Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRE cere eliminarea consumului estimat din facturile la energie electrică şi gaze naturale, prin care companiile de utilităţi încasează sume în avans

Publicat

contorgazAutoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) solicită eliminarea consumului estimat din facturile la energie electrică şi gaze naturale, mijloc prin care companiile de utilităţi încasează în avans sume de la consumatori.

Sumele de plată afişate în facturi îi induc în eroare pe consumatori pentru că distribuitorii de gaze şi electricitate fac estimări de consum pentru două luni în avans. Clienții pot plăti mai mult, ceea ce înseamnă că împrumută pe gratis cu sume importante de bani compania de utilităţi.

Premierul a cerut, la începutul ședinței Guvernului de miercuri, Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să verifice informațiile potrivit cărora este facturat în avans consumul de gaze. Potrivit acestuia, nu este corect să se solicite bani înainte de la oameni, ci după ce consumă cantitatea respectivă.

ANRE a transmis o notificare companiei de distribuţiei de energiei electrice CEZ şi a cerut acesteia să renunţe la practicile de folosire a acestor facturi cu plata în avans, facturi care monitorizează atât consumul curent, cât şi consumul estimat de energie electrică pe două luni în avans, potrivit Digi24.

Compania riscă să fie amendată cu sume cuprinse între 8.000 şi 250.000 de lei dacă nu renunţă la acest sistem de facturare. Cei 1,4 milioane de clienţi ai distribuitorului, din zona Olteniei, ar putea fi duşi în eroare de acest sistem de facturare şi ar putea să plătească sume mult mai mari.

sursa: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax