Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Majoritatea medicilor români plecați peste hotare au dorit să aibă acces la dezvoltare profesională

Publicat

Dintre medicii români care lucrează în domeniu, în străinătate, 84% au plecat din cauza dorinței de dezvoltare profesională. Sunt urmaţi îndeaproape de cei care şi-au părăsit ţara ca urmare a condițiilor din spitale și clinici (80%). De asemenea, 68% spun că au vrut salarii mai mari. Sunt concluziile unui studiu MEDIjobs România.

Citește  și  SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

De asemenea, 56% dintre medici susțin că au plecat din cauza relației cu colegii/mentorii, 44% pentru a studia, iar 36% din cauza relației cu pacienții români.

Majoritatea au recunoscut însă că nu le este uşor să lucreze departe de casă. 40% dintre medicii plecați au răspuns că sunt nemulțumiți de distanța față de familie și prieteni, iar 16% — au citat stresul și programul încărcat. Alte răspunsuri au fost sentimentul de insecuritate, dificultatea în relaționarea cu pacienții străini, lipsa limbii de comunicare.

Totodată, întrebați ce i-ar motiva să se întoarcă, 44% dintre medicii respondenți au spus că și-ar dori să ajute pacienții români, 40% ar vrea un salariu corect în România, 40% și-ar dori să se întoarcă la familie și prieteni, 36% ar veni în țară dacă și-ar găsi un job în linie cu experiența lor profesională, iar 16% și-ar deschide clinică proprie.

Dacă ar alege să se întoarcă în România, s-ar aştepta la salarii între 6.000 — 15.000 lei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax