|

AUDIENŢE ONLINE: Despre cartierul Orizont, întreţinerea unei străzi private şi Şanţurile Cetăţii în zona Nicolae Bălcescu

Noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia pentru întrebări adresate la secţiunea „Audienţe Online”. Sunt transmise precizări privind administrarea cartierului Orizont, întreţinerea străzii private Humuleşti,  amenajări pe strada Decebal şi în Şanţurile Cetăţii din apropierea străzii Nicolae Bălcescu.

Întrebări de la: Alba Cosmin. Subiect: Cartier Orizont

“Cartierul Orizont are sau nu are PUZ-ul aprobat? În cazul în care are, vă rugăm să vă ocupaţi de acest cartier, la fel ca de oricare altul. În special pentru că şi noi plătim taxele şi impozitele locale la Primăria Alba Iulia, nu unui investitor privat.”

“Locuitorii din cartierul Orizont trebuie să achite taxele şi impozitele la Primăria Alba Iulia sau la un investitor privat? Nu prea sunt lămurit. Sper că nu am plătit în mod eronat până acum.”

“Locuitorii din cartierul Alba Iulia trebuie să achite taxele şi impozitele locale la un investitor privat sau la Primăria Alba Iulia? Pentru că am înţeles că Primăria Alba Iulia, adică a tuturor locuitorilor din municipiul Alba Iulia, în cartierul Orizont nu investeşte. Mai trebuie să achit taxele si impozitele locale anul viitor?”

“La stadionul din Miceşti, din cauza inteligenţilor de la Hidroelectrica Sebeş, a apărut o gaură în asfalt. cartierul Orizont prin bunavoinţa cui va fi repus în legătură cu lumea aşa zis civilizată? Nu avem pe unde să ieşim din cartier pentru a munci şi implicit plăti taxele şi impozitele locale?”

Răspuns: “Gropile apărute în urma lucrărilor efectuate de cei de la Hidroelectrica Sebeş sunt în sarcina lor să le refacă. Vom insista în continuare pentru refacerea acestora.

Impozitele şi taxele pe proprietate se plătesc în orice stat civilizat, nu doar în Alba Iulia. Acestea au mai multe destinaţii, nu doar pentru reabilitarea drumurilor din zona locuinţei. Sumele încasate din aceste taxe sunt oricum mult mai mici decât costurile reale de reabilitare a drumurilor. PUZ-ul cartierului Orizont este aprobat. În baza acestuia s-au eliberat autorizaţiile de construire pentru locuinţe. Acest PUZ va fi relaţionat cu celelalte zone ale municipiului în cadrul noului PUG.”

 

De la: Locuitori ai străzii Humuleşti şi George Ciama. Subiect: Amenajare stradă

“Câțiva locuitori din Alba Iulia, strada Humulești (zona Arex) doresc să afle din partea municipalității cine se obligă să întrețină această stradă, în condițiile în care strada este proprietatea a două persoane. Știm că un mod legal de a se amenaja această stradă este de a o dona Primăriei, dar proprietarii nu doresc acest lucru și nici să o vândă la un preț modic pentru ca noi locuitorii străzii să o putem dona Primăriei, deci ce este de făcut? Vă menționăm că până în prezent strada a fost întreținută de o parte din locuitori, chiar și pe timp de iarnă, când ninsorile au fost abundente a fost necesară intervenția locuitorilor cu lopata pentru a desfunda drumul; totuși, suntem în secolul XXI și suntem locuitori ai municipiului, reședință de județ.”

Răspuns: “Din păcate nu avem nici o posibilitate de a interveni pe o proprietate privată. Conform Ordonanţei 43/1997 privind Regimul Juridic al Drumurilor, administrarea drumurilor de utilitate privată se face de către deţinătorii acestora. Autoritatea locală nu poate investi din bugetul local pentru acestea.”

 

Întrebare de la: Popa Andreea. Subiect: str. Decebal

„ Când se asfaltează sau măcar se acoperă gropile de pe strada Decebal? Sunt instituţii importante acolo (poşta, serviciul social), iar oamenii şi maşinile trebuie să treacă prin gropi adânci de 10-20 cm (să vedeţi cum arată când plouă).”

Răspuns: “Zona la care faceţi referire face parte din PUZ Zona Centrală, care afectează proprietăţi private aflate încă în litigiu. De aceea încă nu putem interveni. Însă vom putea executa lucrări de întretinere (reparare/plombare) a gropilor.”

 

Întrebare de la: Muntean D. Subiect: Şanţurile din Caroline şi altele

“Aţi făcut Cetatea foarte frumoasă, însă vă întreb dacă în anul 2013 se va amenaja şi şanţurile paralele cu str. Nicolae Bălcescu, ne-am săturat să vedem numai parcele cu legume şi buruieni, unele lucrate, altele nu prea. De asemenea, vă întreb dacă este corect ca unii cetăţeni să îşi îngroape câinii chiar deasupra şanţului – vedeţi cimitir cu lumânări chiar în partea dreaptă cum urcaţi pe cărarea de la izvorul din faţa blocurilor de pe str.N. Bălcescu. Vă rugăm, cu ajutorul celor cărora le daţi ajutor social să curăţaţi acea zonă de lumânări şi cadavre.”

Răspuns: Am analizat această problemă şi s-a facut un studiu pentru amenajarea unei circulaţii pietonale în jurul Cetăţii, însă aceasta nu poate fi amenajată fără consolidarea/ reconstruirea/ restaurarea zidurilor. Acestea sunt extrem de costisitoare şi imposibil de a fi susţinute din Bugetul Local. Nu putem promite că în 2013 se va realiza acest obiectiv.

Referitor la îngroparea câinilor în zonă, dacă aveţi date concrete, vă sugerăm să sesizaţi Garda de Mediu.”

Foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=140525avatar Publicat de pe 6 noiembrie 2012 şi actualizat pe 6 noiembrie 2012.
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

5 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Despre cartierul Orizont, întreţinerea unei străzi private şi Şanţurile Cetăţii în zona Nicolae Bălcescu”

 1. nu se mai poate cu cartierul orizont. care e smecheria cu cartierul orizont??? stabilim o chestie care sa ramana valabila? cartierul orizont e o mizerie !!! punct. p.s. suntem localitatea cu cele mai multe propietati private aflate pe un domeniu de uz public?

 2. D-le Cosmin din Alba,aceleasi intrebari le-am pus si eu celor de la Primarie referitor la cartierul Orizont.Se primesc raspunsuri ce genul:in conformitate cu legea,este prevazut in viitor,etc.Adica chestii abstracte,fara substanta.TREBUIE SA NE OBISNUIM CU IDEEA CA ATAT TIMP CAT HAVA VA FI PRIMAR IN ALBA IULIA NU SE VA FACE NIMIC IN ACEL CARTIER PENTRU CA ESTE CERTAT CU MIRCEA TRIFU!INITIATORUL PROIECTULUI ORIZONT!E ATAT DE SIMPLU!NU?PENTRU EI SI ATAT DE AIUREA PENTRU NOI!CEI CARE LOCUIM ACOLO SI PLATIM TAXE SI IMPOZITE CA HAVA SA ISI POATA LUA SALARIUL?E REA VOINTA!CREDE-TI-MA.

 3. In ce condtii se preia o strada privata de catre primarie?

  • Din cate stiu eu,trebuie ca propietarul strazii sa solicite primariei ca acea strada sa treaca din domeniul privat,in cel public.

 4. Oameni buni fara o presiune constanta la Primarie din partea locuitorilor cartierului NU SE VA FACE NICIODATA NIMIC ACOLO,EGAL CA ESTE IN PROPRIETATEA PRIMARIEI SAU NU.Ce nu intelegeti?Pana la urma despre asta e vorba.Exista probleme mari intre Trifu si Hava, care se revarsa asupra noastra.Ffff simplu.Am luat o mare teapa toti cei care am cumparat de la Trifu,cu buna credinta sperand la un cartier linistit si modern,asa cum fiecare ne-am i aginat

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
 • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
 • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
 • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
 • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI