfășoare în octombrie, până la vacanța de vară din 2017. Proiectul, odată aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, și ar da viitorului ministru din guvernul rezultat după alegeri puterea de decizie.

Acest amendament a stârnit un mare scandal, dupa ce secretarul comisiei, Dumitru Oprea, a declarat că nu el este cel care și-a pus semnătura pe document și nu reusește să afle cine a făcut-o.

Oprea a afirmat că el nu a participat la ședința comisiei, că acel proiect nu se afla pe ordinea de zi stabilită, că nu a semnat acel raport și, mai mult, că nu a delegat pe nimeni să facă asta. Acesta a relatat pentru HotNews.ro că a informat-o pe Andronescu înainte de ședință că nu poate veni și nu i s-a menționat că se dorește discutarea acelui proiect.

Mai apoi, copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că liberalii vor depune plângere penală „pentru a se descoperi cum e posibil ca în Senatul României să se falsifice o semnătură pentru a menține o stare de politizare” a conducerii școlilor.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax