Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Au apărut primele inundații: Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din peste 30 de subsoluri din Blaj

pompier

Publicat

După săptămâni bune de secetă, furtunile puternice de miercuri după-masa au adus primele inundații în județul Alba, la Blaj. Garda de pompieri și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Blaj au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe subsoluri inundate.

Au fost inundate 4 subsoluri de blocuri și 28 de pivnițe de gospodării. Inundația a afectat 11 străzi.

Din informațiile pompierilor, este vorba despre vechile străduțe (dintre care și Barbu Lăutarul), situate la nivel jos, unde, de fiecare dată când plouă, cetățenii întâmpină probleme de acumulare a apei, din cauza sistemelor de canalizare care nu fac față volumului ridicat de apă.

Ploaia scurtă. dar puternică a făcut să se acumuleze în pivnițele caselor apă de o adâncime de aproximativ 20 cm. În cele 4 subsoluri de bloc, apa a ajuns la nivelul de 40 cm.

Pompierii au intervenit cu 3 motopompe, o autospecială, iar echipajul a fost compus dintr-un ofițer, 10 subofițeri și câțiva agenți SVSU. Intervenția nu a durat mult și nu s-au înregistrat pagube semnificative.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax