Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ: Documentarul ”Țara Moartă”. Proiecție de film-eveniment în Cetatea Alba Iulia

Publicat

invitatie-tara-moarta Asociația „Forum Apulum” în colaborare cu Lions Alba Iulia invită cinefilii la o nouă proiecție de film-eveniment în Cetatea Alba Iulia. Duminică, 17 septembrie de la ora 19.30, la caponiera din spatele Palatului Apor, va rula documentarul ”Țara Moartă”, în regia lui Radu Jude.

Filmul este un documentar-eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40. Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Invitați la eveniment sunt Daniela Cetean, profesor de istorie la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care va descrie atmosfera din perioada în care este plasat documentarul și Lia Borza, președintele Comunității Evreiești din Alba Iulia. Accesul la caponieră se face dinspre cafeneaua framm’s, prin spatele clădirii Bibliotecii Batthyaneum.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax