|

Alba Iulia își promovează zestrea culturală prin plăcuțe cu cod QR. Ghid turistic online, în patru limbi. Proiect de 60.000 de lei


Cetetea-Alba-CarolinaPovestea locurilor unice Alba Iulia va fi spusă turiștilor într-un mod inedit, prin folosirea codurilor QR.  „DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!” este un proiect în valoare de 60.000 de lei din care 50.000 de lei finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

Porțile Cetății Alba Carolina, Obeliscul „Horea, Cloșca și Crișan“, Poarta de Sud a Castrului Roman, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor, Palatul Apor, Biserica memorială „Mihai Viteazul“, Sinagoga sunt doar câteva dintre obiectivele pe care vor fi amplasate plăcuțe cu cod QR.

„La prima interacțiune cu plăcuțele informative, vizitatorul va afla informațiile esențiale despre monumentul în cauză. Prin scanarea codului QR (Quick Response) va avea acces gratuit la întreaga poveste a obiectivului. Când proiectul va fi finalizat, informațiile vor fi disponibile în limbile: română, engleză, franceză și italiană.
Astfel, vizitatorii vor avea acces gratuit la un sistem de ghidaj turistic și la informații online despre obiectivele culturale și turistice ale orașului Alba Iulia, în timp real” se arată în prezentarea proiectului.

Bugetul total al proiectului este de 60.000 lei (50.000 lei-finanțare nerambursabilă AFCN și 10.000-contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia).

Ideea unui ghid turistic bazat pe coduri QR a fost propusă municipalității din Alba Iulia și în urmă cu patru ani, dar atunci reprezentanții primăriei au considerat că este doar o idee bună care trebuie trecută pe o listă de așteptare. Proiectul propus atunci prevedea instalarea pe plăcuțe QR Code la toate obiectivele importante din Cetatea Alba Carolina, prin care turiștii români sau străini să poată afla direct pe telefonul mobil informații despre fiecare monument din zonă. Informațiile puteau fi citite în mai multe limbi străine sau în română sau descărcate în format audio. Cu ajutorul aplicației turiștii puteau afla și alte elemente din apropierea fiecărui obiectiv turistic: hoteluri, restaurante, alte atracții turistice. Proiectul respectiv urma să fie făcut din surse private de finanțare, primăria trebuind să asigure internet wirless în jurul fiecărui obiectiv turistic și să aprobe montarea placuțelor QR Code în fața fiecărui monument.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=548760avatar Publicat de pe 19 martie 2017 şi actualizat pe 19 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Timp liber, Turism.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...
  • Sasu Hani: ,,Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Alba a propus sancționarea conducerii...
  • Bomba Atomica: Primaru Hava e de vina ! tiganii il voteaza si el le da ajutoare sociale si ii apara de amenzi ! Cati...
  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI