Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Prea puţini asiguraţi la sistemul de pensii, raportat la numărul mare de pensionari

Publicat

Numărul contribuabililor la plafonul de pensii a scăzut simţitor în judeţ, iar cel al pensionarilor este în creştere, potrivit directorului executiv al Casei Judeţene de Pensii Alba, Nicolae Nartea.  Acesta a precizat că, prin modificarea legislaţiei, pensionările anticipate au fost stopate în acest an.

În prezent, pensionarii sunt plătiţi din contribuţiile salariaţilor actuali, iar cuantumul pensiilor este legat de nivelul venitului, dar nu direct relaţionat de contribuţia totală.

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Alba figurează un număr de 93.482 pensionari, dintre aceştia peste 58.000 fiind pensionaţi pentru limita de vârstă.
În medie, lunar, în jur de 116.437 de asiguraţi îşi plătesc contribuţia pentru pensie, susţinând cu greu numărul mare de pensionari.

Veniturile încasate de Casa de Pensii în primele 11 luni ale acestui an din contribuţii de asigurări sociale datorate de persoanele asigurate cu declaraţii şi contracte de asigurare (conform Legii nr.19/2000) sunt de 6.566.453 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax