Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE (VIDEO): Bandă de infractori din Cugir şi Sibiu, destructurată de oamenii legii. 19 persoane propuse pentru arestare preventivă

Publicat

Echipe formate din 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi au desfăşurat acţiuni de amploare, joi dimineaţa, în diferite locaţii din oraşul Cugir. Oamenii legii au efectuat 28 de percheziţii, fiind vizate aproximativ 40 de persoane, suspecte de tentativă la omor deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Un grup de 20 persoane au fost reţinute şi aduse la audieri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Alţi doi învinuiţi sunt din Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan ne-a explicat că este vorba despre un grup infracţional format din aproxmativ 40 de persoane din Cugir şi una din Sibiu, acuzate că s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni cu violenţă, infracţiuni contra patrimoniului şi infracţiuni prin care s-a adus atingere bunelor moravuri, ordinii şi siguranţei publice. Joi dimineaţă, s-au efectuat percheziţii şi la Sibiu.

Banda de infractori este responsabilă de crearea mai multor conflicte, în special în localurile şi barurile din Cugir. Un exemplu în acest sens este evenimentul produs în ziua de Paşte, în faţa unei discoteci din Cugir, în urma căruia un bodyguard al localului a intrat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar alte două persoane au ajuns la spital cu multiple fracturi.

Oamenii legii monitorizau de ceva timp activitatea infracţională a grupului, iar, joi dimineaţă, s-a procedat la destructurarea acestuia. Membrii grupării au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru audieri.

Până la primele ore ale dimineţii de joi, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare.

UPDATE Ora 09.20: Reprezentanţii IPJ Alba ne-au informat că percheziţiile se apropie de final. Acum se lucrează la realizarea unui bilanţ preliminar al numărului de persoane identificate, iar în următoarele ore suspecţii vor fi aduşi la Alba Iulia pentru audieri. Membrii grupării sunt acuzaţi de tentativă de omor, ameninţare şi furt.

UPDATE Ora 10.00: Vă ataşăm comunicatul făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba:
„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba efectuează cercetări faţă de 29 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor deosebit de grav, asocierii în vederea săvârşirii de infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. În cursul zilei de azi, procurorii în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Alba Iulia şi efective ale Jandarmeriei Alba efectuează 25 de percheziţii domiciliare în locaţii din Cugir şi 2 percheziţii în autoturisme.

În fapt, la data de 25 aprilie 2011, cei 29 de învinuiţi s-au asociat şi s-au înarmat cu arme albe (bâte, topoare) şi au atacat 2 bodyguarzi ai unei discoteci din Cugir. Una din părţile vătămate a suferit leziuni mai uşoare şi a reuşit să se salveze de agresori prin fugă, iar cealaltă a suferit vătămări ce i-au pus în pericol viaţa (peste 80 de zile de îngrijiri medicale). Procurorii efectuează audieri, urmând să dispună măsurile procesuale care se vor impune.“

UPDATE Ora 10.11: Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba ne-a comunicat că, în urma percheziţiilor, 19 persoane au fost identificate până în prezent de oamenii legii şi transportate la sediul Poliţiei Cugir. La momentul actual mai este în desfăşurare o singură percheziţie, iar, în următoarea jumătate de oră, membrii grupării vor fi aduşi la Alba Iulia pentru audieri.

UPDATE Ora 10.52: Comisarul şef de poliţie Mihai Rus, împuternicit pe funcţia de ajunct al şefului IPJ Alba a adus precizări cu privire la acţiunea oamenilor legii, la Cugir: „În cursul acestei dimineţi, un număr de 124 poliţişti şi 30 de jandarmi cu 36 de autospeciale de intervenţie au descins la 28 de locaţii, unde s-au efectuat simultan mai multe percheziţii la persoane invinuite de săvârşirea unei infracţiuni de violenţă. Este vorba de tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, ultraj contra bunurilor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Cu ocazia acestor percheziţii, au fost identificate bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită, precum şi obiecte interzise la deţinere, anume confecţionate pentru împungere, tăiere sau lovire, folosite la săvârşirea de infracţiuni cu violenţă”. Este vorba despre arme albe (cuţite, săbii), un pistol cu gaze şi alte obiecte.

UPDATE Ora 11.35: Membrii grupului infracţional însoţiţi de oamenii legii au plecat în urmă cu câteva minute de la sediul Poliţiei Cugir. Aceştia vor ajunge la Alba Iulia, pentru audieri. Rudele şi aparţinătorii învinuiţilor s-au adunat în faţa Poliţiei Cugir, pentru a riposta, iar cel mai probabil aceştia îi vor însoţi şi la Alba Iulia.

UPDATE Ora 12.30: Învinuiţii au fost aduşi la Alba Iulia. Audierile se vor desfăşura la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Au fost reţinute 20 de persoane din Cugir şi două sunt din Sibiu. Cei vizaţi au fost transportaţi iniţial la sediul IPJ Alba şi vor fi audiaţi, pe rând, de autorităţile legale.

UPDATE Ora 16.00: Vă prezentăm comunicatul transmis de IPJ Alba în legătură cu percheziţiile de la Cugir: Azi, 26.05.2011, începând cu ora 06.00, poliţiştii din Alba au efectuat simultan 28 de percheziţii domiciliare, dintre care 27 pe raza oraşului Cugir şi una pe raza municipiului Sibiu. La acţiunea organizată în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba au participat 124 de poliţişti şi 30 de jandarmi şi au fost folosite 36 de autospeciale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul asocierii în vederea săvârşirii de infracţiuni grave, comise cu violenţă, infracţiuni contra patrimoniului şi infracţiuni prin care se aduce atingere bunelor moravuri, ordinii şi siguranţei publice, faţă de 29 de învinuiţi.

Dintre acestea, 22 au fost conduşi la sediul I.P.J. Alba, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri şi formularea de propuneri legale. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe arme albe (săbii, cuţite, topoare, pumnale), bâte, 4 cartuşe cu glonţ calibrul 7×25 mm, materiale pirotehnice din clasa a 2-a, precum şi două pistoale (un pistol de tir cu aer comprimat şi un pistol cu capse), deţinute fără drept. De asemenea au fost ridicate pentru cercetări mai multe unităţi de calculator şi alte medii de stocare a datelor şi telefoane mobile. Cu ocazia acţiunii au mai fost constatate 4 infracţiuni, două de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, una de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi una de efectuare de operaţiuni pirotehnice fără drept.

Până la această oră, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore faţă de 6 dintre persoanele cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, acestea fiind depuse în arestul I.P.J. Alba. Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea şi prinderea altor 11 persoane suspecte de comiterea de infracţiuni, care nu au fost găsite la domicilii. Cercetările sunt continuate.”

UPDATE Ora 20.35: Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de 15 dintre membrii grupării infracţionale destructurate la Cugir. Aceştia vor fi prezentaţi, vineri, instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru ceilalţi trei membri ai grupării, procurorii au stabilit cercetarea în stare de libertate, dar vineri, doi dintre ei vor trebui să se prezinte din nou la Parchet. În urma cercetărilor s-a descoperit că aceştia au încălcat o măsură de a nu părăsi localitatea, instituită într-un dosar anterior, iar, cel mai probabil, procurorii vor formula propunere de arestare preventivă şi în cazul celor doi inculpaţi.

[media id=343 width=320 height=240]

FOTO, Cugir: Sorin GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Ismil

    joi, 26.05.2011 at 17:14

    Bravo Politiei Romane. Speram sa fie mai dese asemenea actiuni la Cugir.

  2. marian

    joi, 26.05.2011 at 21:59

    bravoo,in sfarsit politia face ceva,bravo felicitari nota 10

  3. flo

    vineri, 27.05.2011 at 12:08

    bine k s-a trezit si politzia
    ne omoara tigani si politai fug d FRICA
    au ajuns totzi jegosi d tigani sa faca c vor ptr ca politia nu au o putere aupra lor, dar daca ar face un om de rand ceea c fac ciorile ar fii amendati si chiar dosare penale dar ptr tigani nu au legi ..
    AVEM NEVOIE DE POLITAI NU DE LASI

  4. apoliticul

    vineri, 27.05.2011 at 17:13

    Astia a-si fac de cap de vre-o 4-5 ani in Cugir.Cam tirziu sau trezit.Sa vedem acum daca vor fi si condamnati.

  5. jAis

    vineri, 27.05.2011 at 22:19

    Pai fratilor pana cand nu i-a arestat pe astia politia politistii din cugir nici nu aveam tupeu sa mearga cu masina pe strada..acum vezi masinile cu politistii cu tupeu…dar daca fac odata „BU” catre ei s-au cacat pe ei si pe tot neamul lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax