Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Escrocheria ”acoperișul”, după furtuna de la Alba Iulia. Atenție la ofertele ”bune” pe care le primiți pentru refacerea stricăciunilor!

Publicat

 

teapa-tigle Stricăciunile la acoperișuri sunt mană cerească pentru firmele de țepari din Turda și Câmpia Turzii care acționează în Alba Iulia de mai bine de un an. Deja, după furtună, mai multe familii au primit ”oferte” otrăvite. Aparent, este vorba despre prețuri foarte mici, de doar câțiva euro pe metrul pătrat de acopriș de tablă, în realitate, costurile pentru pentru un acoperiș normal, pentru un apartament de aproximativ 60 de metri pătrați, ajungând la 6-7.000 de euro. Poliția nu poate face nimic pentru că oamenii nu depun plângere, intimidați de numărul mare al ”negociatorilor” pe care firma îi trimite ulterior la încasat banii. 

Oamenii sunt disperați, după ce vântul le-a zburat acoperișurile, mai ales că se anunță ploi în perioada următoare. Din acest motiv sunt expuși în fața așa-ziselor firme care se ocupă de lucrări la jgheaburi și tăblărie. De fapt, ofertele acestor firme (majoritatea din Turda, Câmpia Turzii sau din județul Mureș) au început deja să apară. Costă aparent puțin și oferta lor este plină de promisiuni și gratuități. În realitate, după necazul cu acoperișul zburat, pe oameni îi paște unul și mai mare: vor plăti mult mai mulți bani decât au.

Metoda este simplă și se practică la Alba Iulia sub ochii autorităților: omul este tentat cu un contract în care nu este trecut prețul și nici lista cantităților, ci doar prețul materialelor și al manoperei la bucată, într-o anexă. I se spune o sumă inițială, relativ în prețul pieței (vezi foto). După finalizarea lucrării, la calculul final, oamenii au o surpriză: prețul este de aproximativ 7-8 ori mai mare decât cel stabilit inițial. La negocieri, firma își trimite 8-10 ”reprezentanți” agresivi, care-i amenință pe proprietari cu externalizarea datoriei către cămătari și care bravează cu relațiile pe care le au ”în Poliție”. Spre exemplu, montajul unui metru liniar de lațuri poate costa 3,5 euro. La fel este calculată manopera și la alte materiale. În plus, firmele ”își selectează” clientela printre cei mai neajutorați cetățeni ai orașului, oferind ”discounturi” de 20% pentru pensionari.

Țepele la jgheaburi și acoperișuri sunt foarte frecvente în ultimul an, în Alba Iulia. Mai multe familii au fost păcălite și apoi amenințate să nu depună plângere de către mai multe așa-zise firme din Turda și Câmpia Turzii.

În condițiile în care firmele acestea lucrează absolut ilegal, fără contracte de muncă pentru angajați și fără respectarea normelor minime legale, nu există nici o investigație serioasă a autorităților, până în acest moment. Chiar astăzi, reprezentanții unei asemenea firme împărțeau flyere publicitatare în cartierele Ampoi din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax