Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce ar face românii, dacă ar avea bani de investit pentru locuinţă. Concluziile unui studiu

Publicat

chirii imobiliare

blocuri apartamente 1Dacă ar avea o sumă mai mare la dispoziţie, 34% dintre români ar investi pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei. Alţii ar prefera să îşi cumpere mobilier modern, iar unii ar da banii pe aparatură high-tech.

Potrivit unui sondaj realizat la nivel european de către E.ON, 34% dintre români ar investi respectiva sumă pe soluţii de reabilitare energetică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei. Pe de altă parte, 16% dintre cei chestionaţi au recunoscut că ar fi mai degrabă tentaţi să îşi schimbe mobilierul din casă cu unul elegant, în vreme ce 11% şi-ar cumpăra fără să clipească aparatură electronică high-tech. Vechea preocupare a românilor de a-şi extinde spaţiul de locuit se regăseşte şi ea în sondajul menţionat, 10% dintre respondenţi afirmând că fix asta ar face cu banii, în frumoasa ipoteză că ar dispune de ei.

Lideri în ceea ce privește preferinţa pentru investițiile în eficiența energetică sunt maghiarii. Mai mult de jumătate din cei intervievaţi (51%) au declarat că ar investi în măsuri de economisire a energiei, în timp ce doar 18% ar prefera să-și redecoreze casele. Și în Italia există o preferință pentru conservarea energiei, 37% dintre respondenţii de aici afirmând că ar investi banii în astfel de proiecte fără să ezite. În Marea Britanie, rezultatul a fost unul deosebit, deoarece pentru cei de aici nici conservarea energiei, nici mobilierul de bun gust nu sunt importante. Astfel că 21% au declarat că şi-ar dori mult mai mult spațiu și ar cheltui banii pe o anexă a gospodăriei. Germanii ar prefera să-i cheltuiască mai degrabă pe un mobilier de bun gust decât pe soluţii de economisire a energiei.

Aceste rezultate fac parte din sondajul „Living in Europe”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat aproximativ 8 000 de persoane în Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în decembrie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax